Lofsan

Benalmadena Delfinarium

Vi bor i den norra delen av Puerto Banus uppe på Aloha Hill. Sierra Nevada ligger strax ovanför och utsikten från berget är magnifik. Även om det är lågsäsong nu och på väg mot höst så är landskapet väldigt grönt. Vi har som sagt haft lite otur med vädret då det regnat lite grann men som tur är finns det massor av kul grejer att göra, både här på Aloha Hill Club och i trakterna omkring. Förutom perfekta förutsättningar till att träna finns det roliga och spännande utflykter som passar hela familjen.

Vi har hyrt en liten bil för att kunna göra utflykter utan att behöva boka in klubbens chaufför, Daniel och Marlene som vi är här nere tillsammans med har en egen bil stående här jämt nämligen. Vi åkte 5 mil längs kusten mot Malaga till en liten djurpark. Den påminner om Central Park Zoo i New York förutom det stora delfinariet. Sixten och Baxter är väldigt fascinerade av pingviner just nu så de älskade också matstunden där alla pingviner fick fisk till lunch.

Sköldpaddorna var långsamma, ormarna läskiga, fågelshowen supercool och pirayorna hungriga. Detta var ett perfekt resmål på lagom avstånd och passar både barn och vuxna.


Dagens mamma i Raybans som varit ”borttappade” i en resväska.


Sixten och Alexander tyckte att det var väldigt spännande med de exotiska fåglarna och deras show. Dresserade som hundar. Fåglarna alltså.


Det är häftigt hur molnen ligger så lågt och skymmer bergen. Så maffigt!


Ett sjölejon bjöd på uppvisning.


Och kunde dansa.


Så fascinerande med delfiner!


Jag förstår inte hur de kan synka varandra! Imponerande!

På vägen mot Marbella igen stannade vi till vid ett av de stora köpcentrumen i området och åt lite lunch. Det finns riktigt bra shopping här men som tur är lämnade jag plånboken hos Hans när Marlene och jag tog en promenad med de två minsta i butikerna. Vi två åker till New York om ett par veckor så vi håller oss ett tag till. Baxter fyller dock år på lördag och vi ska fira honom här innan vi åker hem så en present och en tårta blir det i shoppingväg!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Svara Johanna 23 oktober, 2013 at 23:55

  Ni skulle älska Kolmårdens djurpark!

  [Svara]

 • Svara mari 24 oktober, 2013 at 11:30

  Vad mysigt ni verkar ha det =)

  [Svara]

 • Svara Maria 25 oktober, 2013 at 15:20

  NEJ NEJ NEJ, du vet väl att man aldrig någonsin ska stödja delfinshower. Det är djurplågeri! Snälla kolla på The Cove så förstår du vad jag menar

  [Svara]

 • Lämna kommentar