Lofsan

Förkylt

God morgon!

Härhemma är vi inte på topp idag. Både Baxter och jag är förkylda och Baxter hostar värre än vanligt. Han har alltid, sen han föddes hostat mycket men så fort han blir lite förkyld så sätter hostan sig så djupt i bröstet. Vi har badat badkar och nu väntar jag på ett telefonsamtal från vårdcentralen. Inget allvarligt men antagligen penicillin till Baxter, vi får se.

Hans jobbar sent ikväll och Tom har skolavslutning ute i Nacka ikväll så gräbsen och jag är ensamma hela dagen och kvällen. Något mysigt måste vi hitta på, det är inte väder att sitta på terrassen tyvärr. Kanske ska vi måla med vattenfärg? Igår fick Sixten måla med whiteboardpennor inne i konferensrummet på Hans kontor. Många flygplan blev det.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Kommentarer

 • Svara Tina 12 juni, 2012 at 10:13

  Lovisa; angående Baxters hosta…. Jag har en son som är 16 månader och som har hostat i princip sen han föddes. När han blir förkyld kommer hostan direkt. Efter otaliga läkarbesök utan hjälp fick han till slut Flutide och Airomir utskrivet till honom som han ska inhalera dagligen. Nu efter en kur på ca 6 veckor är han nu bra!!! Helt fantastiskt! Förstår att hostan är väldigt individuell från person till person men undrar om ni kanske har testat Flutide och Airomir?

  Tack för övrigt för en grymt inspirerande blogg! Du inspierar till tusen! Krya på er!

  [Svara]

 • Svara Anonym 12 juni, 2012 at 13:25

  Hej jag är sjuksköterska o själv barn som hostat mycket, förkylningsastma kan det vara, undvik antibiotika de flesta infektioner går över av sig självt. Se till att få luftrörsvidgande o se om det blir bättre! Lycka. till!!

  Mvh Linda

  [Svara]

 • Svara Caroline Davidsdotter 12 juni, 2012 at 16:33

  Skulle just skriva det samma som de ovan. Låter som förkylningsastma. Det brukar man växa ifrån, men tills dess finns det bra behandling. Mycket bättre än antibiotika.
  Inboxa mig på facebook om du inte fick hjälp från VC så kan jag kanske hjälpa dig.

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Missförstånd! Vi ska inte till vc pga hostan, den lever han med och ingen medicin hjälper. Han har en annan sjukdom som behandlas just nu.

  [Svara]

  Anonym Reply:

  Ok, men har ni kollat upp förkylningsastma? Det är väldigt svårt att få hjälp med det. Min kille har också hostat sen han var pyttig. Först nu efter kraftig påtryckning fick jag rätt hjälp. Jag kan skriva ut själv, men vill att det ska vara förankrat och finnas i hans journal. Nu hostar han bara lite och får sova på nätterna.

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Jepp! Medicinerat mot det också utan resultat.

 • Svara Anonym 12 juni, 2012 at 20:30

  Ok vill bara kolla också om ni prövat ett pulver som heter singulair, oftast förstahandsvalet för små barn. Barnmott på nacka närsjukhus är fantastiska!!
  Ha det gott!

  Mvh Linda

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Ja, Baxtet blev så himla dålig och spydde okontrollerat av den. Tyvärr!

  [Svara]

 • Svara Johanna 12 juni, 2012 at 20:52

  Stackarn och lider med er också! Aldrig kul att se sitt barn lida än mindre att inte kunna göra något!

  [Svara]

 • Lämna kommentar