Lofsan, SVT: Född 2010

Född 2010

Imorgon får vi besök av SVT och ”vår” filmare Martina. Vi är nämligen med i SVT:s projekt med arbetsnamnet Född 2010. Projektet går ut på att följa och dokumentera tio stycken barn som föds under 2010 och deras familjer. Man kommer att följa dessa barn och deras familjer i 16 år, dvs tills barnen går ut grundskolan.

Vi blev kontaktade av SVT redan i somras och tillfrågades om vi ville vara med i projektet men vi var då väldigt tveksamma och valde till slut att tacka nej. När Baxter hade fötts hörde producenten av sig igen och efter noggrant övervägande har vi nu beslutat oss för att delta i projektet. Vi är väl överens med SVT om villkoren för hur det filmade materialet kommer att användas och vi har möjlighet till ett stort inflytande. Inget kommer att sändas som vi inte har okejat.

För min del känns steget från min blogg till detta projekt inte så stort och vi båda vuxna är överens om att det kommer att bli roligt och spännande att vara med. Vi lever båda två ganska publika liv redan som det är. Än så länge är våra barn för små för att tycka till i frågan men när de börjar förstå kommer vi att föra en dialog kring deras medverkan och vi hoppas att de vill fortsätta även upp i skolåldern.

Vi kommer inte att följa ett manus eller regi utan syftet är att fånga vår vardag i sin enkelhet. Filmaren Martina kommer att följa oss härhemma, i parken, ute på stan eller till exempel på Sats för att skildra vår vardag.

Vi kommer att bli filmade vid ett flertal tillfällen varje år, första gången imorgon, och den första serien av avsnitt kommer att sändas i höst och sedan kommer Född 2010 att återkomma på TV i olika former under 16 år framöver.

Jag är både lite spänd och förväntansfull inför projektet och ser verkligen fram emot resultatet. Jag tror att det blir så fina avsnitt som vi känner oss nöjda med och att både vi och barnen får minnen för livet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Mira 16 december, 2010 at 22:31

  Vad roligt, grattis ( eller vad man ska säga 😉 )
  Det blir kul att se sen! Din familj kommer att charma hela svenska folket ♥
  Kram

  [Svara]

 • Svara Cilla 16 december, 2010 at 22:56

  Men vad skoj!
  Glöm inte att skriva på facebook när första avsnittet sänds!
  Jag vill så gärna se men är jättedålig att titta på tv…
  /Andra Sixtens mamma

  [Svara]

 • Svara militarmamman 16 december, 2010 at 23:01

  Låter spännande! Vi har med blivit kontaktade om ett vara med tv i ett program om uppfostran bland annat, där de skulle följa oss, men inte över flera år. Men vi tackade med nej. Får väl se hur det slutar…
  Ska bli roligt att se ert program sen! När kommer det att börja sändas tror du? Lycka till!

  [Svara]

 • Svara Cissi 16 december, 2010 at 23:46

  Låter som ett kul program! Och perfekt för dig som älskar att dokumentera ungarnas utveckling ju!

  En pizza i Jordbro blev ju en klassiker!

  [Svara]

 • Svara sara - mamma till wilda 17 december, 2010 at 07:02

  Wow! Så kul! Ser redan fram emot att få sitta bänkad framför tv:n

  KRam

  [Svara]

 • Svara Alfva 17 december, 2010 at 08:03

  Kul att det blev så iaf! Ska bli kul att ha både Sixten och Baxter förevigade i rutan! 😉

  [Svara]

 • Svara Stina 17 december, 2010 at 08:26

  Spännande! Jag har ju varit med i en produktion och det samarbetet funkade jättebra! Hade mycket inflytande och fick bestämma själv om det var något som jag inte ville skulle visas på tv. Känns även bra i efterhand när jag ser programmet och jag ångrar det INTE.

  Kram!

  [Svara]

 • Svara Nea 17 december, 2010 at 09:25

  Intressant! det skulle jag nog också kunnat tänka mig att vara med i.

  [Svara]

 • Svara Maria 17 december, 2010 at 10:55

  Så roligt! Konceptet finns redan i USA och England där vi bott i flera år, sök på ”Child of our time” gjord av BBC i UK, en jättebra programserie som säkert finns på dvd. Fokuserade så bra på hur barn utvecklas i sitt vardagsliv och påverkas av allt runtomkring oss. Sevärd!

  [Svara]

 • Svara Maria H 17 december, 2010 at 23:15

  Vilken grej! Ska bli spännande att se resultatet sen 🙂

  [Svara]

 • Lämna kommentar