Resor

Första dagarna på Österlen

Jag har ingen täckning där vi bor så jag har inte kunnat ladda upp några bilder de senaste dagarna, som utlovat. Och blogginlägg utan bilder är ju värdelöst, eller hur?! Men nu har jag tagit min snabba cykel och bajkat grusvägen bort till min pappas hus för att låna lite trådlöst nätverk, för nu jädrar ska det bildbombas!

Vi har varit på stranden varje dag hittills. De två första dagarna tillbringade vi på Sandhammaren, dag tre på stranden nedanför Stenshuvuds nationalpark (den är helt fantastisk!) Det känns som att vara utomlands med det kristallblå vattnet, vågorna och nästan folktomma stranden. Vi överraskades dock av ett regnoväder där vi fick krypa in under parasollet och ta skydd men efter en halvtimme var det borta och solen sken igen. Härligt! Idag har vi varit på Kyls strand, tyvärr har vindarna legat på i natt så att massa tång åkt upp på stranden så det var lite svårbadat men det fanns fina partier där vi kunde plaska, fast i dag var det iskallt i vattnet till skillnad från de tidigare dagarna då jag faktiskt doppat mig flera gånger.

Sixten fick värmeutslag redan innan vi lämnade Stockholm, han verkade dock inte bekymrad av dem. De minskade radikalt i går när det blev lite svalare och idag är de helt borta. Däremot märkte vi att Sixten var lite orolig över det stora huset och alla rum i fil. Men efter ett par dagar har han blivit hemmavan och kryper ut och in i alla rum oavsett om han ser oss eller inte. Han trivs inte när det är för varmt, över 30 grader är inte populärt men 27, som det var i dag var alldeles lagom och hans humör har varit uppe i himlen.

Vi har hunnit med två av våra sommarpärlor hittills; igår besökte vi café Annorlunda vid Stenshuvuds nationalpark som har en kakbuffé (som jag hoppade över, kakor är inte min grej) och idag fikade vi på Olof Viktors vid Glemminge. De har en mysig innergård med kullersten men alla gäster satt i den vackra gröna trädgården där det var skugga. Sixten sov skönt i vagnen så jag kunde äta min glass i lugn och ro, så fort han är vaken är det 100% tempo oavbrutet. Jobba jobba jobba!

Där vi bor har vi en jättevacker innergård med flera matplatser där vi väljer att äta måltiderna beroende på klockslag och humör. Det påminner lite om matplatserna i Mamma Mia, ni som har sett min favoritfilm… Kullerstenarna är en riktig utmaning för Sixten, även om han inte kan gå själv än, vi får låna ut ett finger för honom att hålla i, så stapplar han mellan alla stenar. Krypning fungerar såklart fortfarande, han är riktigt snabb nu, men att gå med ett finger är såklart populärast. Vi märker att han är frustrerad över att inte kunna gå själv men det kanske släpper den närmaste månaden.

Vi har nu bara ett par dagar kvar av våra tre veckor tillsammans med två av Hans barn sedan är det bara vi tre resten av sommaren, härliga tider! Och bebisen i magen såklart, som märks mer och mer för varje dag, både magen som växer snabbt och aktivitetsnivån därinne. Jag känner en sådan stor skillnad i denna graviditet jämfört med Sixtens. Jag är mycket starkare mentalt, gladare och piggare. Det är klart att det börjar bli jobbigt för kroppen, jag är ju ganska liten så en normalstor mage på mig blir ju större proportionerligt än på en lång tjej. Sängarna här är lite för mjuka för min smak, jag märker att ländryggen är mycket svagare nu och orkar liksom inte att hålla ihop ryggen när jag ligger på rygg. Det känns som att ryggen är av och att benen inte är ihopkopplade med resten av kroppen, känner någon igen det? Sedan krånglar höften och magen stramar och värker men det är sånt som hör till graviditeten och utgör faktiskt inget problem. Jag försöker röra mig så mycket som möjligt, då känns det bäst både i kropp och knopp. Jag vet att jag inte kommer att ha några problem att träna bort graviditetskilona men det betyder inte att jag vill ha några onödiga kilon som inte bidrar till att underlätta amning utan tvärtom göra en redan sliten gravidkropp tung att bära på. Det är tillräckligt tufft att vara gravid redan som det är.

