Lofsan

Första flyttkartongen

Idag packade jag den symboliska första flyttlådan. Sommarkläderna och alla badkläder. Mina och gräbsens. Och mina sommarskor. Nu ska de inte användas mer i år. Och jepp; flyttlåda it is. Om bara några veckor är det dags för oss att lämna det Renmanska Palatset här på Drottninggatan och inta Södermalm. Vi skrev på papprena i torsdags och nu är de postade. Jag kan äntligen andas ut och njuta av tanken på att vi i november äntligen får vårt drömboende. Även om vi trivs jättebra här så kommer vi att få en högre livskvalité.

Jag kommer nog att gråta sista kvällen i denna lägenhet. Jag älskar verkligen att bo här men vi MÅSTE ha en uteplats. 1800-talsvåningar har verkligen sin charm med djupa fönsternischer och spegeldörrar men planlösningen vi har nu är inte optimal för de fem barnen. Och kön till badrummet ska vi inte tala om. Läget i sig på Drottninggatan är helt fenomenalt men ställer krav på både tålamod och överseende. Turister, partaj, tiggare, uteliggare finns överallt men det är inte så roligt att möta det utanför porten. Varje dag morgon som kväll.

Nu är vi på väg mot mitt drömboende. En stor femma, nyproduktion. Byggt 2006 tror jag. När det är nyproduktion är planlösningen alltid smart och badrummen genialiska. Även om den öppna planlösningen mellan vardagsrum, kök och matrum är helt perfekt för vår livsstil med många middagsgäster flera kvällar i veckan är det allra bästa med våningen den 40 kvm stora terrassen. Ingen behöver ge mig dåligt samvete för att vi låter våra barn växa upp i stan. Nu har vi vår egen ”trädgård”. 🙂

Vi funderar på om vi utöver matplats och solbäddar ska ha en soffgrupp där man kan ta en drink efter jobbet på fredagen medan barnen cyklar omkring. En barnpool ska vi också ha. Och en liten lekställning med rutschkana och inbygd koja.


Jag kommer snabbt vänja mig vid att ha dubbla badrum och kunna välja mellan dusch och badkar och ingen mer kö till badrummet varannan vecka när alla fem barnen är hemma. En köksö tjatar Hans om medan jag propsar på fria ytor. Vi får nog kompromissa.


Läget mitt mellan Mariatorget och Zinken är perfekt för oss som gillar att bo centralt. Nu slipper vi de rumänska tiggarna utanför porten dessutom. Vi har restauranger, butiker och shopping runt hörnet men en stor park och fotbollsplan ännu närmare.

Det jobbiga just nu är bara tanken på att bryta upp Sixten från sin förskola. Det blir en övergångsperiod då jag kommer att skjutsa honom till Odenplan varje dag i väntan på att få en plats på Södermalm istället. Det har visat sig att Baxter inte kommer att få plats på samma förskola som Sixten här i Vasastan i oktober så det hade ändå blivit en för komplicerad lösning fram till augusti om vi hade bott kvar. Nu hoppas jag att de båda får plats på samma förskola i närheten av där vi kommer bo och att vi kommer att trivas lika bra med de nya pedagogerna. Jag har blivit kräsen med Sixtens nuvarande verksamhet som är helt fantastisk.

Nu följer några veckor där flyttkartonger ska packas, och jag skriver listor med sånt som ska bockas av; elavtal, garageplatsen, kabelTV, städfirma, flyttfirma, förskoleansökningar, adressändring osv osv. Det är tur att jag går igång på planering, struktur och listor. Min starkaste sida tror jag.

Jippijihooo!!! Södermalm- Here we come!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Tina 18 september, 2011 at 19:45

  Hej! Jag har hittat hit via Sara och tycker du har en fin och intressant blogg. GRATTIS till den nya superfina lägenheten! Så hade jag lätt kunnat bo. Önskar dig en fin kväll. Kram

  [Svara]

  lofsan Reply:

  tack! du är så välkommen!

  [Svara]

 • Svara Josefine 18 september, 2011 at 19:52

  Välkomna hit! Det ser ut som om ni har fått tag i en riktigt fin lägenhet.

  [Svara]

 • Svara Emelie 18 september, 2011 at 20:33

  Grattis, va härligt för er och underbart med uteplats!

  [Svara]

 • Svara Lisa 18 september, 2011 at 20:39

  bortsett från att era aningen tidigare planer lät grymma 😉 …
  Vilken superlägenhet!! Grymt med bamseterass! Och ja, med flera barn är nybyggt sjukt skönt och praktiskt.
  Grattis igen 🙂

  [Svara]

  lofsan Reply:

  fast nu bor vi inte långt bort från er heller…

  [Svara]

 • Svara Carro 18 september, 2011 at 20:59

  Kul! Grattis till den fina lägenheten! 🙂

  [Svara]

 • Svara elinjosefine 18 september, 2011 at 21:00

  Så härlig att ni funnit nytt bättre boende! Grattis :)!!!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Tack! 🙂

  [Svara]

 • Svara Cissi 18 september, 2011 at 21:05

  Ser jättefint ut! Har en kompis i en likadan, fast en fyra. Kanske samma hus. När jag var där i julas blev jag kär i glasväggen mellan kök och vardagsrum. De har dessutom en Baxterkompis i lämplig ålder! Grattis!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  det är tre eller fyra hus tror jag. alla är samma yta och sen är det planlösningen som är annorlunda. Våra terrassgrannar har barn i samma ålder så det känns jätteroligt!

