Lofsan

Född 2010 & Föda hemma?

Jahopp! Det var det avsnittet. Det är ju TV, lite ihopklippt sådär. Dagens ”grej” för vår familj var att jag åker och jobbar medan Hans tar hand om barnen. Men mina jobb- och träningsscener är från ett annat tillfälle än samma dag som Hans går till Hötorget. Dessutom så framställs Baxter som äldsta barnet men han är yngst så våra vårscener är inspelade i maj 2011 och de andra familjernas i maj 2010. Nästa avsnitt handlar om valet och då var ju Baxter inte ens född. 🙂

Jag gillar serien väldigt mycket, annars skulle vi inte vara med såklart. Det är bra att det är mest fokus på de vuxna så länge som barnen inte kan bestämma själva.

Apropå Född 2010; Förresten, vad tycker ni om att föda hemma? Jag älskar lustgas och skulle aldrig kunna tänka mig att med flit föda hemma men det kan ju hända av misstag också. Skulle ni planera för hemförlossning när ni fött några barn innan?

PS. Sofia som jag satt och pratade med i klippet är nu mamma till en 1-åring och en av de mest vältränade människor jag någonsin sett i verkligheten. Imponerande efter en förlossning från helvetet. Men om man tar hjälp av någon som kan träning och graviditet och inte stressar så kommer resultaten med tiden och ansträngningen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Kommentarer

 • Svara I min lilla lilla värld 3 april, 2012 at 21:49

  ALDRIG I LIVET

  [Svara]

 • Svara Sara, mamma till tre små troll 3 april, 2012 at 22:02

  Jag vill gärna föda hemma och har velat det sen första barnet men tyvärr finns inte riktigt den möjligheten där jag bor 🙁

  [Svara]

 • Svara Annika - drömmen om 11 barn 4 april, 2012 at 00:42

  Jag har fött fyra barn, och vill ha många fler. Däremot kommer jag aldrig planera en hemförlossning även om det ju (förmodligen) vore en häftig upplevelse.
  Lustgasen är min bäste vän på sjukhusets förlossningssal och jag går gärna inte igenom en förlossning utan den vid min sida. Just därför känns en hemförlossning för min del väldigt avlägsen – och det lär den med största sannolikhet göra även när nr 11 kommer (om jag får så många vill säga *s*) 🙂

  [Svara]

 • Svara Jenny 4 april, 2012 at 05:28

  Jag skulle aldrig föda hemma om jag fick välja!
  Jag mådde av någon anledning dåligt efter att ha sett hemmaförlossningen igår.
  Jag hade till och med svårt att somna.
  Jag tyckte det var äckligt på nåt sätt.
  Jag är ingen finkänslig person och normalt inte äckelmagad.
  Men det var nog för att de andra barnen var hemma. Och efteråt låg hon och skrevade framför de äldre barnen med bebis i famnen.

  Nä. Ingen hemmaförlossning för mig inte.

  [Svara]

 • Svara Julia 4 april, 2012 at 05:46

  Jag skulle gärna föda barnet jag väntar just nu hemma! Vill detta för att jag har stor tilltro till min kropp och är rädd att sjukhusmiljön ska stressa mig och störa den naturliga förlossningsprocessen. Är mamman frisk och barnet ligger i rätt position är det även precis lika säkert att föda hemma som på sjukhuset, kan vara bra att veta 🙂
  Tack för en inspirerande blogg också! hittade hit efter att ha sett er på tv.

  [Svara]

 • Svara Föräldrafitness 4 april, 2012 at 05:52

  Absolut inte, även fast jag bor ett stenkast från BB så skulle jag inte känna mig trygg.

  [Svara]

 • Svara Anna 4 april, 2012 at 07:57

  Nej, inte föda hemma va? Har inte riktigt hajjat det där. Jag tycker väldigt mycket om serien och kommer på mig själv med att le väääldigt många gånger. Det är verkligen en samling helt olika familjer som finns med i programmet. Ibland får jag en klump i magen av oro, ibland en tår i ögat men oftast bara ler jag.

  [Svara]

 • Svara Therese 4 april, 2012 at 08:22

  Jag skulle känna mig alldeles för otrygg med det. Tänk om något går galet? Om barnet har problem med hjärtat tex och måste opereras på en gång (hände en väninna) eller om det uppstår någon kraftig blödning. Tycker nog att det är en onödig risk faktiskt. Även om allt ser bra ut innan.

