Lofsan

Dagen idag

Vilken underbar förmiddag vi fick ute i solen! Jag är så glad och tacksam över att vi fick en Chariot till barnen. Vagnen används flitigt både med löparhjulet på och nu också bakom min cykel. Här i stan är det ovanligt med cykelvagn och jag har än så länge bara kört på cykelbana och inte på gator men många vänder sig om. Barn under 12 år ska ha hjälm när de cyklar och det gäller såklart barn i cykelvagn också. Vi köpte nya hjälmar häromdagen, likadana röda med fiskar på. Inte helt okomplicerat att få gräbsen att förstå skillnaden mellan att sitta i vagn utan hjälm ibland och med hjälm i bland men det viktigaste för mig är att visa att jag också har hjälm.

Lite om dagens mat: Vi har ätit pannkakor till lunch idag. Jag byter ut hälften eller allt av vetemjölet till dinkelmjöl. Det är proteinrikare och påverkar blodsockret mindre. Till pannkakorna hade jag idag naturellt jordnötssmör från Kung Markatta. En burk kesella med keso och saft i så blev mellanmålet också klart. Om man vill smaksätta mer än med saft kan man ta lite vaniljessens. Baxter och Sixten äter Jogolino Blåbär från Nestlé till mellis, de fick två förpackningar med bud igår. Mycket poppis härhemma och behöver inte förvaras i kylskåp. Smidigt till sommarens utflykter.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Svara Aniika 19 april, 2012 at 15:44

  Har precis lagt min röst på dig som årets bloggmamma! Vet inte ens vilket arrangemang det var, men det var sjukt många nominerade – och du var nr 49. Fick scrolla ett tag innan jag hittade dig.

  Hoppas du vinner, det är du verkligen värd!

  [Svara]

 • Svara Mail Zetterberg 19 april, 2012 at 20:50

  En fråga om dinkelmjöl…. Spelar det någon roll om man tar fullkorn eller siktat till pannkakorna?

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Jag har bara testat siktat!

  [Svara]

 • Lämna kommentar