  [Svara]

 • Svara Alfva 18 september, 2011 at 21:31

  Det där kommer bli så jäkla grymt. Och innan vi får tag i något liknande (yeah right – drömma går ju) så bjuder vi in oss på rejäla lekstunder på er uteplats istället! 😉

  [Svara]

  lofsan Reply:

  ni är så välkomna!

  [Svara]

 • Svara ellenojag 18 september, 2011 at 22:26

  Underbart, och vilken ”trädgård” lyx!!

  [Svara]

 • Svara kornelia - mamma till Nea 19 september, 2011 at 00:27

  Stort grattis. Så skönt. Vårt flyttlass går av stapeln den 1 december.
  kram på er

  [Svara]

  lofsan Reply:

  då vet du vad som väntar. 🙂

  [Svara]

 • Svara Jennie 19 september, 2011 at 07:03

  Vad kul! Grattis!!!

  [Svara]

 • Svara Johanna 19 september, 2011 at 08:21

  Härligt!! Gud vad kul, grattis! Ha en fantastisk vecka. Kram

  [Svara]

  lofsan Reply:

  jag mailar dig på FB!

  [Svara]

 • Svara Mimmi L 19 september, 2011 at 08:30

  Grattis! Vad fin den var och skönt med jätteterassen! Tror jag haft en kompis som bott där, i en tvåa.
  Planering och listor är kul, jajamen!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Det borde finnas en Gillaknapp på alla kommentarer du skriver! 🙂

  [Svara]

 • Svara Stina 19 september, 2011 at 09:25

  Kul att ni fått det ni önskar! Grattis! Vi bor jäkligt trångt 69 kvm, men har uteplats som är guld värt!!! Älska! Jag är så nyfiken på er nuvarande lägenhet och jag älskar den färgglada runda mattan – den hade gärna fått flytta in här! Kan du inte spela in en film från lägenheten? Kram Stina

  [Svara]

  Mimmi L Reply:

  Den där mattan tittar jag också på varje gång, superfin!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  den är jättefin i verkligheten med. 🙂

  [Svara]

  lofsan Reply:

  haha, jo kanske det!

  om du bor i samma området som Carola så förstår jag att ni trivs!

  [Svara]

 • Svara Sofia - Petite Ruth 19 september, 2011 at 10:17

  Vilken grym lägenhet! Och vilken terrass!! Grattis och lycka till med flytten. Och välkommen till Söder, bor själv där och det är en härlig stadsdel 🙂

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Tack!

  [Svara]

 • Svara Emmy 19 september, 2011 at 10:49

  Grattis till nya våningen!
  Jag har just börjat ta tag i uppackandet av 100 st flyttkartonger i min nya våning (mitt i centrala Oslo så jag delar din uppfattning om stadspulsen) och det är så skönt att vara på plats, nu vill jag bara att allt skall vara i ordning så snart som möjligt.
  Apropå köksö, jag tycker du ska låta Hans få sin köksö. Jag har förmånen att få använda en köksö lite då och då, när jag huserar i en väns villa i Sverige, och köksön slår allt! Det är så mycket enklare och roligare att laga mat och den blir en naturlig samlingsplats när vännerna är samlade för matlagning/middag. Fria ytor finns ändå, iaf i ”mitt” hus med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, och jag kan tänka mig att ni har några kvadratmeter tillgodo i nya hemmet? =)
  Lycka till med flytten och tack för din inspirerande blogg!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Då ska jag kanske ge med mig då… Det bygger på att vi kan montera ner glasväggen som har el i sig dock, annars blir det för trångt tror jag.

  Hoppas du trivs bra i Oslo och att Sats är bra. 🙂

  [Svara]

 • Svara Hannah 19 september, 2011 at 16:56

  Grattis till nya boendet!! Skönt att du slipper rumänska tiggare utanför dörren…hoppas verkligen att det bara var dåligt formulerat…annars hade du kanske mått bra av en påminnelse om att inte alla människor har det lika gott ställt som du!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Dåligt formulerat? Nej, jag behöver inte påminnas. Jag träffar tiggare ungefär varje gång jag passerar porten vilket innebär ca 8 ggr per dag. Då nej, jag behöver ingen påminnelse.

  [Svara]

 • Svara petra 19 september, 2011 at 18:34

  oo vad roligt! vad fint!

  [Svara]

 • Svara Annelie Niehoff 19 september, 2011 at 23:36

  Grattis, det verkar vara en kanonlägenhet!!!

  Kramar!

  [Svara]

 • Svara ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥ 20 september, 2011 at 21:10

  Men gud! Det ser ju underbart ut!! Så PERFEKT!!

  Och… vi blir ju nästan grannar!! (Bor ju precis vid Mariatorget) Då måste vi ta och träffas lite oftare! KRAM

  [Svara]

 • Lämna kommentar