Baxter, Sixten

Dag 2 hemma

Nu börjar rutinerna sätta sig för oss och det gick jättebra att vara ensam hemma en kort stund på morgonen med båda barnen. Sixten är så stark så att istället för att jag ska lyfta honom ur matstolen så hänger han sig fast runt min arm och så får han åka hiss ner. Det är smidigt när bebisen ammas samtidigt! Jag är väldigt mån om att amningen prioriteras nu de första dagarna innan vi har fått igång ordentlig mjölkproduktion. Bebisen får äta och snutta hur mycket och ofta han vill. Vi väntar med nappen till jag känner att mina kropp är helt i fas med hans.

Vi startade dagen med att morfar kom på besök och fick sitta länge med bebisen som dvalade skönt. Han är mycket mer nöjd för var dag som går. Bebisen alltså.

Morfar och släktens tredje barnbarn

Sandströmsnäsan och överläppen är tydlig än så länge...

Sedan kom barnens farmor och senare också faster. Farmor har åkt hela vägen från Norrland för att få träffa sitt senaste barnbarn. Dessutom har hon inte träffat Sixten sedan i juli så hon var spänd på att få se honom gå och springa. Sixten var ganska blyg och avvaktande mot damerna, till skillnad från morfar men det har framförallt att göra med allt nytt runtomkring honom. ”Hans” spjälsäng är ju inte hans längre och det ligger ett litet knyte i min famn som piper och gnyr likt en hundvalp. Läskigt verkar Sixten tycka, fast med skräckblandad förtjusning.

Jag då? Jo, jag känner mig helt opåverkad så här andra dagen efter förlossningen. Har inte ont någonstans, magen har redan dragit ihop sig något enormt och på sidorna tittar de sneda magmusklerna fram igen. Huden måste ju dra ihop sig en hel del där fram men det är skönt att alla organ börjar komma på plats. Det märks på hungern om inte annat. Magsäcken känns som att den gapar helt tom!

2 dagar efter förlossningen

När båda barnen vaknat och ätit mellanmål ska vi ta den första promenaden, upp till Odenplan. Hans och Sixten ska till Sats och jag ska köpa en babysitter till bebisen. Och ni som undrar, nej, vi har faktiskt inte gett bebisen ett namn än. Tokigt va?!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara MansonDust 28 oktober, 2010 at 14:47

  Jag trodde att ni redan hade ett namn bestämt. ^^, Men det tål ju att tänkas på.. namn är så svårt, särskilt pojknamn tycker jag.

  Vad fin han är!

  [Svara]

 • Svara ellenojag 28 oktober, 2010 at 14:50

  Hur sjutton kan man vara så där snygg 2 dagar efter en förlossning, det e bra jobbat! ännu en gång stort grattis till fina fina lillebror!

  [Svara]

 • Svara Jennyn 28 oktober, 2010 at 16:17

  Du är hur fin som helst!!!! O bebisen är verkligen en kopia av sixten det såg man redan på kortet där hans och bebis sitter på sjukan!!

  Grattis från oss, ni ser helt underbart glada och lyckliga ut

  [Svara]

 • Svara Anna 28 oktober, 2010 at 16:46

  Jag trodde också ni hade ett namn, jag som var sååå nyfiken på vilket ni valt 🙂
  Tips: Dexter eller Texas.

  I övrigt är jag en av dina okända läsare men som verkliger tycker din blogg är hur grym som helst, och läser den varje dag!

  Du får aldrig sluta blogga 😉 keep up the good work!

  Massa grattis kramar

  [Svara]

 • Svara Fia 28 oktober, 2010 at 16:56

  Stort Grattis fina Lofsan!

  Det är så härligt att få läsa din berättelse, som har så mycket värme! Den ger mig massor av bilder av hur jag vill att mitt liv ska se ut när det blir dags!

  Många tankar till dig och hela familjen!

  [Svara]

 • Svara M.H 28 oktober, 2010 at 17:29

  Jättefina kort 🙂 och du ser toppen fräch ut,härligt!

  [Svara]

 • Svara KIKKI 28 oktober, 2010 at 18:08

  men gud vad söt han är 😀 Åh!! Jättestort grattis! Skönt att det är gjort nu 😉

  [Svara]

 • Svara Klara 28 oktober, 2010 at 18:44

  År oxå en trogen läsare som är inne flera gånger per dag & läser din blogg! Så du måste fortsätt!! 😉 Syns att bebsien & morfar är släkt, de är ju jättelika varandra!
  Å du ser jättefräch ut! =)
  Kram Klara

  [Svara]

 • Svara sara - mamma till wilda 28 oktober, 2010 at 20:39

  Du ser ju nästan ut som vanligt kvinna. Fan alltså. Så blir det för mig också nästa gång. Du är ju min idol hahaha

  Tack för din kommentar. Den lugnade mig något.

  Och det där med förlossningsberättelsen. Känner du inte för det så gör det inte. Följ ditt hjärta. Jag förstår verkligen om du inte vill dela med dig. Jag har ju bestämt att vi ska träffas en vacker dag och då får du berätta det live ist 😉

  Stor kram till Er

  [Svara]

 • Svara Cissi 28 oktober, 2010 at 21:21

  Han är hur fin som helst! Gosig. En helt ny liten människa. Är ju fantastiskt. Kram!

  [Svara]

 • Svara Petra 29 oktober, 2010 at 07:41

  Ja hur kan man se ut sån på en gång!! grattis igen! vlken snygging ni fick!

  [Svara]

 • Svara Lill 29 oktober, 2010 at 10:54

  Tjena Lofsan och ett stort Gratttis!

  Jag sitter här själv höggravid och skall få den 19 November och jag är nyfiken på hur mycket gullplutten vägde och hur lång han är?

  Kram till er alla, Lill

  [Svara]

 • Svara anna-karin 29 oktober, 2010 at 19:17

  Ett sent men innerligt grattis!
  Ni är så fina!
  Jag hittade nyligen din blogg och den är en riktig inspiration. Väntar mitt första barn i januari.
  Önskar er allt gott!

  [Svara]

 • Svara Stina 29 oktober, 2010 at 20:10

  Vackra vackra lillebror och vackra mamman! Sådär ska jag också se ut efter min förlossning 🙂

  [Svara]

 • Lämna kommentar