Lofsan

Fråga om magträning efter graviditet

Lovisa!! Följt din blogg några månader. Inspirerande och intressant! Fina bilder och rolig att återvända till. Jag är mammaledig, med två barn, 5 månader resp 2 år. Båda förlöstes med snitt och var väldigt stora. Jag har lyckats promenera bort gravidkilona nu och känner mig redo att börja träna lite styrka och kondition. Älskar att springa. Har en magmuskeldelning på ca 3-4 cm. Har du tips på HUR och var jag ska börja. Eller om jag kan hitta det i din blogg eller någon av bloggarna du tipsar om. Mål: gbgvarvet 2013 samt stark snygg bål. Har möjlighet till mycket träning, dock endast hemma. Tacksam för den respons du har tid med. Vänligen Lena

Åh vad häftigt att ha Göteborgsvarvet som mål!

Du kan börja med att planka på olika sätt, framförallt nivå 1 i minst en minut gånger tre omgångar innan du går vidare. http://blogg.alltforforaldrar.se/lofsan/2011/11/18/olika-varianter-av-plankan/

Här har jag filmat en instruktionsvideo om plankan: http://blogg.alltforforaldrar.se/lofsan/2012/01/18/sta-ratt-i-plankan/

Du kan även googla Lofsan Planka så hittar du massor av övningar du kan träna hemma, med eller utan hantlar. Det är blandad svårighetsgrad så använd nivåindelningen jag tipsade om ovan även där.

Steg 1 i detta inlägg med filmade magövningar fungerar också för dig. http://blogg.alltforforaldrar.se/lofsan/2012/04/02/hur-far-man-en-starkare-och-plattare-mage-filmade-magovningar/

Prova att ligga ner på rygg med fotsulorna i golvet och pressa ner hela ländryggen i golvet. Där har du en bra, stark aktiv position som du ska eftersträva även stående. Tänk dig även att du ska blåsa upp en ballong, lägg en hand på magen och känn efter hur du aktiverar magen. Du ska inte spänna magen, utan aktivera. Sug in och sänk ner naveln, håll inte in magen. Prova att plocka upp något från golvet samtidigt som du suger in naveln och inte putar ut magen.

Så länge du har en magmuskeldelning på 3-4cm
tycker jag inte att du ska springa. Du kan köra pulshöjarna från detta pass till exempel i stället:
http://blogg.alltforforaldrar.se/lofsan/2012/01/03/trana-hemma-utan-vikter/

och detta pass:

http://blogg.alltforforaldrar.se/lofsan/2011/11/17/hemmatraning-i-form-av-tabataintervaller/

Hör av dig om du undrar något mer och lycka till!


Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Kommentarer

 • Svara Föräldrafitness 13 april, 2012 at 06:24

  En av de vanligaste frågorna jag år på Familjeliv, vilket bra svar. Värdefulla tips som jag gärna delar vidare.

  [Svara]

 • Svara Lena 13 april, 2012 at 06:28

  Underbart så snäll du är. Det betyder massor för mig att du tog dig tid att svara. Perfekt med dessa övningar, känns som de går att fixa även med barnen runt benen

  [Svara]

 • Svara Lena 13 april, 2012 at 06:32

  Vet inte om halva förra meddelandet försvann men jag ställde iaf en fråga på slutet. Varför jag ej bör springa än? Och ungefär när jag kan påbörja löpträning? Vi har en crosstrainer hemma som kanske är lite skonsammare. Tusen tack

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Så länge som magmusklerna är separerade så saknar du det mastöpd som behövs för att kunna ett korrekt och skonsamt löpsteg. Det är svårt att bedöma när du kan springa, jag råder dig att lägga mest fokus på att bygga upp bålstyrkan först.

  [Svara]

 • Svara Helena 13 april, 2012 at 06:52

  Shit vilket bra inlägg!! Tack snälla du för att du tar dig tid att skriva så här bra saker!=)
  Mitt stora mål efter förlossningen (som bara är ca en månad bort nu!) är att börja springa igen. Så då blir det till att planka, planka och planka så mycket jag bara orkar!=)

  [Svara]

 • Svara Lena 13 april, 2012 at 07:19

  Tack igen. Löpningen ger mig ruset, därmed min iver. Jag avvaktar och bygger upp mig istället så jag kan springa resten av mitt liv!

  [Svara]

 • Svara Frida R 13 april, 2012 at 10:50

  Bra inlägg! Min kille är 11 veckor och mina magmuskler har gått ihop. Är fortfarande plankan den bästa träningen? Finns det övningar jag kan variera med? Hur är det med absliders? Skulle också vilja ha gbgvarvet som mål men har ett löparknä som inte vill ge med sig. Tips på övningar för att bli av med det mottages gärna!

  Tack för en superpeppande blogg!

  [Svara]

 • Svara Natali BLOGGAR OM LIVET ♥ ♥ ♥ 13 april, 2012 at 11:05

  Fråga : Jag har lite överflödig hud på magen sedan mina 3 snitt, inte mycket men hur smal jag än är är det lte slappt….hehehe…..kan man träna bort det?

  [Svara]

 • Lämna kommentar