Lofsan

Bugaboo Donkey vs iCandy Peach

Update:

Vi har numera en Bugaboo Donkey här hemma och jag har nu skrivit en utförlig recension av Bugaboo Donkey.

För några veckor sedan skrev jag ett inlägg om syskonvagnar. Jag fick jättebra respons från er, ni är toppen på sånt! En läsare tipsade mig om Bugaboos nya syskonvagn, Donkey, som precis börjat säljas i Spanien, USA, England och Holland. Jag har googlat massa om vagnen och den låter onekligen som en väldigt smart modell. Chassit går att växla mellan singel och syskonvariant och till vagnen kan man ha sittdelar, liggdelar eller babyskydd.


Jag tilltalas av att sittdelarna går att ha åt olika håll; Sixten framåt och Baxter bakåt, jag gillar också möjligheten att växla mellan singelvagn och syskonbredden. Det är det bästa med iCandy Peach; när jag lämnat Sixten på förskolan blir vagnen en singelvagn. Jag hittar inga bra bilder på när vagnen har två sittdelar bredvid varandra men enligt specifikationen ska de gå att ha åt olika håll, oberoende av varandra.

Nackdelen med Bugaboos alla modeller är att jag inte gillar handtaget. Det känns lite skraltigt. I alla fall jämfört med iCandy Peach. Sedan undrar jag om chassit blir svagare av funktionen att den går att fälla in/dra ut singel/duo?

Sittdelarna i sig är ju de vanliga Bugaboositsarna och min kompis Anna är nöjd med sin Bugaboo till Lucas, de flesta verkar nöjda med sina Bugor? Däremot vet jag flera som har iCandy Peach nu men haft Bugaboo tidigare som tycker att iCandyn är mycket bättre och skönare att köra.

Eftersom Donkeyn inte säljs i Sverige än är det svårt att kolla på den, jag vet dock att några tjejer beställt från England och fått hem dem nu. Kanske har jag någon läsare som tittat/provkört Donkeyn utomlands?

Min plan var att titta och direkt köpa med mig vagnen från en butik på Manhattan alternativt få den levererad till hotellet men det ser mörkt ut just nu. Saken är den att Bugaboo Donkey är helt slutsåld i hela USA, jag har haft kontakt med varenda återförsäljare på listan. Eftersom butikerna inte vet när nästa leverans kommer och inte heller hur många exemplar den innehåller tar de inte mot beställningar. De som har en väntelista har satt stopp. Hypat med andra ord.

På ett sätt hoppas jag att jag inte gillar vagnen om jag skulle få syn på den på stan för då känns det lättare om det inte blir något av det hela. Mitt hopp står just nu till en butik på Manhattan som har hjälpt oss med vagnar och tillbehör flera gånger tidigare. Ägaren har lovat att lägga undan ett exemplar OM leveransen hinner komma innan vi åker tillbaka till Sverige. Enligt leverantören är leveransen beräknad till början/mitten av maj och vi är på Manhattan 2-9 maj. Jag håller tummarna och hoppas på det bästa.

Om det inte fungerar är det inget jag kommer att gråta för, jag tar med mig vår iCandy Peach till USA oavsett men jag kommer titta efter en ny syskonvagn ändå. Som jag skrivit tidigare; jag är jättenöjd med iCandy Peach men Sixten börjar växa ur sittdelen och jag vill helst ha Baxter vänd bakåt när vi är i stan. Nu åker han i babyskyddet bakåtvänd men han vill sitta upp numer och sittdelen går bara att ha framåt. Vagnen har varit helt fantastisk men våra behov har förändrats och då får vagnen göra detsamma.


Men som sagt; är det någon som har erfarenhet av Bugaboo Donkey eller har några andra tankar kring modellen?


Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Marlene 28 april, 2011 at 06:39

  Hej!
  Jag har Bugaboo Donkeyn.. Och är jättenöjd!
  Den är praktiskt och smidig och sjukt lätt körd, plus att den känns ”säkrare” än Icandyn som jag tycker lätt känns ostadig i viss terräng!
  Jag har en två åring i ”normal” size och en nyfödd och för oss passar den perfekt!
  Dock är sitsarna inte Så mycket större än icandys möjligen längre!
  På bugaboos Facebook sida finns bilder på vagnen med två sittdelar!
  Maila gärna om du undrar något gällande vagnen!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Åh! Tack! Jag har hör av mig!

