Lofsan

Filgood – relationer

I samarbete med Verum.

Psykologer känner väldigt väl till att det är viktigt för oss människor att ha i alla fall några bra relationer för att vi ska må bra. Om vi inte har det mår vi oftast inte särskilt bra, för vi är flockdjur som mår bra av att interagera på många olika sätt  med andra, hela tiden. Därför är det viktigt att vi är bra på att vårda de relationer vi har, men också att vi inte tar relationer för givna utan att vi vårdar dem och att vi har koll på hur vi som individer kan skapa förutsättningar som bidrar till bra relationer.

ida-600x709

Jag är numera väldigt noga med att välja relationer med omsorg. Jag söker mig t ex inte bara till likasinnade utan arbetar aktivt med att upprätthålla bra relationer med personer som ger mig lite motstånd, som jag utmanas av och som jag kanske till och med ibland inte förstår mig på. Då lär jag mig något och kan växa.  Min relation med Ida ”Alla kan träna” Svensson är ett bra exempel på detta. Jag älskar henne jättemycket och vi har alltid roligt tillsammans, men hon är väldigt olik mig och det gör att jag alltid växer av att hänga med henne.  Det är viktigt att ha människor runt omkring sig som stöttar men som också utmanar och provocerar lite lagom mycket. Relationer är helt enkelt filgood för mig.

En annan person som ger mig massor av filgood är Paula Uribe. Inspirerade av Verum-hunden ville hon och jag testa att åka skateboard härom dagen. Det gick väl sisådär. Men vi hade kul i alla fall. 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Kommentar

  • Svara Eva Svärd 6 november, 2016 at 15:33

    Glad att jag hittat hit, även om jag följt dig på insta länge är detta något annat. Jag älskar också att växa genom att utmanas av relationer. Just nu växer jag genom att ha en djup relation med mig själv, en resa ur mitt utmattningssyndrom.

    Tack för tipset om din/er nya bok! Är lite orolig att jag inte har disciplinen att träna efter råd från en bok, hur bra de än är. Läser lite om dina olika träningspaket och ser en fråga under Frågor och svar, om man kan träna hos er om man har en ätstörning, min fråga blir, kan man träna hos er om man har utmattningssyndrom? (Du skrev till mig att det finns ett inslag i boken om träning vid utmattningssyndrom, det känns bra!) Jag har tidigare inte fått ägna mig åt pulshöjande aktiviteter (under ett par års tid) Nu när jag ska börja träna har jag inte en muskel i kroppen och inte heller någon kondis kvar.

    Hur stort stöd och hjälp får man i att hålla disciplinen? Just nu känns det som om jag skulle behöva blogga, lägga upp på Youtube och finnas med i varje hälsoprogram och hälsoinslag på TV:n för att få hela världens ögon på mig för att inte komma undan min träning. ELLER min kommande träning för nu är den som sagt lika med noll. Ursäkta min långa novell 😉 KRAM

    [Svara]

  • Lämna kommentar