Lofsan

En eftermiddag i Göteborg

Tack för Göteborgstipsen, vi gick förbi Universeum och kollade, kanske något för morgondagen om det regnar. Jag såg en barnvagnsparkering, betyder det att man inte får ha med vagn in?

Vi passar på att köpa färska räkor när vi är på västkusten. De bygger om Saluhallen men några ställen har öppet så 600 gram räkor och aioli blir det snart här på hotellet. Efter Saluhallen promenerade vi Avenyn bort mot Liseberg. På vägen ligger ett jättefint kondis där vi fikade smörgås och glass. Sedan tittade vi på dinosaurierna utanför Universeum och lekte i båtparken. Det var väldigt uppskattat av barnen!

Men som sagt; nu räkor på Clarion Post!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Elin 17 juli, 2012 at 20:28

  Om ni har några timmar att slå ihjäl imorgon så åk till Slottskogen, titta och klappa djuren och lek på den nya stora lekplatsen Plikta. Jättefint och mysigt. Spårvagnar går till Linneplatsen, precis där det ligger. Hoppas ni får en fin dag imorgon.

  [Svara]

 • Svara Victoria 17 juli, 2012 at 20:55

  Man får ha vagn inne på Universeum. Det var på ett ställe man inte fick gå med den, men minns inte vart det var 😉 fast vi var där för bara några dagar sen 🙂

  [Svara]

 • Svara jessie79 17 juli, 2012 at 20:57

  Hej! Jag är ny som bloggare på allt för föräldrar och har jätteproblem med att lägga upp bilder. Alla mina bilder tycks plötsligt vara för stora och en varningstext om att max strl är 4000 kb dyker upp. Detta var inget problem senast imorse. Tänkte höra med dig om du oxå får samma felmeddelande? Isf vet du hur man ändrar format på bilderna? Om du inte har svar på mina tusen frågor kanske du vet ngn man kan kontakta på denna hemsidan? Tacksam för hjälp!

  MVH Jessica

  [Svara]

 • Svara Mia S 17 juli, 2012 at 21:09

  Barnvagnar är tillåtna på Universeum, men det blir en del hissåkande. Kan vara segt om det ärmycket folk.

  Har inte kollat vilka tips du redan fått men Stadsmuseet har en kul avdelning för barn och stora lekparken Plikta i Slottsskogen är min Lillkilles favorit 🙂

  Ha det så kul!

  [Svara]

 • Svara Frida 17 juli, 2012 at 21:11

  Det går bra att ta med vagnen, i regnskogen är det lite trappor men det fixar man ju lätt om man är två!
  Min 3-åring älskar universeum särskilt källarvåningen

  [Svara]

 • Svara Ulla-Stina 17 juli, 2012 at 21:17

  Det går bra att ha med sig barnvagn in på Universeum. Endast sista trappan i regnskogen som inte har barnvagnsramp annars fungerar det att rulla barnvagn där inne (kan vara lite trångt under högsäsong).
  Hoppas ni får en trevlig vistelse i Gbg.

  [Svara]

 • Svara Camilla 17 juli, 2012 at 21:39

  Skulle det bli fint väder imorgon är ju Slottskogen mysigt, speciellt med barn. Barnenszoo kan dom få gå in och klappa på får och grisar (tror jag de är) mycket backar, men det gör ju er ingenting-:)

  [Svara]

 • Svara Angelica 17 juli, 2012 at 21:42

  Man får ha med barnvagn på Universeum men det är inte så smidigt, där är väldigt trångt och så är ju allt på totalt 5 (?) våningar men det går för där är hiss. Men som sagt supertrångt om där är mycket folk och ganska trångt annars också tyvärr. Vi tog vår lille i bärselen när vi var där första gången för vi trodde som ni att man inte fick ha med vagnen in, men jag är glad vi inte tog med den för då hade man stått fast vid många ställen och inte kommit fram.

  Hoppas ni har det mysigt i Göteborg!

  Kram kram

  [Svara]

 • Svara linda 17 juli, 2012 at 21:44

  Hej! Mysigt med en göteborgstripp! Vi var på Universeum med familjen i förra veckan. Har en på snart 2 år och en 5 åring. Det stämmer att det finns en barnvagnsparkering. Men man får ta med vagnen in om man vill, då löser man bara barnvagnsbiljett. Vi tog med vagnen in (urban jungle) men det ångrade jag. När vi var där så var det mycket folk och trångtb samt mycket köer till hissarna. Det är ju många våningsplan. Min 2 åring är inte heller så glad i att sitta still i vagnen några längre stunder….
  Men Universeum var spännande för såväl barn som oss vuxna. Kram Linda.

  [Svara]

 • Svara Aggie 17 juli, 2012 at 21:51

  Universum är helt fantastiskt roligt!

  Man kan välja att parkera vagnen och får låna sele, men man får mer än gärna ha med den in. Bara det att man får ta hiss mellan våningarna och gå in i regnskogen på varje plan, istället för att gå i trapporna inne i regnskogen hela vägen. Men det var inga som helst problem för oss, va super smidigt och man missade inget.

  Kramar!

  [Svara]

 • Svara Sara Torebrand 17 juli, 2012 at 22:49

  När vi var där tidigare i år fick man ha vagn med sig in. Funkade bra förutom i regnskogen då vi fick gå en omväg. Lite trångt på sina ställen men framkomligt iaf.

  [Svara]

 • Svara Karro 18 juli, 2012 at 06:23

  Jodå, man får visst ha med sig barnvagn in, det hade vi förra året när vi hade en femmånaders. Däremot är det inte möjligt att köra den överallt. Tex i regnskogen så är det väldigt mycket uppför och smalt och trappor etc. Så ställer man inte vagnen i barnvagnsparkeringen så får man dumpa den nån annanstans istället medans man är på de ställena. Vi körde bärsele då men det var inte långt att gå så i år hade det gått bra utan (med en 1 1/2åring)

  [Svara]

 • Svara lillal 18 juli, 2012 at 07:36

  Inspireras av dina tips! Vi åker nog ner t Gbg nästa v! Befinner oss på Västkusten 3v! Hoppas ni har en toppen sem?! Turkiet verkade grymt! Kramiz

  [Svara]

 • Lämna kommentar