Lofsan

Dagens Mamma & Babysim

Babysimmet gick jättebra idag! Vi gjorde tre dyk och så fick Sixten prova simring för första gången. Han verkade gilla att hänga i den men jag var tvungen att hålla honom uppe eftersom han både är för liten och för svag i axlarna för att kunna hänga kvar. De andra bebisarna är lite äldre, vissa 8 månader men Sixten kämpar så gott han kan!

Instruktören tyckte att vi nästa gång ska prova att låta Sixten dyka själv eftersom han ”stänger” så bra. Vi får väl se hur det går. Innan dess vill jag träna mer på att dyka hemma i badkaret.

Nu väntar vi på bussen i Sickla mot Söder där vi ska handla tillsammans med Agnes. Vilken toppendag vi har idag!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara FridaW 19 november, 2009 at 18:19

  Hej!

  Jag har läst din blogg någon vecka nu och tycker du skriver om så intressant! Blir väldigt inspirerad när du skriver om träning och visar bilder. Bilder är jätteroligt att se.
  MEN nu kände jag att jag för första gången måste kommentera när jag läste detta:
  ”Innan dess vill jag träna mer på att dyka hemma i badkaret.”

  Jag jobbar som babysiminstruktör/simskolelärare i Lkpg. Jag vet inte vilket babysim ni går till i Sthlm men jag skulle personligen inte rekommendera att dyka hemma i badkaret. Hälla vatten över huvudet och träna inför dyket på så vis, helt ok hemma men som sagt dyket…=S
  Säger de på ditt babysim att det är ok?

  Toppenbra blogg! Jag har dig under ”Favoriter” till och med.=)

  Mvh
  Frida

  [Svara]

  Lovisa Reply:

  Vad kul att du tycker att min blogg är intressant! Ja, det verkar som att bilder är det som gör att besöksräknaren går upp lite extra!

  Vår babysiminstruktör har inte sagt något om att vi tränar på att dyka, dvs lutar honom mot mig och får ner ansiktet under vattnet och sedan direkt upp i famnen. På babysimmet tycker de att man ska hälla vatten på huvudet och samtidigt säga ett kommando så att barnet till slut lär sig att stänga på kommandot bara. Sixten stänger dock bättre utan vattnet på huvudet, när dyket kommer direkt istället. Han verkar tycka om att dyka även i badkaret eftersom han skrattar direkt efteråt.

  Vad tycker du är olämpligt med badkaret i jämförelse med poolen? Det enda jag kan tänka mig är att barnet kanske tröttnar om det får dyka för ofta, att dyket inte blir speciellt. Är det så du menar?

  [Svara]

  FridaW Reply:

  Hej igen! =)

  Ja, precis. Målet är ju att de viljemässigt ska hålla andan bara av kommandot ”Nu ska vi dyka” (det är i alla fall det vi använder, men går ju bra med vilket som, bara man alltid säger samma).

  Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte exakt varför man säger att man inte ska dyka hemma i badkaret. Men det är något alla vi instruktörer runt om i Sverige blir intalade under våra utbildningar. Googlade lite på det, eftersom jag nu när jag tänker efter faktiskt inte riktigt vet den rätta orsaken. Googlar du ”babysim dyka badkar” så står det överallt att man absolut inte ska dyka hemma i badkaret, men det verkar inte vara någon där heller som har ett svar på varför. Hmm…

  [Svara]

 • Svara FridaW 19 november, 2009 at 18:19

  Hej!

  Jag har läst din blogg någon vecka nu och tycker du skriver om så intressant! Blir väldigt inspirerad när du skriver om träning och visar bilder. Bilder är jätteroligt att se.
  MEN nu kände jag att jag för första gången måste kommentera när jag läste detta:
  ”Innan dess vill jag träna mer på att dyka hemma i badkaret.”

  Jag jobbar som babysiminstruktör/simskolelärare i Lkpg. Jag vet inte vilket babysim ni går till i Sthlm men jag skulle personligen inte rekommendera att dyka hemma i badkaret. Hälla vatten över huvudet och träna inför dyket på så vis, helt ok hemma men som sagt dyket…=S
  Säger de på ditt babysim att det är ok?

  Toppenbra blogg! Jag har dig under ”Favoriter” till och med.=)

  Mvh
  Frida

  [Svara]

  Lovisa Reply:

  Vad kul att du tycker att min blogg är intressant! Ja, det verkar som att bilder är det som gör att besöksräknaren går upp lite extra!

  Vår babysiminstruktör har inte sagt något om att vi tränar på att dyka, dvs lutar honom mot mig och får ner ansiktet under vattnet och sedan direkt upp i famnen. På babysimmet tycker de att man ska hälla vatten på huvudet och samtidigt säga ett kommando så att barnet till slut lär sig att stänga på kommandot bara. Sixten stänger dock bättre utan vattnet på huvudet, när dyket kommer direkt istället. Han verkar tycka om att dyka även i badkaret eftersom han skrattar direkt efteråt.

  Vad tycker du är olämpligt med badkaret i jämförelse med poolen? Det enda jag kan tänka mig är att barnet kanske tröttnar om det får dyka för ofta, att dyket inte blir speciellt. Är det så du menar?

  [Svara]

  FridaW Reply:

  Hej igen! =)

  Ja, precis. Målet är ju att de viljemässigt ska hålla andan bara av kommandot ”Nu ska vi dyka” (det är i alla fall det vi använder, men går ju bra med vilket som, bara man alltid säger samma).

  Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte exakt varför man säger att man inte ska dyka hemma i badkaret. Men det är något alla vi instruktörer runt om i Sverige blir intalade under våra utbildningar. Googlade lite på det, eftersom jag nu när jag tänker efter faktiskt inte riktigt vet den rätta orsaken. Googlar du ”babysim dyka badkar” så står det överallt att man absolut inte ska dyka hemma i badkaret, men det verkar inte vara någon där heller som har ett svar på varför. Hmm…

  [Svara]

 • Svara Amanda 19 november, 2009 at 18:20

  Ojojoj…blir du aldrig trött hurtbulle?
  Du e verkligen en energi kick!

  [Svara]

  Lovisa Reply:

  Oja att jag blir trött! Igår somnade jag efter lunchen! Men träning är det bästa jag vet, såerebara! 🙂

  [Svara]

 • Svara Amanda 19 november, 2009 at 18:20

  Ojojoj…blir du aldrig trött hurtbulle?
  Du e verkligen en energi kick!

  [Svara]

  Lovisa Reply:

  Oja att jag blir trött! Igår somnade jag efter lunchen! Men träning är det bästa jag vet, såerebara! 🙂

  [Svara]

 • Lämna kommentar