Här kommer några bilder från de senaste dagarna. Jag har sållat ut rätt hårt då jag inte vill ha några strandbilder som kan hamna i orätta händer ute på nätet men dessa nedan tycker jag är okej att visa er. Med tanke på min cykeltur flera kilometer bara för att kunna blogga med bilder hoppas jag att ni uppskattar dem lite extra och gärna lämnar en hälsning åt oss. Det vore roligt!

Jag hoppas att ni läsare har en lika underbar semester som vi har, berätta gärna om hur ni har det!

Sixtens reaktion när det var så stora vägor var: ooohh

Klamrar sig hårt fast på mamma

Två bebisar; en ovanpå magen och en inuti

Strandhäng

Hmm... mammas bikini ska visst av...

En fortfarande långhårig Sixten

Petpet!

Man kan ha det sämre i livet...

Cool kille

Ingen mage som syns bakifrån...

Men från sidan syns den...

Hot mama om jag får säga det själv...

Sixten - sandkungen!

Fika på Olof Viktors

Sorbetglass i skuggan

Världens finaste kille, snart 1 år!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Amanda 14 juli, 2010 at 22:17

  Vad underbart ni har de! Kul med massa fina bilder. Tack för du cykla hela vägen dit o fixa till oss 😉
  Du e så fin Lovisa! E avis på din mage! Och Sixten blev klockren i sin nya frilla! Undrar om jag vågar dra rakapparaten över Adams lockar…hmm. Han blir super svettig stackarn.

  Fortsätt njut nu. Puss till Sixten o magen 🙂

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Vad gullig du är Amanda, som vanligt! 🙂

  Ja, Sixten tycker att det är jätteskönt med kort hår. Undrar om du vågar klippa din kille, han har ju världens mest fantastiska lockar!

  [Svara]

 • Svara Amanda 14 juli, 2010 at 22:17

  Vad underbart ni har de! Kul med massa fina bilder. Tack för du cykla hela vägen dit o fixa till oss 😉
  Du e så fin Lovisa! E avis på din mage! Och Sixten blev klockren i sin nya frilla! Undrar om jag vågar dra rakapparaten över Adams lockar…hmm. Han blir super svettig stackarn.

  Fortsätt njut nu. Puss till Sixten o magen 🙂

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Vad gullig du är Amanda, som vanligt! 🙂

  Ja, Sixten tycker att det är jätteskönt med kort hår. Undrar om du vågar klippa din kille, han har ju världens mest fantastiska lockar!

  [Svara]

 • Svara Anna Norling 14 juli, 2010 at 23:58

  Verkligen en HOT MAMA om jag oxå får säga:) Nice arms!!!!!! Saknar vår träning dock…:( Njut av semestern med dina fina pojkar!!! Miss U! Puss Anna

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Tack Anna! Men vi måste ju ha en date sen i augusti, då kommer vi och hälsar på er! Elin och Hugo vill också följa med!

  [Svara]

 • Svara Anna Norling 14 juli, 2010 at 23:58

  Verkligen en HOT MAMA om jag oxå får säga:) Nice arms!!!!!! Saknar vår träning dock…:( Njut av semestern med dina fina pojkar!!! Miss U! Puss Anna

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Tack Anna! Men vi måste ju ha en date sen i augusti, då kommer vi och hälsar på er! Elin och Hugo vill också följa med!

