Lofsan

Första passet med Chariot CX2

Jag som haft så dålig motivation till att springa utomhus senaste månaderna har fått en sån kick nu när jag har en riktigt bra löparvagn. Med nypumpade däck och det stora fasta hjulet fäst där fram så tog Hans och jag oss an ett 12 kilometer långt löppass. Gräbsen, framförallt Sixten var så grymt peppad innan och kunde knappt vänta på att få hoppa in i vagnen. Baxter somnade strax och Sixten kämpade med att hålla ögonen öppna första halvan innan också han somnade.

Södra Södermalm, hela Sjöstaden och Årstaviken på Södersidan fick utgöra testrunda för Chariot och jag blev så positivt överraskad. Den går som ett spjut, så mjuk och följsam. Det är klart att det känns att det sitter två barn i vagnen men jag kan med lätthet springa med bara en hand på handtaget, bakom eller bredvid och fortfarande ha att stort löpsteg med bra frånskjut. Härlig känsla!

Efter en lunch hemma ska vi promenera till Hemköp och köpa lite lördagsgodis och så ska jag hämta ut en present till Hans som jag vann i Teresas julkalender. Jag skulle vilja tävla mer i alla bloggar jag läser men jag hinner liksom inte. Jag får prioritera mina egna blogginlägg och trösta er med att jag läser alla inlägg i alla fall även om jag inte lämnar spår… Men sen vet ni ju att i min facebookgrupp råder febril aktivitet dygnet runt med dagliga uppdrag, många frågor och svar och mycket träningspepp.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Kommentarer

 • Svara Andréa 21 januari, 2012 at 13:18

  Så söta de är! 🙂

  Jag har testat enkelvarianten av den där vagnen men tyckte helt ärligt den var så där. Visst rullade den snabbt och lätt men jag tyckte den var förvånansvät svårsvängd jämfört med övriga vagnar jag sprungit med (mb terrain och teutonia spirit). Jag fick liksom nästan lyfta runt framhjulet i snäva svängar. Fast dubbelvarianten är förmodligen ett av de bästa alternativen när man springer med två barn.

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Ja, den är ju lång och med fastframhjul så den är ju svårsvängd kring snäva hörn. Men jag springer bara rakt fram och gör bara små justeringar då och då genom att trycka ner handtaget. Jag sprang också med Spirit fast med framhjulet svängbart, detsamma med Terrain. Det jag gillar med Chariot är att det räcker att handen på handtaget så rullar den så bra framåt. Jag sprang till och med på sidan med bara en ahnd på och den gick ändå som ett spjut. Det gillar jag. Ska man springa mycket kuperat och slingrigt kanske man vill ha en mer lättsvängd löparvagn. För oss med två barn finns inte så många alternativ kan jag tycka.

  [Svara]

 • Svara Sofie 21 januari, 2012 at 13:53

  Åh, fina pannbandet…säger man så? Vart kan man hitta ett sånt? Facebookgruppen är grym, så många taggade tjejer (o killar? ) på samma ställe 🙂

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Pannbandet är från Bula, finns på Stadium bland annat, jag tränar alltid med pannband, gillar inte mössa.

  [Svara]

  Sofie Reply:

  Tack 🙂

  [Svara]

 • Svara Sojkas Framtid - Ann-Sofie mamma till Isak 21 januari, 2012 at 14:21

  Snygg vagn och vilka söta barn! 🙂 Det är så man smälter! 🙂

  [Svara]

 • Svara missagda 21 januari, 2012 at 14:40

  En bra löparvagn är guld! Jag har dock inte testat Chariot även om jag pratade med dem på Cafe Opera sist och skulle hämta och låna en, det har bara inte blivit av.
  Gillar också ditt pannband!

  [Svara]

 • Svara Kim 21 januari, 2012 at 16:40

  Söte göte vilka söta barn ni har!

  Och pepp till er som har motivation att vara ute och springa nu under vinterhalvåret!

  [Svara]

 • Svara Ett datum att lägg på minnet | Sara Tilling 23 januari, 2012 at 21:01

  […] företagen. Just nu håller vi på att fylla på listan med utställare (du kan bla få klämma på den här godingen som Lovisa bloggat om) och även sponsorer och nu är min fråga till […]

 • Svara Aniika 24 januari, 2012 at 19:01

  Du ser fantastiskt fräsch ut. Och bilden på pojkarna är ljuvlig. Keep up the good work. Älskar din FB-challenge, tack för inspiration i vardagen.

  [Svara]

 • Svara Chariot CX2 med skidor | Allt Om Barnvagnar 20 juni, 2013 at 17:28

  […] åkte vi för första gången skidor med Chariot CX2. Vagnen har flera tillbehör som man kan byta mellan; löparhjul, fästen att kunna fästa vagnen […]

 • Lämna kommentar