Lofsan

Ett blogginlägg för att skydda familjer i flykt

Det här blogginlägget stödjer FN:s flyktingorgan UNHCR:s kampanj: Skydda en familj på flykt.


Tänk om det här var jag. Att jag tvingades fly undan krig och konflikt. Att jag och min familj måste gå flera dagar i extrem värme utan mat och vatten. Hur skulle vi klara oss?

Jag kan knappt föreställa mig hur det skulle vara. Men jag vet att varje minut flyr åtta människor. Varje dag tvingas 1 440 familjer på flykt mot en osäker framtid.
Jag är lyckligt lottad. Jag måste inte välja mellan att stanna och riskera livet, eller fly och riskera våldtäkt och tortyr. Jag kan istället välja att rädda liv och skydda familjer på flykt.

Vill du också vara med och hjälpa familjer på flykt? Sprid UNHCR:s kampanj via din blogg, Twitter eller på Facebook. Gå in på www.unhcr.se för att ta del av och sprida historier om verkligheten som flykting eller för att ge en gåva. Vårt mål är att skydda 500 familjer på flykt inför Internationella Flyktingdagen 20 juni!

FN:s flyktingorgan UNHCR ger skydd och räddar liv världen över. Just nu pågår flera stora flyktingkriser samtidigt och de humanitära behoven är enorma. UNHCR finns på plats i till exempel Sydsudan för att ge skydd och förnödenheter till de 150 000 människor på flykt undan våldet i Sudan.

Kopiera gärna texten och bilden och blogga du med.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Kommentar

  • Svara Anonym 18 juni, 2012 at 10:53

    Hej Lovisa! Ditt stöd gör skillnad. UNHCR:s Globala Trender visar att 4.3 miljoner människor var tvungna att fly sina hem under 2011 mot en osäker framtid. Runt 40% av alla flyktingar är barn. Vänliga hälsningar, Michelle på UNHCR i Stockholm

    [Svara]

  • Lämna kommentar