Lofsan

Försovning, SATS och matshopping

När jag var gravid uppmanades jag att uppmärksamma vilka sovrutiner bebisen hade i magen. Det gjorde jag. En kvällspigg rackare som gärna bökade runt hela kvällarna fram till sena kvällen tidig natt. Dagen efter kunde klockan bli närmare 13 innan jag märkte av honom första gången. Stämmer dessa sovrutiner nu när bebisen är utanför då?

Jojomänsan.

Varje kväll mellan 18.00 och 24.00 lever den här lilla grodan livet. Han styr och ställer som om han vore kung. Morgnarna då? Jojo. Idag hade vi bokat en powerwalksdejt med Elin och Hugo klockan 11. Gissa vem som väcker mamman sin 10.30? Jepp. Sixten. Då somnade han strax efter 23. Vaknade för käk 02, 06 och 08. Men snacka om att jag vaknade utvilad!

Vi fick flytta fram vår dejt en timme men det var inga problem för Elin. Vi möttes i Hellas för att gå 5-kilometersspåret ett varv. 5 km är egentligen lite för kort för min smak men nästa gång ska jag gå till Hellas hemifrån så jag fyller ut passet med tid. Nu hittar jag i alla fall!

Eftersom jag ändå hade tagit ut bilen för rastning passade jag på att åka till Ica Maxi för att fylla på kylen härhemma. Vi tog en sväng förbi SATS Nacka Strand så Sixten skulle få äta i lugn och ro och hann chilla med mina underbara kollegor Perita, Åsa och Pär en stund. Sen när vi precis var på väg kom Malin och Michaela.

Väl framme på ICA Maxi gjorde Sixten och jag vår första storshopping tillsammans. Annars brukar jag dagshandla på Kvantum som ligger mycket närmare och då lägga maten under vagnen. Idag slog vi på stora trumman och valde den största kundvagnen så Sixten kunde sitta i sin bilstol och peka på de varor han vill ha. Två stora pappkassar blev det, vilken fröjd det nu är för ögat att öppna kylskåpet!

När Hans kom hem vid 16-tiden käkade vi en tidig middag som följdes av en timmes powernap för min del.

Sedan hände det som jag längtat efter! Agnes och Henric kom hem för att mysa med Sixten och hänga med Tom. Hans och jag bytte om och cyklade fort som attans bort till Sickla och gymmet. Så skönt att kunna lägga på tyngre vikter igen. Jag var skakis i armarna efteråt!

Väl hemma igen såg vi, som alla andra i målgruppen 18-25 år, Grey´s anatomy. Serien som de senaste säsongerna spårat ur enligt mig. Tacka vet jag första säsongen. Det var grejer det. Samma sak gällande Deppan (Desperate Housewives), lägg ner medan det fortfarande finns en bra story.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara skolfux 1 oktober, 2009 at 08:28

  Jag håller med; första säsongen av Grey & Desperate var bäst!

  Hellan måste jag prova på nångång. Perfekt ju..

  [Svara]

 • Svara skolfux 1 oktober, 2009 at 08:28

  Jag håller med; första säsongen av Grey & Desperate var bäst!

  Hellan måste jag prova på nångång. Perfekt ju..

  [Svara]

 • Lämna kommentar