Lofsan

Duktiga Sixten

Men vad grym lilla Sixten var hos tandläkaren idag!

Baxter hade precis somnat vid matbordet och låg nerbäddad i vilorummet när jag kom för att hämta Sixten. Det var bra så att jag slapp smyga för att hämta Sixten i smyg. Sixten och jag promenerade upp till Rosenlund där vår tandläkare är och Sixten var helpeppad på att gapa när vi kom fram. Sixten valde en röd tandborste och så fick vi visa hur jag gör när jag borstar hans tänder. Tandläkaren passade på att titta in med spegeln och räknade till 10 tänder uppe och 10 tänder nere. Helt normalt för en 3,5-åring väl? Alla tänder såg i alla fall väldigt fina ut. Lite extra stolt mamma…

Vi köpte bubbelvattnet jag lovat på vägen hem och sedan satt jag och jobbade en stund medan Sixten vilade i soffan. När vi hämtat Baxter på förskolan promenerade vi till Fabrique och lyxade till det med fika. Det är så kul att båda barnen börjar bli så stora att de faktiskt kan sitta en stund och prata på café. Jag har hört rykten om att många 5-åringar älskar att gå ut på lokal så jag ser fram emot den dagen.

Vi har i alla fall haft en jättemysig eftermiddag alla tre. Snart kommer barnvakten och Hans hem. Hans har bokat bord på en favorititalienare vid Zinken. Det ser jag verkligen framemot!

Har ni gjort något särskilt idag?


Stolta Sixten som gapade så fint hos tandläkaren


Lyxfika på vårt favvoställe Fabrique. Vi bor bara ett kvarter därifrån.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Svara Therese 11 januari, 2013 at 19:09

  Hej!
  Min son blir 5åri april och han tycker om att fika 🙂
  Ha nu en trevlig helg!Själv ska jag kurera mig från halsont
  och feber.
  /Tess

  [Svara]

 • Svara Ann-Sofie 11 januari, 2013 at 22:21

  Vad duktig han är! Så söta pojkar! 🙂 Jag har en av varje,en son på 13 månader och en dotter som fyller 5 år i mars! 🙂

  [Svara]

 • Svara Bea 12 januari, 2013 at 13:41

  Min femåring väljer gärna att gå på stan och ta en fika tillsammans med mig när vi ska hitta på något bara han och jag. Men även tvååringen tycker om att gå på kondis, han tröttnar dock snabbare :).

  [Svara]

 • Svara Cecilia 13 januari, 2013 at 14:35

  Helt normalt med 10 i ök och 10 i uk. Härligt att höra att han tyckte om att gå till tdl och att han gapade så duktigt. Jag som jobbar som tandsköterska vet hur svårt måga föräldrar har det med barnen och besök hos oss.
  Fina killar.

  [Svara]

 • Lämna kommentar