Lofsan

Effektiv benträning och lchf på Vapiano

Hörrni, rödbetorna med chèvre på Vapiano var verkligen ingen höjdare. Prova inte ens. Kylskåpskalla med tre bitar ost över. Bättre kan de!

Istället ska ni äta en salladsbas med kyckling till. Och chili. Är man noggrann med kolhydraterna är mascarpone är en perfekt dessert. Mycket protein, ganska fet men bara 3 gram kolhydrater per 100 gram ost.

Snygga Carola och jag hade en jättemysig lunch och när hennes fru Ida och lilla Ella kom för att hämta upp henne ville jag följa med dem. Lite gala sitter aldrig fel. Nästa år kanske! Var det någon av er som var på Mamagalan?


Istället för klänning bytte jag om till träningskläder hemma och mötte upp min vän Anna för ett helkroppspass på gymmet; ben, rygg, axlar, biceps och triceps hinner man på en timme om man är effektiv. Alla har ju två dagar i veckan som räknas som helg, oavsett om man är föräldraledig, pluggar eller jobbar. De dagarna sätter du agendan själv för så om du inte genomför träningspass då är det inte för att du inte hinner utan för att du inte prioriterar. Bara att välja, planera och strukturera. Vill man kan man ju köra dubbelpass en av dagarna, morgon och kväll. Hitta den strukturen som passar in i ditt liv.

En av kvällens benövningar var utfall framåt och bakåt. Jag älskar att träna benen i mina barfotaskor från Merrell, det blir ett grymt balansmoment som utmanar både fotmuskulaturen och musklerna kring höften och knäet. Riktigt effektivt för att träna rumpa och lår!

Denna övning kan nybörjare köra hemma utan stång. Kör den som en del i ett pass med 8*20s arbete och 10s vila. Addera 4 övningar till och du har 20 minuter grymt effektiv träning avklarad. Välj övningar du inte behöver utrustning för; knäböj, utfall, armhävningar, löpning i plankan eller stepup på en stol.


Imorgon är vår sista dag innan förskolans inskolning startar. Den kommer vi tillbringa på Sats Stadion en sväng, jag har mitt SatsBabypass på måndagar. Eftermiddagen är oplanerad än så länge, kanske får vi besök?

Ikväll firar jag Hans, här hemna involverar vi inte barnen i fars dag. 😉

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Emmie 13 november, 2011 at 20:53

  Jag var där men är tyvärr lite besviken…det var mycket bättre förra året!!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Berätta mer!

  [Svara]

 • Svara Anna 13 november, 2011 at 21:54

  Lovisa, kan inte du kort beskriva vad triset och superset är och hur de funkar. Du hör verkligen hemma på mamagalan och borde prisas för all inspiration du ger oss andra morsor varje dag.

  [Svara]

 • Svara Jennie 14 november, 2011 at 06:24

  Nu kan jag berätta att alla inte alls alltid har 2 dagar/v som räknas som helg… 🙂 När jag kommer börja jobba igen kommer jag jobba varannan helg, den veckan kanske jag är ledig en enda dag /troligtvis en onsdag eller torsdag och då är det oftast ett möte på jobbet så man blir inte ledig ändå).
  När jag var ensamstående med 2 barn hade jag heller inte så mycket helg, de flesta dagar var sig lik…
  Men jag håller absolut med om att det gäller att prioritera tid till träning, men som sagt… Alla har inte 2 dagarsledigt varje vecka 🙂

  [Svara]

 • Lämna kommentar