Lofsan

Förskoleinskolning

Så var dagen här. Dagen min lilla bebis officiellt ska ut i livet.

9-14 mjukstartar vi med inskolningen på barnens nya förskola. Hans är där 9-1330 och jag är på plats fram till 1030 och från 1330.

Sixten bekymrar mig inte ett dugg, han kommer finna sig direkt och ånga på som vanligt tror jag men lilla Baxter… Baxter kan inte gå än, han kan inte sitta på egen riktig stol utan behöver barnstol och kan inte äta själv så bra än. Pedagogerna på förskolan är kloka och säger att det inte är Baxters problem utan att det är de som måste anpassa verksamheten för att matcha hans behov.

Det känns spännande och lite läskigt att min minsta ska få ett eget liv, en vardag utan mig men vi mjukstartar väldigt mycket så än så länge kommer han varken vara på förskolan många timmar per dag eller längre stunder utan mig. Vi tar en dag i taget Backan och jag.


Vi har tränat på att äta utan matningsmomentet, det går sådär men ambitionen finns i alla fall!/i>

Har någon av era barn börjat på förskolan utan att kunna gå själv?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Nea 15 november, 2011 at 07:58

  Julia gick inte själv när hon började där. Det gick hur bra somhelst och 2 veckor efter start gick hon. Det kändes jättejibbigt att lämna henne men hon klarade sig galant och tog för sig trots allt. det positiva med förskolan är att barnen lär sig otroligt mycket på kort tid. Och allt blir lite roligare när man är fler. Som vid matbordet. Om alla andra barnen äter själv så ska ju såklart den lilla också försöka sig på det… Dem växer snabbt på förskolan :). Lycka till idag. Vi har också inskolning idag!

  [Svara]

 • Svara Ida 15 november, 2011 at 08:01

  Har en väninna som jobbar på dagis och hon säger att det är jätte vanligt idag att barnen inte kan gå när de börjar på dagis. Det kommer gå kanon för Baxter tror jag 🙂

  [Svara]

 • Svara Alex 15 november, 2011 at 08:18

  Risifrutti!!! 🙂

  [Svara]

 • Svara Jenny 15 november, 2011 at 08:25

  Min dotter hade precis lärt sig gå men kunde inte äta själv och sitter fortfarande inte på vanlig stol. Särskilt inte de höga barnstolarna utan kanter.
  Men det var inga problem alls. Hon lärde sig snabbt att äta själv. Eller kanske tom direkt.
  Pedagogerna är otroligt duktiga på sånt. De är vana. Och barnen lär sig genom att se hur de andra gör.

  [Svara]

 • Svara Rosi 15 november, 2011 at 09:06

  Jag jobbade på förskola ett tag och vi hade en liten som inte kunde gå. Det gick huur bra som helst, alla – barn och pedagoger – tog sig an honom och såg till att han hade det bra 🙂

  Låter som bra pedagoger på er förskola som har den inställningen! Lycka till idag 🙂

  [Svara]

 • Svara Mimmi L 15 november, 2011 at 09:30

  Min äldsta hade precis lärt sig gå och det var mitt i vintern. Hon kunde inte gå eller resa sig med vinteroverallen. Åt inte så bra själv och satt i stol med bygel.
  Det var inga problem alls, och de växer och lär sig otroligt fort på förskolan.
  Det går nog bra för B ska du se, han har ju S som stöttar honom och är hans trygghet också.

  [Svara]

 • Svara sofie 15 november, 2011 at 09:45

  Japp! Vår kille började när han var 1 år o 1 dag och då kunde han varken gå o knappt krypa så jag vet precis hur det känns. Kunde inte äta själv heller…
  MEN efter så där 2 månader så gick han och han blev bättre o bättre på att äta själv så jag tror dock att det e värst för oss föräldrar att lämna dem när de känns så hjälplösa!

  [Svara]

 • Svara M.H 15 november, 2011 at 09:54

  Fint inlägg. Jag arbetar ju på förskola och har inskolat flertalet icke gående kids det går toppen de behöver bara mer omsorg hjälp med matning och att sitta säkert.
  Sen är det ju oftast så att mammorna är mer ledsna än barnen…hur många gånger har jag inte tröstat mammor medans barnen nyfikna upptäcker sin nya vardag 😉
  Det fixar sej ska du se !
  / Martina

  [Svara]

 • Svara Malin -Astrids mamma 15 november, 2011 at 12:05

  Lilla A började även hon med inskolning idag. 15 månader gammal, står själv men går inte och var tydligen yngst i barngruppen men pedagogerna hade anpassat vistelsen alldeles utmärkt efter hennes behov och förutsättningar, fantastiskt! Lycka till med inskolningen av Sixten och Baxter.

  [Svara]

 • Svara Rebecca 15 november, 2011 at 14:10

  Min grabb var 15 månader när han började på dagis i augusti. Visserligen gick han, men att sitta på en vanlig stol gör han inte ens idag. Det är inget jag har funderat över men när börjar dom med det? Äta själv har han precis lärt sig… Det är fortfarande ganska kladdigt.

  [Svara]

 • Svara ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥ 15 november, 2011 at 20:53

  Zack började på förskolan när han var 11 månader gammal och då kunde han inte gå. Men det tog bara ca 1 månad sen kunde han gå. Det gick jättebra den första månaden ändå! 🙂

  [Svara]

 • Svara Framtiden är vår - Ann-Sofie mamma till Isak 16 november, 2011 at 15:54

  Har också den matstolen! Älskar den verkligen! =D

  [Svara]

 • Svara MansonDust ~ nybliven 4-barnsmamma 16 november, 2011 at 15:55

  Vi har en likadan matstol minsann 🙂

  [Svara]

 • Lämna kommentar