Lofsan

Förslag på cykelpass & kesella

Som inspiration till er som vill sätta ihop ett eget cykelpass att köra hemma eller på crosstrainern: Välj ut 10-12 låtar som ni tycker om. Några lite långsammare och några med riktigt tryck i. På Spotify finns tex Just Dance för respektive år med remixar av populära danslåtar.

Värm upp med en låt lite lugnare, en tvåa på skala 1-5. Kör sedan tre låtar på raken med ca 10 sekunder vila mellan varje låt då ni sitter ner i verser och står upp i refrängen. Vrid på lite motstånd varje gång ni står upp men utan att sänka när ni sen sitter ner. Kör ett tempo som passar låten. Låt 1 motsvarar en trea på skalan, låt 2 en fyra och låt 3 en femma och en riktig pulstopp. Vila någon minut genom att trampa lugnt och låt kroppen sjunka till nivå 2, kör sedan en omgång till med tre låtar på raken nivå 3, 4 och 5 på en skala 1-5. Upprepa så många gånger du vill.

Vrid på lite motstånd åt gången så att du hela tiden har självförtroendet med dig genom passet. Klättra upp för varje nivå strategiskt och taktiskt så att du inte drar på dig mjölksyra förrän på sista låten i varje omgång. Välj ut någon lugn låt att trampa ned mer.

Om du hellre vill köra crosstrainer kan du använda motståndsknappen och höja frekvensen i refrängerna.

Jag är en riktig vanemänniska och älskar rutiner. Min kvällskesella är obligatorisk för att jag ska sova gott och slippa sötsug dagen efter. Efter kvällens cykelpass pimpade vi med Proviva blåbär (en mindre förpackning numer), nötter vi rostar i panna medan vi blandar kesellan, lite vaniljpulver (en kalorifri smaksättare) och skurna jordgubbar. Mums!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Svara Johanna 22 februari, 2012 at 21:45

  Tack! Du är bäst!! Så fort kroppen är fit for fight igen ska jag testa!

  [Svara]

 • Svara Sofia - ett bättre du 23 februari, 2012 at 09:18

  Mmmm, underbart gott kvällsmål, helt i min stil 🙂

  [Svara]

 • Svara Rosi - med bebis och 2 stora 23 februari, 2012 at 09:31

  Vilken härlig lyxkesella 🙂 Längtar till jordgubbsfrossa i sommar!

  [Svara]

 • Svara Karin FoH 23 februari, 2012 at 18:39

  Det där kesellakvällsmålet lät super gott! Bra tips!

  [Svara]

 • Lämna kommentar