  [Svara]

 • Svara Account Merchant Retail 15 juli, 2010 at 00:31

  Vad underbart ni har de! Kul med massa fina bilder. Tack för du cykla hela vägen dit o fixa till oss Du e så fin Lovisa! E avis på din mage! Och Sixten blev klockren i sin nya frilla! Undrar om jag vågar dra rakapparaten över Adams lockar…hmm. Han blir super svettig stackarn.
  +1

  [Svara]

 • Svara Account Merchant Retail 15 juli, 2010 at 00:31

  Vad underbart ni har de! Kul med massa fina bilder. Tack för du cykla hela vägen dit o fixa till oss Du e så fin Lovisa! E avis på din mage! Och Sixten blev klockren i sin nya frilla! Undrar om jag vågar dra rakapparaten över Adams lockar…hmm. Han blir super svettig stackarn.
  +1

  [Svara]

 • Svara Louise 15 juli, 2010 at 08:59

  Fina du, jag BEUNDRAR dig för att du är så stark och energiskt och positiv hela tiden. Du är verkligen min förebild, jag ska oxå bli som du när jag blir gravid nån gång (inte inom sååå lång framtid hoppas jag , 🙂

  Du är så grym som håller dig i form, heja heja, ju starkare du är innan förlossningen desto starkare är du ju efter ( o det behövs väl med 2 småttingar snart…) Sjukgymasaten i mig tycker du e grym!!

  Själv hänger jag i stan o leker kontorsråtta, MEN löptränar massa inför mitt mål 51 min på milen i augusti, håll tummen (sprang på 54 förra veckan så det kan gå)

  Fortsätt blogga och lägga upp bilder, det är SÅ kul att läsa!
  kramar till dig och hela familjen!

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Det är klart du klarar det! Lägg upp en strategi och använd klockan hela tiden. Tjejmilen?

  [Svara]

  Louise Kjellberg Reply:

  Nej…..det är midnattsloppet som gäller (tyckte tjejmilen var för oseriös, så många som gick och gjorde det svårt att springa i ett bra tempo) och jag vill under 51 (hellst)men under 53 är jag oxå nöjd med. ska bara lära mig att utstå smärta. jag vet ju att jag borde kunna…..
  och sen är det lidingö under 3.15 som gäller……(jag tampas med löparknä(trist o tråkigt…) och håller samtidigt på att toppa kondisen med intervaller och distanspass…jag borde klara det, ska tokträna och försöka minska 2-3 kg innan så det SKA gå, annars anlitar jag dig nästa år när du e back on track 🙂

  [Svara]

 • Svara Louise 15 juli, 2010 at 08:59

  Fina du, jag BEUNDRAR dig för att du är så stark och energiskt och positiv hela tiden. Du är verkligen min förebild, jag ska oxå bli som du när jag blir gravid nån gång (inte inom sååå lång framtid hoppas jag , 🙂

  Du är så grym som håller dig i form, heja heja, ju starkare du är innan förlossningen desto starkare är du ju efter ( o det behövs väl med 2 småttingar snart…) Sjukgymasaten i mig tycker du e grym!!

  Själv hänger jag i stan o leker kontorsråtta, MEN löptränar massa inför mitt mål 51 min på milen i augusti, håll tummen (sprang på 54 förra veckan så det kan gå)

  Fortsätt blogga och lägga upp bilder, det är SÅ kul att läsa!
  kramar till dig och hela familjen!

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Det är klart du klarar det! Lägg upp en strategi och använd klockan hela tiden. Tjejmilen?

  [Svara]

  Louise Kjellberg Reply:

  Nej…..det är midnattsloppet som gäller (tyckte tjejmilen var för oseriös, så många som gick och gjorde det svårt att springa i ett bra tempo) och jag vill under 51 (hellst)men under 53 är jag oxå nöjd med. ska bara lära mig att utstå smärta. jag vet ju att jag borde kunna…..
  och sen är det lidingö under 3.15 som gäller……(jag tampas med löparknä(trist o tråkigt…) och håller samtidigt på att toppa kondisen med intervaller och distanspass…jag borde klara det, ska tokträna och försöka minska 2-3 kg innan så det SKA gå, annars anlitar jag dig nästa år när du e back on track 🙂

  [Svara]

 • Svara Johanna 15 juli, 2010 at 10:22

  Ni ser ut att ha det riktigt skønt, precis som en sommar ska vara! Jag ær imponerad av dig och hur du skøter din graviditet. Jag ær också gravid och førsøker røra mig så mycket som møjligt men nu børjar det bli tungt. Bara 9 veckor kvar så det ær væl kanske ok om jag drar ner på træningen och førsøker låta kroppen vila lite. Men træning ær ju som du sæger så skønt før både knoppen och kroppen. Njut eran semester riktigt mycket och tack før en riktigt rolig blogg!

