Lofsan

Dunderklubben goes lunchträning

Den här veckan blev det en riktig lyxvecka eftersom snön som drog in över Stockholm i natt och i förmiddags ändrade mina planer. En fotografering utomhus fick skjutas fram och istället blev det en date med Clara och Johanna aka Dunderklubben inne i stan. Nu när jag fokuserar på min uthållighet i löpningen inför våren och sommarens låååånga lopp så tar jag bort alla pulsmoment från min styrketräning. Annars så kombinerar jag gärna styrka och puls i samma pass. Skillnaden nu är att jag vill optimera min återhämtning och jobba grenspecifikt med löpträningen, inte min förbränning generellt. Min styrketräning är nu inriktad på att hålla mig skadefri och smärtfri i löpningen genom rörlighetsträning och kontaktträning och att utveckla min maxstyrka i gymmet. Jag startade min nya period med maxstyrka med fokus på chinsen, sedan växlade jag över till marklyft och tog bort chinsen, nu kommer jag att addera pressträning till marklyften, fast inte på samma pass.

I dag körde jag det första passet med fokus på press. Huvudövningen är axelpress med skivstång som vi jobbar med enligt ett förbestämt system, sedan adderade vi handstående pushups och en övning för stabilitet och kontroll över axlarna i form av ett dropset. Ett dropset går ut på att man tröttar ut muskeln maximalt mycket genom att jobba så många repetitioner  man kan på en vikt och sedan minska vikten efterhand, minst 3 gånger. Vi startade med 9 kilo och slutade med 1 kilo, vilket ser ut som ett skämt men kolla mitt ansikte så ser ni hur jobbigt det till slut blir. Detta gör man 3 omgångar. Det grymma med sådana här övningar är de kräver enorm bålstyrka för att kroppen inte ska svaja. Ett sådant här pass kräver väldigt god teknik, stabilitet och styrka och ska inte genomföras om man känner sig det minsta osäker på utförandet.

Handstående armhävningar

Axelpress med rotation framåt. Jag älskar mitt nya linne med inbyggd shape runt bålen och spetsen som hänger löst.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Kommentar

  • Svara Emma 25 februari, 2014 at 12:42

    Tack för superbra inspiration! Är detta ett upplägg som du rekomenderar att testa i andra övningar och muskelgrupper? I så fall vilka? Kul att kunna ta ut sig fullt ibland och testa gränser. / Emma

    [Svara]

  • Lämna kommentar