Lofsan

Cityhäng igen

Det är skönt att vara tillbaka i vardagsrutiner igen tycker jag. Nu har jag i och för sig en väldig angenäm vardag men ändå. 🙂


Baxter och jag fortsatte vårt cityhäng med tjejerna efter Vapiano. Vi gick till Gallerian och besökte Polarn o. Pyret. Jag går och funderar på hur Baxter ska kläs sent i höst och vinter när han börjat på förskolan. Han kommer knappt kunna gå så han behöver ha varmare grejer än Sixten som springer vart han än ska. Jag vill i alla fall att Baxter ska ha en rejäl varm overall med extra lapp i rumpan eftersom han kommer sitta en del tror jag. Sixten har samma overall som förra året, jag älskar den. Didriksson. Efter PoP fikade vi chokladmuffins. Baxter också. Det gillade den vita åkpåsen.


Baxter och jag hälsade sen på min syster Agnes och Alex som sitter på samma våning i en av skraporna. Snicksnackochhejdå.


Jag är oftast hos Sixten på förskolan tidigare än 15 på eftermiddagarna. Då hinner han visa mig vad de leker med just nu och så får Baxter krypa runt lite. Sixten går på en Reggio Emilia-inspirerad förskola vilket bland annat innebär att personalen dokumenterar barnens utveckling med foton dagligen och att det inte finns några ”vanliga”, ”färdiga” leksaker. Barnen och pedagogerna bygger leksaker tillsammans. I love!


Sixten är väldigt inne på att räkna och bokstavera just nu. Han börjar med Äään.


Efter att ha misstagit en man för att vara Morfar frågade Sixten efter honom så vi gick till Morfars jobb som ligger precis i närheten där vi bor. Det bjöds på pepparkakor från köket och ett tangentbord. Exotiskt tyckte Sixten som är van vid iPad och Macbook Air.


Baxter har haft en dålig dag idag. Jag har vant mig vid att han är en glad bebis nu efter våra tuffa månader men stackarn har varit ledsen sedan igår. I natt vaknade han 40 gånger kändes det som och hela dagen har han varit missnöjd vad jag än gjort. Fina personalen (omtänksamma Jessica, Kofi och Mikey) på MiniSats trodde alla att det var en ny tand på väg eftersom Baxter gnagde så på knogen och jovisst: uppe till höger om framtanden spricker den fjärde tanden igenom. Äntligen får B något att sätta emot de tre i underkäken. I kväll och i natt får han en Alvedon så att han åtminstone kan sova. Gullet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Angelica 19 augusti, 2011 at 07:24

  Det är hemskt synd att Polarn o Pyret i år har tagit bort sin fina och superbra babyoverall. Den hade Viggo förra året och han satt och kröp mycket i snö och i slask och var aldrig blöt eller kall. Men tyvärr har de bara en ny modell i år som är mer dunliknande och inte vattentät på samma sätt.

  Men Reima brukar ha väldigt populära babyoveraller för små som sitter mycket i snö och slask. De ska vara superbra också. Finns bl.a. på smilebutiken.se
  Annars är nog ett likvärdigt alternativ Molo, jämfört med POP. De har ju också en nästan likadan babymodell som POP haft innan detta året. Har hört att de är precis lika bra som POP.

  kram Angelica

  [Svara]

 • Svara ellenojag 19 augusti, 2011 at 10:51

  Så jäkla fin dagiskille <3
  Vi försöker öva på det Sixten lärde Ellen, var hästen är.. nu tror hon ju dock att det ska finnas hästar på ALLA kläder, tittar på underlinnet och gnäggar 😉

  HIttade btw Baxters napp i leksaksspisen idag!!

  Happy Fredag snygging!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Hehe. Helt rätt! Sixten kollar alla kläder, det är tur att Abercrombie har en älg så att det oftast finns häst även på mina kläder. 🙂

  Undrar vem som gömt nappen där? Wilda kanske?!

  [Svara]

 • Lämna kommentar