Sixten

BF+2: om gårdagens sista besök hos barnmorskan

Igår var vi hos barnmorskan för sista gången. Absolut sista gången. Blodtrycket var lågt och bra, bebisens hjärtljud fina och starka. SF-måttet avviker ännu mer från normalkurvan och ligger nu långt under men vi båda var överens om att inte göra något nytt ultraljud. Vi gjorde ju ett för bara några veckor sedan som visade en bebis som till och med låg på plus i tillväxt. Jag tycker att det är skönt med en liten mage, speciellt om jag ska bära på den i 12 dagar till. Om jag inte har fött den 29/10 ska jag ringa barnmorskan och så bokat hon igångsättning den 4/11, jag behöver inte komma tillbaka till henne under de här två veckorna, om jag inte vill såklart. Det är det som är så bra med att gå på privat MVC, man får vara med och bestämma själv, det är ju min kropp. Jag känner i alla fall ingenting idag heller. Har haft två kraftiga sammandragningar under dagen men de fick jag när Sixten och jag lekte disco så det var helt självförvållat. Däremot har jag drabbats av den berömda graviditetssnuvan. Är helt svullen i näsan och får köra med nässpray, packade ner en spray i BB-väskan också så att jag slipper andas lustgas och krysta med nästäppa.

För övrigt så längtar jag som fasen till förlossningen och är astaggad. Det ska bli roligt att föda igen och jag känner mig väl förberedd och helpeppad! Ge mig smärta!

Apropå smärta; Sixten blir bara mer och mer klängig ju mindre jag kan bära på honom. Han vill inte ens sitta i sin matstol under middagen utan ska sitta i mitt knä. På dagarna myser vi ofta i soffan, sjunger och läser. Ska jag gå på toa får jag bära med mig honom, försöker jag sätta ner honom kilar han in tårna i mina jeanshällor och klamrar sig fast som en liten apa. Väldigt smickrande men det måste vara jobbigt för honom. Jag hoppas att hans separationsångest hinner dämpas innan hans värsta konkurrent här i livet träder fram, då kommer det att bli tillräckligt jobbigt för honom. Det känns bra att vi har två månader tillsammans härhemma alla fyra och sedan vår långresa i vinter innan inskolningen på förskolan, om det nu blir någon sådan för Sixten i januari. Jag har inte bestämt än hur jag ska göra med det, det är så många faktorer som spelar in.

Veckans andra gravidmassage ägde rum i morse och jag tyckte att det var lika skönt den här gången som i måndags. Än en gång jobbade hon mycket med skulderblads- och sätesmuskulaturen. Rumpan är värst, fy vad stel den är! Det känns som två stora blåmärken på skinkorna. Jag passade på att boka en gång till i mitten av nästa vecka, det känns som ett grymt sätt att ladda upp inför förlossningen och ett jätteskönt sätt att få lite avkoppling. Jag rekommenderar verkligen alla gravida att unna sig en ordentlig massage, oavsett var i graviditeten man befinner sig (vissa massörer behandlar dock inte före graviditetsvecka 12 på grund av missfallsrisken).

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Stina 22 oktober, 2010 at 16:23

  Pepp, pepp!!! Håller tummarna för att du får den allra finaste förlossningen!
  Jag tror fortfarande att bebisen kommer den 24e. Känns som ett klockrent datum 🙂 Haha!

  Kommer du skriva när ni åker in? Jag verkligen bevakar din blogg just nu och håller tummarna för att allt ska gå smidigt och bra!!!

  Kram Stina

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Tack!!!!

  Jag har ingen aning om hur/när/var det startar så det är svårt att säga att jag kommer/hinner uppdatera bloggen när vi åker in men lägg till mig på facebook så får du veta med all sannolikhet.

  Kram!!

  [Svara]

  Stina Reply:

  Jag gör så 🙂

  [Svara]

 • Svara Mimmi 22 oktober, 2010 at 18:55

  Ni är så fina!! Massa lycka till inför förlossningen! Andra förlossningen är så mycket coolare än första, man vet liksom vad som kommer hända och kan vara mer medvetande! 🙂

  Kram

  [Svara]

 • Svara M.H 23 oktober, 2010 at 10:36

  Jag hade liten och långt under kurvan mage, men min son hade en födelsevikt på 4100 😉
  Hoppas allt går bra för dej & lycka till !

  [Svara]

 • Svara Carro 23 oktober, 2010 at 12:50

  Lycka till när det väl blir dags för Sixtens lillebror att komma till världen!

  Kram

  [Svara]

 • Svara Mira 23 oktober, 2010 at 13:29

  Så fina ni är!

  Vad är det för långresa ni ska göra? =) Vi (min man och vår lilla dotter) sticker till Thailand i en månad i vinter, ska bli underbart ♥

  Lycka till, kikar in här ofta för att se om nåt hänt. =)
  Kramis

  [Svara]

 • Svara Cissi 25 oktober, 2010 at 08:03

  Lillen! Känner säkert att nåt är på gång. Kommer Hans vara ledig i två månader? Guld! För det kan ju va lite stressigt ibörjan. Kanske inte de första veckorna då bebisen mest sover men sen. Du ringde aldrig om dagisfrågor, hoppas det löste sig!

  Å, massa pepp nu. Det kommer bli fantastiskt. Lite avis på att ha det framför sig.

  [Svara]

 • Lämna kommentar