Lofsan

Bicepscurl på ett ben

Vi fortsätter på balanstemat så här får ni se hur en tung bicepscurl på ett ben kan se ut. När jag inte orkar hålla höften och midjan längre sätter jag ner foten och kör en arm i taget. Fy vad jobbigt det var!

Nu ska jag vila lite innan gräbsen ska hämtas från förskolan, de låg fortfarande och sov i morse när jag åkte till jobbet så jag längtar lite extra nu. Förut hämtade jag alltid så tidigt som möjligt men pedagogerna har sagt till nu att de vill att jag väntar till 15 eftersom de har pedagogisk verksamhet till dess som störs när gruppen splittras och föräldrarna stör. Bra att de är så noggranna tycker jag!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Kommentarer

 • Svara sofia 21 februari, 2012 at 15:01

  vilken träning! tänk om man hade orkat med sånt! =) starkt!

  [Svara]

 • Svara I min lilla lilla värld 21 februari, 2012 at 18:20

  14? 15?

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Nåt sånt. 😉

  [Svara]

 • Svara Carina 21 februari, 2012 at 21:06

  Blir lite fundersam när jag hör att du helst inte ska hämta barnen innan 15:00. Är själv förskollärare och skulle aldrig drömma om att säga till föräldrar att inte komma och hämta sina barn för tidigt. Finns väl inget mysigare som mamma än att få komma hem och mysa med mellanmål ibland.Dessutom är det ju lugnare på förskolan för de barnen som måste vara kvar om de inte är så många. Dina barn är ju dessutom så små än. På förmiddagarna kan det ju vara viktigare då att t ex komma innan 9:30 för att hinna leka lite/ha pedagogisk verksamhet innan mat och sovning. Som pedagog kan man ju påpeka(för barnets skull) att vissa tider är bättre än andra men jag har svårt att se hur en 1-åring kan må sämre av att bli hämtad tidigt.
  Det är väl för barnens bästa vi har förskolan inte för att pedegogerna inte ska bli störda i sin verksamhet.

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Barnen har pedagogisk verksamhet 09-15 och då har de som en egen läroplan med projekt. Om de är fyra barn i varje grupp med en vuxen så blir det ett störningsmoment för barnen om en vuxen stampar in i sångsamlingen eller mitt i mellanmålet. Jag tror nog att många förskolor i Stockholm stad som alla har 30 timmar för de med syskon är noggranna med 9-15 just av den anledningen. Klockan 15 hämtas ungefär halva gruppen, de som har föräldrar som slutar tidigare eller syskon som är hemma. Det var likadant på den kommunala förskolan på Odenplan som Sixten gick på innan. När det är något speciellt så säger jag till innan men det blir sällan bra, om de inte ätit mellanmål orkar de inte med hemresan utan tårar så nu är jag konsekvent med 15. Då vet barnen vad som gäller också; mellanmål och sen kommer mamma. Jag hämtar nästa alltid klockan 15 trots att jag jobbar heltid så 9-15 är inte för långa dagar för gräbsen. Det vore värre om de nästan alltid var där till 17. Nu kör vi ca 30 timmar per vecka, ibland 25 och det fungerar bra. Barnen behöver sällan stressa på morgonen, vi kan ta det lugnt, och så är de pigga på eftermiddagen fast då är vi alltid bara hemma och myser.

  [Svara]

 • Svara Carina 22 februari, 2012 at 14:56

  Ok! Det förklarar saken. I Göteborg där jag jobbar har vi bara 15 timmar(3 dagar i veckan 9-14. Dina barn har ju ultimata förskoletider, vilket inte är alla förunnat, men för de barnen som kanske är till 17 -18 alla dagar är det ju skönt att nån gång få komma hem och njuta av mamma eller pappa på eftermiddagen och då vill man ju inte bli tillsagd att man inte får komma innan 15.

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Haha, värsta nazi. 🙂

  [Svara]

 • Lämna kommentar