  Det är just längden på ICandysitsen som är kort

  [Svara]

  Marlene Reply:

  Hej Igen..
  Vet inte om du hörde av dig och min mail inte fungerade..
  Men såg att du fått tag på vagnen i Usa 🙂 KUL..

  [Svara]

 • Svara Stina 28 april, 2011 at 07:53

  Är inte bugaboos sittdelar också ganska små? Annars verkar vagnen onekligen bra!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  De är lite längre. Sixten slår i taket på icandyn och fötterna hänger utanför.

  [Svara]

 • Svara petra 28 april, 2011 at 08:26

  inte kört bugga själv då jag som du inte gillar handtaget. Jag skulle nog också undra över om den blir svagare i sin konstruktion när dne går att skjuta ihop till enkel vagn? men alla jag känner som kör bugga är nöjda! ett MEN är väl att alla barn växt ur sittdelen fort.

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Samma funderingar som jag då!

  [Svara]

 • Svara z 28 april, 2011 at 15:43

  vi har bugaboo donkeyn. den är helt fantastisk! vår lilla (3,5 månader) hade just växt ur icandy blossom-liggdelen, det tycker jag är på tok för tidigt! annars gillade vi icandyn mycket, jag tycker att den är väldigt smidig och båda färdas bekvämt (vi hade phil & ted innan, den avskydde vi).
  donkeyn är mycket lättare än icandyn, lättare att köra och det är väldigt trevligt att det finns så mycket utrymme för saker. både liggkorgen och sittdelen känns rymligare för barnen, trots detta känns den kompakt och smidig!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Kul att höra! Icandyn är onekligen rätt tung med tyngdpunkten högt upp långt fram.

  [Svara]

 • Svara sandra 29 april, 2011 at 10:34

  Hej

  Det var jag som tipsade dig om Donkeyn, och vill nu tipsa om barnvagnsblogg.blogspot.com – där har bloggaren lagt upp en video recension om just donkey i alla utföranden! I kommentarsfältet läste jag nyss att barnbutiken i sthlm kommer i MAJ ha en förhandsvisning för Donkey och man kan då skriva upp sig på en lista om man vill köpa vagnen. Kolla in!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Tack!!! Det ska jag kolla upp!

  [Svara]

 • Svara Jessica 3 maj, 2011 at 14:17

  Hej,
  Jag har inte haft Bugaboo tidigare men har lyckats beställa en Donkey från USA som en släkting tar med till Sverige i Juni 🙂 Är spänd på att se den , lite knepigt är det ju att beställa en vagn som man inte sett eller provkört… men jag chansar för jag tycker den verkar vara supersmidig. Vår stora tjej är i och för sig nästan 3 år när bebis kommer men hon åker rätt mycket vagn fortfarande. Planerar att ha den till början på nästa år och sen sälja den. Borde vara ett ganska bra andrahandsvärde på den. Har även kollat lite på I-Candy men gillar inte att ena barnet får sikten skymd och att båda åker framåt.

  Hoppas du får tag i din Donkey, ja ifall du gillar den alltså! Om du ser den eller köper, skriv igen så vi får veta vad du tycker!!!

  [Svara]

 • Svara Karin 24 maj, 2011 at 22:10

  Hej! Jag har en kompis i USA som kan köpa donkeyn och ta med den till mig, den verkar vara perfekt nu nr 2 snart kommer… Men, har någon tips på butik/webshop i USA- helst NYC (men andra städer funkar), som har vagnen? Stort tack på förhand!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Kolla med Buy Buy baby och Little folks som båda ligger mitt på Manhattan. Det kan dock vara svårt att få tag på vagnen men det är absolut värt ett försök. Jag älskar den!

  [Svara]

 • Svara Chrille 22 november, 2011 at 10:23

  Hejsan!!
  Nu är vi nära förlossningen av vårat första barn o vi har varit duktiga o skaffat oss en Bugaboo Donkey för eventuella framtidsplaner. Vi tittade en hel del på vagnar o fastnade för Bugaboos vagn. Tyckte det var fiffigt med en väska bredvid liggdelen för att packa i men detta är bra ifall det är fint väder. Regnskyddet man får till täcker enbart liggdelen. Nu undrar jag ifall det finns större regnskydd att köpa till eller blir det så att man får sy ihop ett regnskydd med resårband just för den delen?? Det är ju ett alternativ för man vill inte trä över en ful plastpåse, för att skydda, på en så fin vagn!!!

  [Svara]

 • Lämna kommentar