Lofsan, Sixten

BF+3

Ännu en dag närmare förlossning, även fast det inte känns så just nu. För varje dag som går kommer BF+14 närmare, fler dagar än så som gravid blir det ju inte. Hela magen har varit stenhård till och från under dagen, många sammandragningar men inga förvärkar tycker jag. Vägde mig i morse, förra veckan hade jag gått upp 12 kilo och vägde 65 kilo sedan kom ju min deppdipp som ni vet, magen stod mig upp i halsen och jag hade svårt att äta så mycket som jag brukar, det visade sig på vågen idag, är nere på 63 kilo igen. Jag tycker att det syns på bilden också, jämfört med förra veckan.

Har frusit i flera veckor eftersom jag varken har en kofta eller någon höstjacka som går att stänga så förstå min lycka när Hans hjälpte mig plocka fram min älskade dunjacka. Jag fick den förra vintern och de enda gångerna vi skiljdes åt var när det var kallare än -10, då hade jag min gigantiska dunjacka men annars är det här min älskade vinterjacka. Den är lika snygg i stan som i skidbacken, OCH den går att stänga!

Sixten invigde sin stickade mössa idag men det var nog lite för varmt för den, till skillnad från igår. Fast han kunde sova utomhus när vi fikade på Vetekatten så jag behövde inte oroa mig för att han skulle frysa om skallen i alla fall.

Idag har jag målat massa. Jättekul! Vi hade lite snickerier i köket som var björkfanér. Not anymore! Målade tre lager högblank vit på lister och skydd ovan kyl och frys. Det blev så himla bra. Som ett helt nytt kök. När jag ändå var igång målade jag två hyllor som numer passar perfekt i Sixtens rum. De var i oljad massiv ek och har hittills inte passat i den här lägenheten eftersom vi bara har svart och vitt men nu kommer de bli grymma. Det är egentligen tavellister men jag kommer att växla mellan att ha barnböcker med vackra framsidor och tuffa LP-skivefodral stående på dem istället.

Annars så kånkar jag mest runt på Sixten härhemma. Så fort Hans inte gör något sjukt spännande vill säga. Då kanske Sixten släpper taget om mig i några minuter. Sedan inser han att jag inte är i närheten och då springer han uppför mina ben och sätter sig på magen och begraver ansiktet i min hals. Fina lilla killen som ska bli storebror.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara MansonDust 23 oktober, 2010 at 19:29

  Lyx att väga 63 kg som höggravid. 🙂 Själv var jag uppe på 95 kg strax innan förlossningen nu med tredje barnet.. med första vägde jag 86 kg som mest. Jag har ingen våg, men jag väger väl kring 70 kg just nu (brukar ha denna klädstl vid denna vikt), kämpar & kämpar.. Vill gärna ner 5-10 kg till, men jag får känna efter.. är tveksam till om 10 kg skulle se bra ut på mig, jag blir så benig i ansiktet.

  [Svara]

 • Svara Maria 23 oktober, 2010 at 21:08

  Vad fina ni är!

  Sixten kommer bli en grym storebror och även om han kanske inte förstår det än på några år så är det en bästis for life han kommer att få! Hoppas för din skull det blir snart.. 🙂

  Kram och pepp från mig!

  [Svara]

 • Svara sara - mamma till wilda 24 oktober, 2010 at 07:27

  Okej, bruden. Nu har du 3 dagar till för att förbereda dig för den stora dagen. 27 oktober är ju min gissning och då ska lillebror komma ut!

  [Svara]

 • Lämna kommentar