Lofsan, Sixten

Familjedag med brunch, bilbarnstolrekning och bad

Serveras ingen frukost får man väl ta saken i egna händer


Vaddå? Gurka är gott juh!

Idag har min mamma och Elin varit barnvakter åt Sixten. Mamma kom och hämtade Sickan klockan 11, då gick Hans och jag till Sthlm: kaffe med mjölk som ligger på Drottninggatan. Vi beställde varsin brunchtallrik som visade sig vara riktigt bra. Överaskning! Vi satt flera timmar i solen och hann prata om massa viktiga saker som inte hinns med när Sixten är med. Då cirkulerar liksom allt kring honom.

Dagens Mamma


8,5 vecka kvar nu gänget!


Brunch med min allra käraste


Äggröra, prinskorv, melon, bruschetta, stekt prosciutto och sedan en tallrik med american pancake, färskpressad apelsinjuice. Rekommenderas!

Efter att ha mött Sixten och hans stab åkte vi tre ut till Barnens hus i Nacka för att köpa ne ny bilbarnstol till Sixten, en som passar den nya bilen bättre… Vi har Isofix och vill såklart ha en stol som funkar med det systemet men det fanns bara en variant i butiken, en kombinerad babyskydd/bärdel/barnstol och den var inte alls bra. De andra stolarna som inte hade Isofix men som ändå var snygga passade inte i baksätet då stödjebenet inte nådde ner till golvet. Vårt nästa steg blir att åka till Säkerhetsbutiken och se om de har någon variant som passar bra.

Är det någon som använder Isofix som fästanordning?
Hur gör ni andra?
Använder ni stödjeben till bilbarnstolen eller remmar?
Vilken bilbarnstol rekommenderar DU?

Efter en fika på Systrarna Delselius ute i Grisslinge åkte vi hem och hämtade badkläder till Sixten och en handduk och gick direkt upp till Tegnérlunden så att Sixten fick bada. Idag har han gått massor och har fått till en riktigt bra balans. Det var extra spännande att gå i vattnet och man landar ju mjukt också. Sickan har blivit duktig på att hålla upp huvudet och blunda när han ramlar och har flera gånger fått till en bra hundsimsteknik. Han älskar att bada!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara sara - mamma till wilda 14 augusti, 2010 at 21:13

  Han gillar alltså gurka? Gofisen =)

  Äh, ska ju till Miami om 3 månader så kommer köpa på mig ett lager då. Dessutom vill jag ha med riktig/hård sula.

  Va mysigt det ser ut att bada. Är det vattnet lite varmare eller han bryr sig inte att det är kallt? Coola badbyxor oxå så klart

  [Svara]

 • Svara ida-maria 14 augusti, 2010 at 21:35

  vi har besafe som bilstol. den har ben som går bakom stolen och ner på golvet. men även en ställning framför stolen som stöttas mot bilsätet. stolen kan även höjas upp & ner och ryggen sänkas lutas bakåt. stolen sitter jättebra och vi är så nöjda.

  [Svara]

 • Svara Jennyn 14 augusti, 2010 at 22:47

  Vi har en brio utan sånt ben ner till golvet. Den är med remmar och fungerar riktigt bra. Den är bra till när de blir lite längre me för det finns ett ben under själva benen som ställs ut då.

  [Svara]

 • Svara Lisen 15 augusti, 2010 at 08:56

  Vi har en maxi cosi. Vi letade med efter isofix, men de fanns ju som sagt bara den stora klumpiga. Men vi är supernöjda med vår. Känns väldigt bra och säker. Den är ställbar i uppåt och i liggläge bara med knapp under, det är så himla smidigt när barnet somnar. Många andra måst man välja ett läge på när man sätter fast den. Och ta ur barnet om man vill tillta. Kolla in den. Kram

  [Svara]

 • Svara Sixtens mamma 15 augusti, 2010 at 15:23

  Vi har en Brio Zento som funkar jättebra. Enkel att montera och känns stabil. Jag tyckte det var jättejobbigt att välja stol, ingen verkade säker när jag läste tester. Vi ville egentligen ha en med Isofixfäste men utbudet var uselt i den stad vi bor. Att det blev Brio var att den är lite längre i sitsen än de andra och vår finaste Sixten är ovanligt lång och vi vill ha honom bakåtvänd så länge vi bara kan. Lycka till!

  [Svara]

 • Svara Angelica 15 augusti, 2010 at 16:59

  vi har en besafe stol till Nova, och vi är jättenöjda!! finns både med och utan isofix och är den stol som fått bäst betyg i många tester!

  lycka till 🙂

  [Svara]

 • Svara Petra 15 augusti, 2010 at 17:35

  vi har BeSafe x3 till båda barnen super nöjda, finns med isofix men vi har med stödben och remmar!

  [Svara]

 • Svara MammaMört 16 augusti, 2010 at 09:23

  Vi har också BeSafe X3 till vår 14 månaders kille! Vi har valt den med isofix och är supernöjda, den är enkel att montera, sitter kanon i bilen och går smidigt att flytta fram eller bak beroende på om man är själv med barnet i bilen eller inte. Den sitter fast med isofix och har stödbenet i golvet och en stödbåge mot ryggstödet. Har fått bäst i test på flera tester!

  [Svara]

 • Lämna kommentar