Lofsan

Fråga om stretch

Det är så roligt med alla nya läsare som trillar in just nu. Jag hoppas ni trivs här! 🙂

Jag sitter med ett önskeblogginlägg på temat stretching som jag hoppas kunna publicera under kvällen. Ni som har frågor om stretching kan ställa de i detta inlägg så tar jag med dem i blogginlägget också.

Baxter somnade precis på soffan här bredvid mig och barnens morfar och Sixten leker inne i barnrummet. Gulligt värre att lyssna på dem.

Jag hoppas ni alla får en bra start på veckan – läste några kloka ord på förmiddagen som jag vill dela med mig av:

Happiness is not a destination – Happiness is a way of life.


Baxter och jag drack smoothie till mellis idag på Mariatorget


Snälla bröder som samsas


Morfar är på besök

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Caroline H 10 september, 2012 at 18:11

  Önskar ett inlägg gällande svag bäckenbotten….vad det innebär…hur det uppkommer och vad man gör åt det. Kram från mig! /C.

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Har du sett detta?

  http://blogg.alltforforaldrar.se/lofsan/2012/01/24/backenbottentraning/

  [Svara]

 • Svara Anna 10 september, 2012 at 19:01

  Nyfiken bara på stretchens vara eller icke vara efter tuff träning… Hoppas du kan komma med nåt klokt kring detta.

  [Svara]

 • Svara Sara 10 september, 2012 at 19:28

  Hej Lofsan!
  Jag är superstel och beordras ständigt av naprapater/kiropraktorer att stretcha. Dels är det ju skittråkigt och svårt att få rutin på. Efter träning är man ju för hungrig för att ha tålamod att stretcha igenom hela kroppen, vilket jag typ behöver.
  Så fråga 1.
  Är det hög skaderisk att stretcha på morgonen alltså typ innan frukost?
  Fråga 2.
  Jag behöver en bra stretch för framsida lår. Den där man står rakt upp och ned och håller upp benet mot rumpan tycker jag inte funkar allt trots att jag håller höften rak samt strävar att ha knät bakom det ben jag står på – om du fattar.
  Och jag är allt för stel i höften för att den där man sitter på knä.
  What do do?

  Keep up the good work!

  [Svara]

 • Svara Sophia 10 september, 2012 at 19:49

  Hej Lovisa,

  Jag skulle garna vilja veta vilken effekt stretching av hoftbojaren har pa magen och just ”platt mage”.

  Jag skulle aven garna vilja veta lite mer om hur man kan strecha for att ”losa upp” backenet och hofterna som blivit stela efter det att mitt andra barn foddes. Vet inte om detta ar vanligt forekommande problem.

  Sista fragan, racker det med att strecha efter traning, eller kan man varma upp musklerna och strecha ut dem lite oftare nar man ar stel?

  Tack for en bra blogg! (och ursakta att jag inte har prickar pa a, a, o… hoppas du kan lasa anda!) 🙂

  Sophia

  [Svara]

 • Svara Nancy 10 september, 2012 at 20:21

  Men det är inte sant! Precis vad jag undrade över. Efter ditt kryptiska svar i TV4 så har jag googlat runt lite och även försökt hitta svar här på din blogg men jag blir inte mycket klokare. Ska bli intressant att få höra din syn på stretch v.s rörlighetsträning, vilket föredrar du?

  Jag gillar verkligen ditt sätt att träna på och kopierar många av dina övningar. Det skulle vara grymt om du ville sätta ihop ett pass med rörlighetsträning för hela kroppen.

  Hälsningar
  Nancy

  [Svara]

 • Svara Sofi 10 september, 2012 at 21:03

  Hej hej.

  Gillar din blogg, så bra blandning mellan mammalivet o träning.
  Min fråga är, behöver man alltid stretcha efter träningen?
  Ex pw/styrka?

  Kram S

  [Svara]

 • Svara Therese 10 september, 2012 at 21:36

  Hejsan
  Hittade till din blogg efter din medverkan på Nyhetsmorgon. Jag är mamma sedan 8 månader tillbaka och det är snart dags för mig att börja jobba igen efter mammaledigheten. Nu till det viktiga, jag tackar för ditt underbart jobbiga träningsprogram du visade där. Jag satte igång direkt. Jag är nu taggad att komma igång igen, hitta min figur och känna blodsmaken i munnen efter ett riktigt bra pass. Det som nu hänt efter jag genomfört ditt program EN gång, kan knappt resa mig från soffan och lider när jag tänker på att resa mig från toalettstolen imorgon.

  Tack!!

  [Svara]

 • Svara Cecilia 10 september, 2012 at 22:29

  Hej!
  Har inte en fråga om det tyvärr men skriver ändå. Jag skulle vilja veta mer hur man gör när man nått en ”platå” och liksom ”står still

  [Svara]

 • Lämna kommentar