Lofsan

Brooklyn, Williamsburg & Gladiatorerna

Ännu en dag här i New York är till ända och vi är på hotellet för att ladda om inför kvällen och ett restaurangbesök.

Hans och jag möttes upp på Herald Square tidigare idag och tog en taxi över till Williamsburg. Vi har hört väldigt mycket bra om Williamsburg där många svenskar numera bor och vill såklart uppleva området själva. Det påminner mycket om Greenwich, ganska mycket ”hipsters”, men mer vanliga människor än på Manhattan. Vi hittade en spännande restaurang, Aurora i närheten av bron där vi satt utomhus och åt lunch.


Lagom till att vi blev klara började det regna men det gick snabbt över som tur var. Folk kollade snett på oss när vi frågade om riktningen till Brooklyn Bridge, tydligen var det väldigt långt?! Vi tog i alla fall sikte på riktningen och började knata, helt utan karta då båda våra mobiler krånglade. Vi hamnade i ett extremt judiskt samhälle där exakt alla människor vi mötte hade korkskruvarna vid öronen och kvinnorna peruk, vilka kontraster och så allmänbildande det är att resa. Vi gick och gick och den judiska stadsdelen av Williamsburg tog aldrig just, så häftigt!


Till slut kom vi in mot DownTown Brooklyn som påminner väldigt mycket om Harlem. Brooklyn var mycket större än jag föreställt mig och vi gick och gick. Sen visade det sig att vi haft lite fel vinkel och hamnat långt ifrån Brooklyn Bridge som var vårt mål. Då hade vi gått två timmar sedan restaurangen och hade typ en timme kvar till bron. Vi funderade starkt på en taxi sista biten, fast över själva bron måste man ju gå, det har jag sett på alla filmer nämligen. Ni vet sista scenen i Sex and the city?


Till slut fick vi alla fall belöningen i form av den häftiga bron framför oss. En väldigt romantisk plats faktiskt och vi bevittnade ett bröllop mitt på bron också. Det är första gången jag lämnat Manhattan när vi varit i New York och det var så häftigt att kunna stanna upp och se skyskraporna på håll och myllret av människor och bilar.


Sista biten från Town Hall vid brofästet och hem till Soho tog vi till slut en taxi och checkade direkt in på en salong för varsin pedikyr. Vilken present till våra ömma fötter som gått så många timmar idag! Trots att jag sov 11 timmar i natt nickade jag nästan till under massagedelen.


Förresten hade jag ett mycket trevligt telefonsamtal med producenten av Gladiatorerna igår. 🙂 Det gick ju väldigt bra på utmanartesterna förra lördagen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Kommentarer

 • Svara Madeleine i CA 11 maj, 2012 at 02:20

  Va fin du var i håret på bilden längst ner.. Älskar färgen och luggen 🙂 !

  [Svara]

 • Svara Annah 11 maj, 2012 at 05:26

  Ni ska åka tunnelbana, hur smidigt som helst att ta sig runt! Vi hade tänkt skippa brooklyn bridge, men sista dagen missade vi att gå av vid rätt station och hamnade vid brooklyn bridge ändå, så då fick vi ändå se allt man skulle se 😉 Men som sagt, man går mycket!

  [Svara]

 • Svara Linn 11 maj, 2012 at 07:43

  Grattis, superkvinnan! Skall starta finsk lofsan-fanclub nör det beger sig! Puss!

  [Svara]

 • Svara ida-maria 11 maj, 2012 at 07:57

  Åh 11 timmars sömn! När gjorde man det senast? 2008?

  Hans ser ganska sammabiten ut på bilderna. Eller är det hans coola look?

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Haha! Så där ser han alltid ut. 🙂

  [Svara]

 • Svara Åsa 11 maj, 2012 at 08:12

  Ser verkligen ut som att ni har en toppen resa. Grymt härliga bilder!

  [Svara]

 • Svara Fina frugan 11 maj, 2012 at 09:21

  Hurra för Gladiatorerna! Du är toppen!

  [Svara]

 • Svara Åsa 11 maj, 2012 at 09:46

  Det är jätteroligt att läsa om och se bilder från NY! Mer vill vi ha! 🙂

  [Svara]

 • Svara Jenny 11 maj, 2012 at 10:45

  Ser fantastiskt njutningsfullt ut!!
  Åh kul med Gladiatorerna, grattis, du var grym ju 😉

  Vh Jenyn

  [Svara]

 • Svara krillan 11 maj, 2012 at 15:11

  kul med gladiatorerna, hejjahejja!

  [Svara]

 • Svara Sofie 11 maj, 2012 at 20:33

  Skoj att du gick vidare!
  Tänkte höra med dig om du har några tips om vart man kan köpa sig en barnvagn billigare utomlands än här hemma? Tips på någon nätsida?

  [Svara]

 • Svara Josefine 11 maj, 2012 at 21:51

  Haha, jag gjorde precis samma vandring från Williamsburg till Brooklyn bridge med min kille 2007. Väääldigt långt och häftigt med de extremt judiska kvarteren. Jag var däremot rätt så skraj i Prospect park (nära bron) när killar i stora hiphop-kläder sotd och hängde under motorvägsbroarna. Vi skrattade gott när vi senare läste i Lonely planet att Prospect park ”is ideal for a Sunday stroll”. Ha så kul i NY!

  Och kul med Gladiatorerna!

  [Svara]

 • Lämna kommentar