Träning

Dagens träning

Ojojoj vad grym jag var idag! Stark i benen och uthållig i lungorna. Det känns helt overkligt att det bara är 10 veckor kvar till förlossningen! Det är många som är nyfikna på hur jag tränar nu, övningar och så. Jag kör mellan 15-20 repetitioner på varje övning, inte till utmattning, jag skulle alltså kunna göra fler men väljer att vila. Varje övning gör jag tre gånger. Jag brukar växla mellan att köra två övningar på raken utan vila men det beror på hur avancerad övningen är.

Idag körde jag ett benpass som kombinerades med 30 min konditionsträning.

1) Knäböj med skivstång, breda fötter.
Superset med knäböj med raka armar upp mot taket.
Övningarna tränar både framsida lår, vader och rumpa.

2) Benspark i maskin. Övning för framsida lår.

3) Lårcurl i maskin. Övning för baksida lår.

Detta tog 20 min idag. Oftast kör jag helkroppspass och då lägger jag till ryggövningar, armar och axlar. För att effektivisera träningen kör jag allt i superset (växlar mellan två övningar utan vila hela tiden) och då tar passet allt som allt 45 min.

Om man vill kombinera konditions- och styrketräning (med prioritering på att tajta till kroppen) för att man bara har tid för tre pass i veckan så tycker jag att man ska köra 30 min kondition följt av 30 min styrka. Hög puls på första delen och hela tiden växla mellan övningar utan att vila på den andra delen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar