Lofsan

En bra dag!

Det är så roligt att få hämta Sixten på hans förskola och se och höra om hans dag. Världens bästa pedagoger berättar om lunchen, vilan och lekar. Även om jag var där redan 1430 hade de hunnit sätta upp bilder från dagen på väggen vid barnens hyllor. Sixten är längst upp till höger och håller på med ”vattenlek”. Det är en riktig aktivitet på Sixtens förskola där barnen får träna på att fylla och tömma hinkar och muggar, vrida på kranen, turas om och vänta på sin tur, räkna och sortera. Idag hade han fyllt de stora måtten i storleksordning och ställt de i prydliga rader på golvet med lika mycket vatten i varje. That’s my boy.


Han glömde dock bort att flytta in pallen till handfatet och fick sträcka sig extra mycket. Som att stå i planka. 😉


Sixten har haft en bra dag idag och fick se många flygplan. Det pratar han om sedan på kvällen när han ska sova. Då ligger vi i hans lilla spjälsäng och så viskar jag och berättar om dagen. Vad han har gjort, ätit, vad Baxter och jag har gjort osv. Då brukar han viska tillbaka och fylla i mina meningar. Han säger namnen på kompisarna på förskolan, viskar om flygplan och sin cykel och så frågar han om Emelie. På lördag ska alla små vännerna träffas igen så då får Sixten och Emelie äntligen ses. Det var evigheter sedan lilla gänget fick leka tillsammans så kräftskivan på lördag hemma hos Sofia kommer att bli lekinferno.

Ikväll var vi en sväng till Söder och Mariatorget och Sixtens cykel fick följa med såklart. Och vår röda Orbit. Den väckte lika mycket uppmärksamhet där som den gör på Odenplan och i City. I love Orbit.


Både Sixten, Baxter och jag har haft en riktigt bra dag idag. Härligt! Baxter och jag bjöd hem oss på jättetrevlig lunch till en gammal klasskamrat från högstadiet ute i Saltis. Hon bor med sin lilla familj precis i närheten av Sixtens förskola på Odenplan. Hennes Harry är fem månader och låter fortfarande som ett spädbarn. Ni vet vad jag menar. Först var han skeptisk mot mig men senare sken han upp och bara skrattade. Harry. I’m in love tror jag. Gulliga unge.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar