Lofsan

Crossfit på Sats

Sedan några månader tillbaka har Sats en crossfitbox på Regeringsgatan där alla leksaker crossfitfans behöver finns. Jag är långt i från crossfitfrälst men jag tycker om att träna vissa övningar Crossfit ”tagit patent på”. Ikväll åkte Starka Clara, min syster Agnes och jag till Sats för att leka lite och testa grejerna. Många chins blev det, även lite övning på delmoment till så kallade muscle ups där man hänger i ringar och sedan drar sig upp till raka armar med ringarna under sig, sjukt svår övning.

Vi körde en av övningarna som var med på uttagningarna till Gladiatorerna; man hänger i ringarna och ska lyfta upp tårna hela vägen upp. När vi gjorde testerna med TV4 gjorde jag 38 stycken, näst bäst av tjejerna den dagen. Inte lika många idag. 🙂

En annan favorit är armgång när man hänger i en stege och klättrar framåt. Förutom att det gör ont i händerna så är det en grym överkroppsövning. Vi filmade båda övningarna ovan, kommer i bloggen imorgon!

Jag älskar såna här övningar där man jobbar med sin egen kroppsvikt och behöver vara stark i förhållande till vad man har på kroppen. Det är en balansgång mellan att vara stark och stor och stark och tajt.

Grymt kul hade vi, det blir ett nytt besök inom ett par dagar!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Svara Frida-Militärmamman 28 december, 2012 at 01:23

  kul!! Ja de där muscle ups:en är ju ingen dålig stil på! Coola bilder, ser fram emot morgonens filmer!

  [Svara]

 • Svara Toes to rings och armgång | erdoderdoerdoderdo 28 december, 2012 at 02:22

  […] åt sidorna på armgången, men det var kul att prova. Nästa gång kanske jag kan jaga ikapp Lovisa, hon är snabb som en liten chimpans i stegen! Dela det här:TwitterFacebookGillaGillaBe the first to like this. Postat i Allting/Något | […]

 • Svara Mia - mammaliv, träning och husplaner 28 december, 2012 at 09:34

  Åh, en klättervägg finns där också ser jag. Ser superkul ut!

  [Svara]

 • Lämna kommentar