Lofsan

Fettvikt kontra muskelvikt

Det florerar många bilder som illustrerar hur muskler och fett väger lika mycket men tar olika mycket plats. Ändå klagar tjejer på att de inte går ner i vikt när de börjar träna! Kan de bli mer tydligare än så här?

Det går inte att omvandla fett till muskler. Däremot kan du förbränna fett och bygga större och då automatiskt starkare muskler. Ju mer muskler, desto fastare kropp. Ju mindre fett, desto synligare muskler.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Kommentarer

 • Svara Therese 5 februari, 2013 at 22:47

  vilken skillnad! då förstår jag att jag ”står still” i vikt men ändå fått mer muskler… ditt pass ger resultat 😀 och jag känner verkligen att jag har blivit starkare! nu måste jag bara skärpa mig med kosten så att det där ”fettet” försvinner!

  [Svara]

 • Svara Johanna 6 februari, 2013 at 08:31

  Tänk att man glömmer så lätt!

  [Svara]

 • Svara Elin Maria 6 februari, 2013 at 08:50

  Är du helt säker på att bilden stämmer? För enligt denna artikel på wikipedia så har muskler endast 15% högre densitet än fett, medan bilden får skillnaden att se väldigt mycket större ut. http://sv.wikipedia.org/wiki/Muskel#Densitet_och_verkningsgrad

  När jag ändå kommenterar: tack för en inspirerande blogg!

  [Svara]

 • Svara Sanna 6 februari, 2013 at 09:21

  Så snart, himla klar förklaring!
  Jag måste säga att jag verkligen gillar din blogg 🙂

  [Svara]

 • Svara Louise 7 februari, 2013 at 07:35

  Hej!

  Tack för en fantastiskt inspirerande blogg!
  Har en fråga ang fett och ”löst” skinn efter graviditet.
  Jag fick barn för 5 år sedan och har fortfarande lite löst skinn nedanför naveln och ovanför kejsarsnittärret, tror du att det lösa kan dra ihop sig och bli fast?

  [Svara]

 • Lämna kommentar