Lofsan

Cirkelträning med kettlebell och bänk och intervallträning på löpband

[videofyme id=”465874″ width=”480″ height=”360″]Tre övningar på raken utan vila och kör övning ett direkt efter tre igen. På detta sätt jobbar du både med pulsen och styrkan samtidigt. Som vanligt ska du vara noggrann med hållningen, sug in naveln och utgå från höften i rörelserna.

Försök köra tre varv på raken utan förbestämd vila, hämta andan när du behöver. Lyssna hur noggrann jag är med andningen i varje repetition, viktigt för att kunna träna hårt!

I båda övningarna med kettlebell så ska kulan gå rakt upp och rakt ner och inte i en båge ut den kroppen.

Jag kör med 12 kilo i klippet, det var den tyngsta vikten här på Ystad Saltsjöbads gym. Innan denna cirkel körde jag ett längre block intervallträning med detta upplägg:

10 min joggning som uppvärmning.
45 sekunder löpning/15 sekunder ståvila. Efter varje gång ökar du hastigheten ett steg (nybörjare max 0,5km/h), jag höjde 1km/h. Kör och öka efter varje 45sekundare så länge som du orkar innan du gör samma sak fast minska hastigheten efter varje. Jag körde från 10 km/h upp till totalt 19km/h och sedan ner till 8km/h. Totalt 30 minuter.

Prova med en hastighet som passar dig, du kommer inte hinna tröttna på löpbandet och du får både kondition- och förbränningsträning.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Svara katarina 9 april, 2012 at 16:58

  Perfekt! Jag ska testa hemma med mina kettlebells, men övning nr 2 ser svår ut, den får nog vänta lite.

  [Svara]

 • Svara Denise 9 april, 2012 at 21:34

  Vill bara säga att sedan jag börjat följa din blogg och dina träningstips ser jag mycket tydligare resultat av min träning. Magrutorna börjat titta fram och häromdan hade jag den värsta (bästa?) träningsvärken i rumpa och lår jag någonsin haft – kombinerade dina olika övningar med bland annat kettelbell, upphopp på bänk m.m.
  Uppskattar dina träningsvideos väldigt mycket, du visar tydligt hur övningen/setet skall gå till vilket är lättare att följa än endast beskrivande text – dock är kombon av text och video superbra!
  Sedan gillar jag även dina inlägg om ditt familjeliv, du visar att det går att kombinera småbarnsliv med en aktiv karriär inom något man brinner för!

  Grym blogg helt enkelt!

  [Svara]

 • Lämna kommentar