Lofsan

Emma Igelström på Playitas

Varje kväll anordnar vi en föreläsning för de resenärer som reser tillsammans med tidningen Topphälsa. Första kvällen lyssnade vi på Yogagurun Lena Järpsten som berättade om sin Indienrelation, väldigt inspirerande. Andra kvällen fick vi lyssna på före detta förbundskaptenen i skidor Christer Skoog prata om hur man kan jobba med pulsbaserad träningsplanering för att optimera träningsresultaten.

Igår lärde jag mig nya knep för att på ett pedagogiskt sätt kunna förklara hur kosten hänger ihop med prestation av Näringsfysiologs-Kristina och ikväll lyssnade vi på Emma Igelström.

Jag hade inte träffat Emma före denna resa men vi tillbringar många timmar ihop varje dag vid poolen, restaurangen eller i gymmet och jag gillar henne väldigt mycket. Jag hade inte så stor koll på hennes bakgrund förutom att jag visste att hon vunnit flera VM-guld och slagit världsrekord i simning. Ikväll fick jag ta del av stora delar av hennes liv, både ljusa och mörka stunder. Emma berättade på ett väldigt gripande sätt om sin ätstörning, hennes alkoholism och det dramatiska självmordsförsöket. På slutet satt jag längst bak och hulkade och Lilleskuttårarna sprutade ur ögonen. Jag var inte alls beredd. Jag är så glad att jag får lära känna Emma och ta del av hennes livsresa. Hon är väldigt klok, om du får möjlighet att lyssna på henne så ta den!

Imorgon kväll är det min tur att få en timme att prata på. Jag kommer jag att berätta om mitt jobb som personlig tränare inriktad på kvinnor och varför det behövs särskild kompetens kring kvinnors träning och hälsa. Therese som jobbar på Röhnisch kommer att visa några av vårens nyheter bland träningskläder och så kommer vi att köra en liten vinterlöpningsskola. Det ska bli så roligt!


Vi har två dagar kvar här på Playitas och jag längtar redan hit till nästa höst! Vilka följer med?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Kommentarer

 • Svara sophia 8 november, 2013 at 07:50

  Jag följer med!!

  [Svara]

 • Svara jessica 8 november, 2013 at 10:06

  det vore skoj!

  [Svara]

 • Svara Maria 8 november, 2013 at 15:48

  Åh, jag är så på!!!

  [Svara]

 • Svara Josefin 8 november, 2013 at 18:17

  Hej Lofsan!
  jag var på träningsresa i Turkiet i våras med Topphälsa och Springtime travel, jag var väldigt nöjd med resan och föreläsningarna på kvällarna var alltid så himla bra och lärorika. Innan vi åkte hem fick vi fylla i en utvärdering, en ”fråga” var vem ville önska som föreläsare. Jag önskade dig! 🙂 så roligt att de tog med dig, för du är en stor inspirationskälla! Hoppas du får det bra de sista dagarna på resan också. Kram

  [Svara]

 • Svara Saras Träningblogg 9 november, 2013 at 10:46

  Oj va kul och va mycket intressant och spännande alla får ta del av 😀

  [Svara]

 • Lämna kommentar