Lofsan

Brunch på rue du Pont Nouveau

Idag kom Sixtens mormor hit och hämtade Sixten för lite kvalitetstid på tu man hand. De två gör alltid sånt man själv skulle vilja vara med på; idag t.ex. promenad runt Djurgården, lunch på Blå Porten och ett besök i Rosendals trädgård. Hur trevligt låter inte det? Bästa mormorn man kan ha! (I hård konkurrens med min egen mormor såklart.)

Hans och jag unnade oss några vuxentimmar utan en härjande huligan, vi tog våra cyklar till Östermalm och vår bordsbokning på rue du Pont Nouveau på Nybrogatan. De har en ganska begränsad buffé med små fat och kastruller men det är jättetrevlig stämning och all mat känns fräsch. Den egentliga anledningen till valet av restaurang var dessertbuffén från Tössebageriet, de har samma ägare (krögaren, konditorn och landslagskocken Mattias Ljungberg). Massa tårtor (bland annat den kungliga bröllopstårtan), rulltårtor, fruktsallad, macarones, kakor och bullar finns uppdukat. Visst känns det lyxigt att kunna ta hur mycket som helst men i slutändan orkar man ju bara lite av varje i alla fall.

Rue du Pont Nouveau är inget brunchställe för stora sällskap, snarare ett par eller max två i sällskap. De har lite lyxiga fat med lax, pocherade ägg och chèvre tillsammans med rödbetor men också äggröra och kycklingvingar. Jag kan absolut tänka mig att gå dit igen, men även då tillsammans med någon som uppskattar det lite mindre formatet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Lotta 11 oktober, 2010 at 10:40

  Hej! Tänkte bara kika in och höra om du har något bra tips till mig. Min sambo fyller 30 och jag skulle vilja överaska med en superhelg utan barnet. Hotell osv. Har du något trevligt ställe att tipsa om? Inne i city eller utanför. Vi bor utanför stan…

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Jag gillade verkligen sviten på Hilton Slussen där man även fick mat och dryck i deras lounge. Då kan ni se en tidig bio tex och sedan hänga där resten av kvällen. Vi ska göra en sådan helg när bebisen fötts.

  [Svara]

 • Svara Bea 11 oktober, 2010 at 11:00

  Låter som att ni hade en riktigt trevlig dag!

  Tänkte fråga vart du köpte bilen till Sixten och om den ev går att köpa på nätet? Funderar på en liknande till lillemans 1-årsdag…

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Den kommer från jabadababo

  Hittade en lista på återförsäljare här

  http://www.jabadabado.se/page13/page53/page53.html

  [Svara]

 • Lämna kommentar