Lofsan

Beslut

Tack för all er feedback! Nu har jag begrundat, funderat, spanat in andra mammor, läst bloggar o.s.v.

Angående bäddning i vagnen

Jag har använt ett duntäcke i vagnen i princip varannan dag sedan Sixten föddes. Vissa dagar har jag bytt täcket mot en filt istället. Under täcket ligger Sixten alltid med vanliga kläder; byxa, body och strumpor. Sällan mössa. Ibland är det lagom med täcke när vi går hemifrån men sedan blir det så pass varmt att jag drar ner täcket till fötterna så han får ligga fritt. Nu har det varit sommarvärme några dagar men närsomhelst antar jag att det blir kallare och sedan är plötsligt vintern här!

SÅ:

1.) Jag använder duntäcket i kombination med vanliga kläder tillsvidare.

2.) Som komplement till täcket under kallare morgnar och kvällar, och när jag vet att Sixten ska upp och ner i vagnen ofta får han använda någon av sina två fleeceoveraller som han kan ha vanliga kläder innanför.

3.) När det blir fuktigare utomhus har jag ett skydd som jag kan fästa på liggdelen, som ett lock liksom. Det isolerar bra.

4.) Vid snöblandat regn (vanlig syn i Stockholms innerstad) får regnskyddet åka på locket så grejerna slipper bli fuktiga. Vid det här laget har Sixten vuxit ur sina fleeceoveraller. Om det blir en kall decembermånad får jag investera i en ny fleeceoverall vid denna tidpunkt. Nu kan det nog vara dags att inreda vagnen med ett fårskinn i botten.

5.) Strax efter nyår planerar jag att uppgradera Sixten till 1:a klass: Sittdelen. Eftersom det då är mitt i vintern, blåsigt, kallt, rått och fuktigt lägger jag fårskinnsfäll som underlag. Tills dess har jag också köpt en åkpåse med dun. Jag funderar på att eventuellt satsa på en riktig sovsäck istället för vagntillverkarnas egna åkpåsar. Den dyraste barnsovsäcken på den svenska marknaden, upp till 112 cm kostar kring 700:- medans One Tree Hills dunpåse kostar 1000:-. Då känns det bättre och mer prisvärt med en riktig sovsäck. Som tillbehör till sittdelen på vagnen följde det med ett vindskydd att fästa över mage och ben.

Angående gåstol:

Vi har en hoppgunga från Polarn o Pyret som för närvarande är i min pappas garage. Jag ska hämta den i veckan och se hur Sixten känns i den storleksmässigt. Jag vill att han ska få tillräckligt med stöd i nacken men ändå få tillräcklig träning och stimulans. Gåstolen får vänta några månader till.

Som sagt; ännu ett stort tack för att ni läsare engagerar er och tycker till! Det är så bra att få höra andras erfarenheter och tankar!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Alexandra 20 september, 2009 at 22:04

  Bra beslut även här tycker jag.

  Jag lovade Skolfux att styra upp en mammabloggträff! Vet inte hur pass uppbokade ni är i veckan men jag föreslår en kaffe (te går givetvis bra det också men är inte lika coolt) i Sickla på torsdag. Kan det passa damerna? Det vore jättekul om det gjorde det!

  [Svara]

  Lovisa Reply:

  Åh! Det vore jättekul! Torsdag funkar för mig!

  [Svara]

 • Svara Frida 21 september, 2009 at 09:13

  Åh vad bra beslut. Jag gillar när du skriver ut såna här saker, det får mej att tänka till på framtiden och verkligen förstå hur många val och belsut jag har framför mej, saker jag inte ens tänkt och reflekterat över.
  Ha en fin måndag!
  Kram F

  [Svara]

 • Svara Josse 21 september, 2009 at 19:31

  Bloggar är allt bra!

  [Svara]

 • Lämna kommentar