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Åh, 9 veckor kvar bara… Lyckost!

  [Svara]

 • Svara Johanna 15 juli, 2010 at 10:22

  Ni ser ut att ha det riktigt skønt, precis som en sommar ska vara! Jag ær imponerad av dig och hur du skøter din graviditet. Jag ær också gravid och førsøker røra mig så mycket som møjligt men nu børjar det bli tungt. Bara 9 veckor kvar så det ær væl kanske ok om jag drar ner på træningen och førsøker låta kroppen vila lite. Men træning ær ju som du sæger så skønt før både knoppen och kroppen. Njut eran semester riktigt mycket och tack før en riktigt rolig blogg!

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Åh, 9 veckor kvar bara… Lyckost!

  [Svara]

 • Svara gabi 15 juli, 2010 at 10:31

  Hej!

  Grattis till nr två, ni är jättefina- allihop, Kram och njut vidare!/Gabi

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Tack Gabi!

  [Svara]

 • Svara gabi 15 juli, 2010 at 10:31

  Hej!

  Grattis till nr två, ni är jättefina- allihop, Kram och njut vidare!/Gabi

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Tack Gabi!

  [Svara]

 • Svara Sarah 15 juli, 2010 at 10:48

  Ni ser ut att ha det jättehärligt! Och du är en hot mama =) Sixten är så jäkla söt för övrigt!

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Tack!

  [Svara]

 • Svara Sarah 15 juli, 2010 at 10:48

  Ni ser ut att ha det jättehärligt! Och du är en hot mama =) Sixten är så jäkla söt för övrigt!

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Tack!

  [Svara]

 • Svara Josse 15 juli, 2010 at 20:57

  Håller med i det du skriver om träning och graviditet! Jag har lite svårt att förstå de som tycker man ska ”passa på att äta” när man är gravid för då ska man gå upp i vikt. Alla gör ju som man själv vill men jag tror man mår bäst när man är lättare i kroppen och trivs i sig själv! Äta ska man såklart och unna sig gott också och det vet jag att du förespråkar med! Du är en fin förebild! 🙂

  Puss på söta Sixten! Hoppas ni har en trevlig sommar, förstå att vi har 1-års kalas snart!! Iih! KRAM

  [Svara]

 • Svara Josse 15 juli, 2010 at 20:57

  Håller med i det du skriver om träning och graviditet! Jag har lite svårt att förstå de som tycker man ska ”passa på att äta” när man är gravid för då ska man gå upp i vikt. Alla gör ju som man själv vill men jag tror man mår bäst när man är lättare i kroppen och trivs i sig själv! Äta ska man såklart och unna sig gott också och det vet jag att du förespråkar med! Du är en fin förebild! 🙂

  Puss på söta Sixten! Hoppas ni har en trevlig sommar, förstå att vi har 1-års kalas snart!! Iih! KRAM

  [Svara]

 • Svara MansonDust 16 juli, 2010 at 20:37

  Hade missat detta inlägg ! Älskar bilderna på dig i profil på stranden med magen. Så himla fin är du ! Blir så avis. Själv fick man så mycket bristningar (stora, djupa) över HELA kroppen med 1:a barnet, att huden är jätteslapp efteråt. Så nu efter 3:e så känns det lite ”buhu”.. men vafan, en 4:e kanske skulle sitta bra ändå inom kort ? ;D

  [Svara]

 • Svara MansonDust 16 juli, 2010 at 20:37

  Hade missat detta inlägg ! Älskar bilderna på dig i profil på stranden med magen. Så himla fin är du ! Blir så avis. Själv fick man så mycket bristningar (stora, djupa) över HELA kroppen med 1:a barnet, att huden är jätteslapp efteråt. Så nu efter 3:e så känns det lite ”buhu”.. men vafan, en 4:e kanske skulle sitta bra ändå inom kort ? ;D

  [Svara]

 • Lämna kommentar