  [Svara]

 • Svara Sophia Lind 4 april, 2012 at 09:32

  jag skulle inte kunna tänka mig att föda hemma mest för att jag är rädd att ngt ska gå fel med barnet eller mig. Vi bor ganska långt bort från sjukhuset och då känns det osäkert. Jag har fött båda mina barn utan någon smärtlindring alls så det är inte av den anledningen. dessutom skulle mina äldsta barn inte må bra av att se mig ha så ont, det vet jag. Barnen i programmet kanske klarar det, men mina barn skulle ha svårt att tackla en förlossning tror jag. Det kändes som hon hade en bra förlossning men däremot tappade ju barnmorskan barnet i golvet för barnen är ju så hala, det tyckte jag var obehagligt.

  jag tycker serien är fin och det är roligt med kontraster. Jag och sambon skrattade gott åt familjen som hade lite problem med läggningen. Vi inser hur lätta kvällar vi har:)

  [Svara]

 • Svara Clara 4 april, 2012 at 10:53

  Jag grät ungefär fyra gånger under programmet igår, bebisar är ju så ljuvliga. Jag tyckte att hemförlossningen var jättefin och verkade väldigt odramatisk och lugn. Men själv har jag haft två mkt snabba förlossningar så andra gången blev tanken på att kanske inte hinna in en noja istället. Vi fick instruktioner på hur vi skulle göra om det blev så och det hela kändes lite nervöst. När Ines kom ut hade hon navelsträngen runt halsen och den var väldigt kort, så den äldre barnmorskan (en elev förlöste) knuffade bort den yngre och drog ut henne, fick klappa igång henne (hon var lilablå och fick minus på apgar pga det) och klippa strängen direkt. Så det kändes ju i efterhand väldigt bra att vi hann in på sjukhuset. Jag vill kunna vara i vårdens händer och att de guidar mig rätt. Men gillade inte lustgas och har fött båda barnen utan något pga tiden.

  [Svara]

 • Svara Julia 4 april, 2012 at 11:37

  Jag skulle aldrig föda hemma.
  Jag tycker om stämningen på förlossningen och jag älskar lustgasen 🙂
  Jag tycker även om att mäta värkar och hjärtslag.

  Jag har fött 6 barn på fem förlossningar, det sista barnets hjärtljud gick ner och det blev bråttom. Ut kom hon med en knut på navelsträngen, tänk om jag fött hemma den gången. Hemska tanke.

  [Svara]

 • Svara Rebecca 4 april, 2012 at 19:15

  Nej aldrig att jag skulle föda hemma! Mest p g a att jag aldrig skulle förlåta mig själv om något hände med barnet. Jag känner mig trygg på sjukhus.

  [Svara]

 • Svara Malin 6 april, 2012 at 06:16

  Mitt andra barn är fött hemma men det var inte planerat utan det gick så himla fort så vi hann inte ut ur lägenheten. Det äldre barnet var redan hos barnvakten tack och lov och det var bara jag och min man hemma och på två snabba krystvärkar var hon ute. Så här i efterhand är det en rätt häftig grej att ha varit med om speciellt när vi vet hur bra det gick men jag skulle inte välja att föda hemma inte ens under planerade former. Jag känner mig trygg med att vara på sjukhuset med allt som finns där om det skulle hända något. Om vi skaffar ett till barn lär jag ju bosätta mig på förlossningen några veckor innan haha 🙂

  [Svara]

 • Svara Naima 6 april, 2012 at 09:45

  Vår son föddes oplanerat hemma. Det gick väldigt snabbt, inget vi var beredda på då det var första barnet.
  Förlossningen ville att vi skulle avvakta till värkarna kom tätare, istället föddes han 40 min senare med ambulans påväg och larmcentralen i telefon.
  Super häftig upplevelse, men bebisen i magen får hålla sig till vi kommer in på sjukhuset, även om jag skulle behöva campa utanför några

  Jag skulle inte vilja ha en planera förlossning hemma även om det gick bra sist, man vet ju aldrig om det går lika bra denna gång.

  Förlossningsberättelse har jag skrivit här
  http://naimisen.blogg.se/category/forlossningen.html

  [Svara]

 • Svara helena 12 april, 2012 at 23:48

  Så klart man kan föda hemma, jag tycker det var så fantastiskt med familjen som valde det, lugnt och fint och ingen stress – och med en erfaren barnmorska med. Kul att se så många olika familjers liv och barn olika villkor. Jag tycker det var bra att barnen sov, skulle inte rekommendera att de får vara med då det säkert är väldigt otäckt när mamman har svåra smärtor.

  [Svara]

 • Lämna kommentar