Lofsan

De bästa träningsbloggarna och deras påverkan

 Idag publicerade Aftonbladet/Sofis mode en kul sammanställning där de presenterar några av de ”bästa” träningsbloggarna och hälsobloggarna i Sverige. Det är roligt eftersom flera bloggare på listan är nya för mig, det är alltid spännande med ny inspiration!
 
 Jag älskar att läsa bloggar men det senaste året har jag fått prioritera bort det eftersom jag behöver och vill fokusera på att jobba med mina PT-klienter, mina andra projekt och att vara med min familj. När jag hade mer tid som föräldraledig var jag nästan besatt av att läsa bloggar och älskade det. Nu har jag en handfull, kanske 7-8 bloggar som jag läser dagligen.
 
 Hur många träningsbloggar läser du? Vilka tycker du extra mycket om? Vad är det bästa med att läsa träningsbloggar? När tycker du att en blogg är jobbig att läsa?
 
 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Kommentarer

 • Svara M 18 november, 2014 at 22:42

  Jag läser din, Idas och Upp & hoppa. Någon annan läser lite mer sporadiskt bara. För mig är det bra att ha några få för det blir lätt så många ”råd och rön” annars att det blir mer snurrigt än nyttigt. Jag har valt dem jag känner tillit till och jag använder passen ni lägger ut och tar till mig den kunskap ni delar med er av. Både sådant som gäller hur man kan tänka, prioritera, sätta mål (håller på med målen för nästa år så smått) och kost.

  Tack för all inspiration!

  [Svara]

 • Svara Paulina 18 november, 2014 at 23:05

  Jag läser din och har gjort i 3,5 år nu. Idas har jag också fastnat för sedan någon månad tillbaka och ”snabba fötter” läser jag lite sporadiskt.
  Jag älskar dina inlägg om mål och hur man ska tänka kring sin träning för att lyckas. Racerapporter från lopp älskar jag! Tips på övningar. Lite fler ”ajabaja-grejer” inom träning och kost hade varit kul. Vad man bör undvika för sorts mat för att komma i så bra form som möjligt. Finns säkert fällor man inte tänker på. Hur man bäst tränar skadeförebyggande.
  Jag tycker det är jobbigt att läsa bloggar där jag inte får grepp om personen och när bloggen genomsyrar Lull-Lull-rosa-moln-känsla. Kräker på sådant. En blogg måste kännas genuin och äkta för att jag ska stanna kvar som läsare 🙂 och din blogg är en storfavorit!!!
  Kram

  [Svara]

 • Svara Charlotte 18 november, 2014 at 23:40

  Jag läser din och Idas- ibland hinns det inte med varje dag men jag läser alltid ikapp 🙂 Gillar dina tips och att det är enkla-inga-konstigheter-inlägg och gillar Idas inlägg om verkligheten 🙂

  [Svara]

 • Svara Lene 19 november, 2014 at 10:19

  Jag har precis börjat läsa din blogg och kommer nog fortsätta med det.
  Några träningsbloggar jag läser (dock inte varje dag, men jag följer dem) är Annika Sjöös blogg, Karins ”Fitness & Hälsa”, Emma Eklunds (Biggest Looser) ”Varje Steg Räknas”. Det är nog dem jag följer och läser mest.
  Dessa bloggar ger mig enormt mycket inspiration och pepp att fortsätta att träna. Det ger mycket inspiration i matväg också.
  Ha en fin dag

  Kramar
  Lene

  [Svara]

 • Svara Jennysen 19 november, 2014 at 13:39

  Jag läser din blogg (uppenbarligen), Idas (Alla kan träna), PT-Fia och Annas Trend o Träning.
  Alla ni har ett sunt helhetstänk som jag tycker om. Smart och bra lösningar i vardagen istället för hets och stress.
  Ni är alla bra på att inspirera även ”vanliga tjejer/kvinnor” att träna! 🙂

  [Svara]

 • Svara Isabelle 19 november, 2014 at 15:10

  Jag tycker det har blivit så mycket träning överallt, i början var det inspirerande men nu är det helt tvärtom för mig. Från att ha alltid tränat och motionerat till att känna att det inte är roligt längre.

  [Svara]

 • Svara Karin 19 november, 2014 at 16:30

  De jag läser regelbundet är din, Fashionablefit, Alexandra Bring och Ida Warg. Har efter att sett dina senaste bilder på Instagram har jag även börjat följa Annika Sjöö! Det bästa med att läsa bloggarna är att jag får mycket inspiration och tips på övningar, måltider och kläder. Framför allt är det just övningar jag är ute efter. Det blir tråkigt att läsa en blogg om det fokuseras för mycket på hur man ser ut snarare än vad som är bra för kroppen och det man mår bra utav. Ett extra plus för din och Annas (TrendoTräning) bloggar. Som förälder kan det vara svårt att hitta motivationen och tid till att träna men då ni båda har barn och ändå fixar det så vet jag att jag också kan det. Speciellt de dagar då jag inte tror jag kan. Kram och tack!

  [Svara]

 • Svara Anna 19 november, 2014 at 19:45

  Svårt att skriva kommentar på mobilen, men jag försöker. Jag läser din och Anna trend o träning i princip dagligen. För mig är mammaträningsbloggar roliga eftersom de inspirerar till att hitta balans i det kaos småbarnslivet ofta är. Inspiration till att prioritera själv, och att vara stark för dem som behöver en. För mig är det viktigt att känna att bloggaren är kunnig och att den har en schysst människosyn. Insikten att alla människor har olika livssituation och förutsättningar, måste finnas som en grund. Jag mår dåligt av att läsa bloggare som kan vara föraktfulla i sitt dömande av andra, de undviker jag att läsa.

  Jag gillar din feministiska tanke om den starka kvinnokroppen. Men ibland känns träningsvärlden väldigt ofeministisk. Att ett ideal har ersatt ett annat och att kvinnan i det visuella förblir ett objekt. Nu blev det lite genusteori. Over and out.

  [Svara]

 • Svara Carro 19 november, 2014 at 20:38

  Jag läser din blogg, Tumadres, Sara Tillings samt Smaljeansen.

  Något jag absolut inte klarar av är stavfel, grammatiska fel och särskrivningar. Då slutar jag läsa på en gång. För många posing-selfies kan också ge avsmak.

  [Svara]

 • Svara Anna - Trend o träning 20 november, 2014 at 22:56

  Jag har sällan tid att läsa bloggar men kollar ibland över vad som hänt på mina favoritbloggar – din, Träningsglädje, PT-Fia, Spark i baken, Jessica Claren & andra jag gillar.

  Jag följer faktisk bara bloggar där jag känner personerna bakom & det bästa tycker jag är att se vad alla har för sig – inte så mycket för träningstipsen. Gillar ”såpakänslan” av att följa personers vardag, så jag är väldigt nyfiken på ditt nya projekt 🙂

  [Svara]

 • Lämna kommentar