Lofsan

Coney Island bättre än förväntat

Jag har länge velat åka ut till Coney Island men när vi brukar åka till New York har vi ofta bara varit borta som en långhelg och då har det känts som ett för stort projekt med väldigt låg prioritet. Dessutom känns Coney Island väldigt säsongsbundet, för tidigt på våren eller sent på hösten är det nog inte lika trevligt som i början av juli. Men när vi den här gången är i USA nästan två veckor, och dessutom har med barnen så känns den här utflykten perfekt. Hans och jag jobbar nämligen mycket här med ett projekt vi har så det känns värdefullt att bryta av då och då med familjeprojekt.
 
 Vi tog tunnelbanan från Manhattan hela vägen, det var en spännande resa tycker hela familjen. På vägen hem så somnade Baxter till och med, trött av värmen, tivolit och mycket intryck.
 
 Jag hade inte så höga förväntningar på Coney Island eftersom jag både läst och hört om mediokra upplevelser därifrån men jag är mycket positivt överraskad! Stranden var större, finare och längre än jag trott, det var mer action än jag föreställt mig och de olika nöjesparkerna på strandpromenaden var faktiskt fräschare än jag trott. Det kändes superkul att bli positivt överraskad!
 
 Sixten är den som älskar tivolin mest i familjen och åkte allt han hann och fick baserat på sin längd. Det är olika tivolin på området, entrén är gratis och så har man biljetter eller åkband till det område man vill vara på. Vi köpte ett kort laddat med 60 credits och varje attraktion kostade mellan 3 och 7 credits inne på Luna Park. Det fanns många grejer som passade Sixten där men desto färre som passade Baxter. På området bredvid var det mer småbarnsfokus men eftersom Baxter är rätt ointresserad så var vi bara inne på det området som hade mittemellan-åk.
 
 Vi köpte lobster roll-lunch från en foodtruck på strandpromenaden och satte oss i lite skugga på stranden och åt lunch innan vi åkte tunnelbana tillbaka till Manhattan igen. Jag trodde inte att det skulle finnas så mycket hus, både stora och höga i området och att det skulle vara så stadsmiljö-aktigt så jag har verkligen lärt mig mycket om de mest södra delarna av Brooklyn idag. När vi sprang New York marathon i november så startar man på andra sidan bron från sydvästra Brooklyn men sen svänger man tidigt norrut så det här är ett helt nytt område för mig.
 
 Jag rekommenderar den här utflykten om vädret är bra, man vill se lite mer av Brooklyn och om man har några extra dagar i New York. Men om man är på Manhattan för första gången, över en helg tex så tycker jag att det finns många andra saker man ska satsa på innan man åker på en utflykt till Coney Island.
 
 Har du varit där? Vad tycker du om Coney Island? Håller du med mig?
 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Kommentar

  • Svara Hanna 4 juli, 2015 at 08:18

    Blir bara mer och mer sugen på new york! Aldrig varit där men vi funderar på att ta det som bröllopsresa! 🙂

    [Svara]

  • Lämna kommentar