Lofsan

Dunderklubben, Beast 2014 eller Cardiass?

Min kompis Clara och jag är helt insnöade på att ett skämtsamt sätt paketera och ”branda” olika träningsformer. Mycket av vår tid tillsammans (jag tror att vi ses  3-4 gånger i veckan faktiskt) går åt till att filosofera om olika träningsformer, för vem det kan passa, vilka mål man har, vilka hjärnspöken man slåss mot och så vidare. Det är så lätt att tolka träningsbloggare och andra träningspersoner som är aktiva i sociala medier som att det finns ett rätt och ett fel när det gäller träning, att det är svart eller vitt. Jag tror på att vara noggrann med att hålla i sär saker och ting; det som är bäst för mig är inte det för dig, det som är optimalt för Clara är för lite eller för mycket för någon annan. Och i slutändan är allt som det handlar om faktiskt vikten av att komma ihåg att det är syftet, ditt VARFÖR som är avgörande för din tränings upplägg, din tränings innehåll, frekvens, intensitet och så vidare. Du vet VAD du borde träna, du kan googla dig fram till HUR du ska träna men VARFÖR du ska träna det du gör, det är svårare att uttrycka.

Några förslag på ”träningsbrands” vi har kommit fram till hittills:

Dunderklubben – För tjejer som vill lyfta tungt och som ser att de kan bli starkare på fler arenor än i gymet av att träna. Prestationsinriktad träning som mäts i siffror.

Beast 2014 – För tjejer som vill ha synliga muskler, markerade lår och putande rumpa. Gärna breda axlar! Utseendeinriktad träning som mäts mot spegeln och hur kläderna känns.

Cardiass – För tjejer som vill svettas mycket, ha hög förbränning och ha konstant träningsvärk i rumpan. Mäts i antalet intervaller man springer på löpbandet och hur många utfall man hinner på ett pass.

Idag ska jag köra ett äkta Cardiass-pass. 10 tabataintervaller á 4 minuter med 8*20 sekunder arbete och 10 sekunder vila med sprinter, roddmaskin, utfall, grodhopp, saxhopp och så vidare. I bland känns varken Dunderklubben eller Beastmode lockande, bara att få svettas och känna att det bränner i rumpan. 🙂

1146482_273619682800686_675982742_n

Från mitt pass Walking Bad på Blogger Boot Camp 2014, ett äkta Cardiass-pass Lofsan style! Bild från Uppochhoppa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Kommentarer

 • Svara Lisa & livet från den ljusa sidan 28 mars, 2014 at 10:30

  Starta en pod you 2!
  Det är allt jag har att säga om det.
  🙂

  [Svara]

  Anna Reply:

  JA!!!

  [Svara]

 • Svara Erika 28 mars, 2014 at 12:55

  Jaa! Håller med föregående talare här. En pod med dig är efterlängtad 😀

  [Svara]

 • Svara Linn 28 mars, 2014 at 13:32

  Dunderklubb och beast är min grej

  [Svara]

 • Svara Anna 28 mars, 2014 at 18:05

  Cardiass-för mig!! Kan du inte lägga ut passet du körde idag !

  [Svara]

 • Lämna kommentar