Resor

Dags för hemresa

Vi valde att åka hem på lördagen istället för på söndagen, detta av flera orsaker; det är mindre trafik och framförallt för att få en dag på hemmaplan till att uträtta ärenden på och låta Sixten återhämta sig efter många timmar i bil innan det är dags att sätta sig i bilstolen igen.

Men först gick vi en promenad till Ullspinneriet och tittade på hästarna. Sixten säger vovov till i princip alla djur nu för tiden. Men vad gör det?! Jag sa tydligen tsss om både hästar och flugor när jag var liten. 🙂

Apropå djur; Sixten fick en fästing i torsdags. En liten en som satte sig i nacken. Men jag plockade den med en pincett och den lilla pricken där den suttit försvann under natten. Men nu är fästingoskulden tagen.

Sedan passade jag på att låna pappas ångmaskin för att rengöra resevagnen med. Den har blivit så dammig i hjulen efter stranden på Gran Canaria och alla grusvägar i Skåne. Det blev verkligen jättebra! Efter lite smörjning så gick den som på räls igen! Nu är den redo att ta sig an gatorna i Åre…

Innan hemresan till Stockholm åkte vi såklart förbi Friden och åt en pizza. Sixten somnade trots ihärdiga försök att hålla honom vaken och sedan gick det inte att väcka honom så han fick fortsätta sova på mig en stund.

Min svåger Simon är fotografen

Hemresan till Stockholm gick jättebra. Sixten satte rekord i vakenhet genom att bara sova 90 minuter i början av resan och sedan vara vaken resten av tiden. Som tur var hade vi vår eminenta nanny Agnes i baksätet så jag slapp hoppa fram och tillbaka utan hon lekte och sjöng för att hålla Sixten nöjd och glad. När vi vinkade adjö till Agnes i Sjöstaden så vinkade Sixten för första gången. Han blev helt tokig och slog armen upp och ner samtidigt som han tyckte att det var helfestligt att vi andra gjorde samma sak. Det är klart att det var Agnes som skulle ha äran att få den första vinkningen. Hon är Sixtens favorit, lika populär, om inte mer som jag och Hans.

Sixten battlar med Tyra om bollen

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Eplet 28 juni, 2010 at 01:09

  trevligt att det tilldelas favoritplatser hipp som happ. Jag vet någon som inte kommer få julklappar de närmsta åren, och då menar jag inte sickan!

  [Svara]

 • Svara Eplet 28 juni, 2010 at 01:09

  trevligt att det tilldelas favoritplatser hipp som happ. Jag vet någon som inte kommer få julklappar de närmsta åren, och då menar jag inte sickan!

  [Svara]

 • Lämna kommentar