Lofsan

Bellmanstafetten 2011 Team Lofsan

Gud vad trött jag är nu, här när jag ligger i sängen nyduschad. Jag är sjukt nöjd med vårt lags resultat och alla tjejer kämpade så fruktansvärt bra. Det var en tuff bana tycker jag, inte speciellt snabb och det var riktigt varmt ute på ängarna. Det härliga med Bellmanstafetten är att det är så extremt blandat startfält; allt från Sverigeeliten till damer som joggar till 10-åriga hockeykillar. Alla kämpar lika mycket utifrån sina förutsättningar.

Vi hade lilla Emmy på vår startsträcka, hennes klocka krånglade och hon missade kilometerskyltarna och trodde hon hade sinkat hela laget när hon gick i mål. När jag sa att hon sprungit på 21.42 blev hon förvånad men jätteglad. Hon hade känt sig så tung och långsam men i själva verket hade hon sprungit fort! Emmy växlade till min syster Agnes som sjätte tjej i damklassen.

Agnes var vårt wildcard eftersom hon tränar till längre sträckor men det var viktigt för mig att ha med henne i laget eftersom hon alltid är så positiv och peppande lagmedlem. Agnes kämpade till sitt yttersta och lyckades bibehålla vår placering, det var hennes uppgift. Hon växlade över till mig på 23.53 och jag började jaga.

Mitt mål var en tid under 22 minuter och att knappa in på lagen framför oss, jag lyckades inte minska avståndet till laget på femte plats men däremot växlade jag över till Lisa på 21.50.

Jag hade satt våra två starkaste kort på de två sista sträckorna, ett bra beslut känner jag. Lisa jagade i kapp 30-45 sekunder upp till lagen på fjärde och femte placering och växlade till Johanna på 20.51. Johanna har inga mentala spärrar, hon kör tills hon stupar. Johanna lyckades minska avståndet till framförvarande lag och spurtade sig in på 21.10.

Lagets totala tid blev 1.49.34, 26 sekunder under vårt mål på 1.50.00, det räckte till en enormt hedrande sjätteplats med fem ”riktiga” tävlingslag framför oss och jag som lagledare är stolt och imponerad över ”mina” tjejer. Alla gjorde sitt bästa och presterade så nära sitt maximala som det går och det är viktigast tycker jag.

Efter loppet sker ju egentligen dagens höjdpunkt; nämligen picknicken. Gazpachio, bröd, pesto, skinka och massa gott dukade vi upp bredvid målrakan och fick både underhållning och ny energi.

Nästa år ställer Team Lofsan upp igen såklart, kanske får jag se någon av er på startlinjen? Dam, herr eller mixedklasser finns att välja på och 5 km är en sträcka som ALLA kan ta sig runt, om så krypandes. Det vore så inspirerande om åtminstone ETT lag bestämmer sig för att köra Bellmanstafetten 2012.

Stort tack tjejer för ett fantastiskt väl genomfört lopp! Varje sekund räknas när man är i ett lag och tack vare just DIN prestation nådde vi vårt mål.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Lisa 27 augusti, 2011 at 17:25

  Vi var grymma! Helt fantastiskt roligt att få vara med i laget, Lovisa! Nästa år siktar vi ännu högre. =)

  [Svara]

 • Svara Josefine 27 augusti, 2011 at 17:53

  Grymt bra jobbat av er allesammans!

  [Svara]

 • Svara Helena Linde 27 augusti, 2011 at 18:31

  Fantastiska prestationer! Så härligt att läsa din blogg Lovisa! Blir alltid så inspirerad och peppade att t.o.m. adrenalinet börjar pumpa här hemma i soffan. Kram!

  [Svara]

 • Svara Mimmi L 27 augusti, 2011 at 19:14

  Grymt bra jobbat allihop! Teamwork verkligen!

  [Svara]

 • Svara I min lilla lilla värld 27 augusti, 2011 at 19:29

  Sjukt bra jobbat allihop! Snacka om att man blir peppad att köra nästa år. Kanske ska försöka få ihop ett lag? Det tål att tänkas på.

  Här händer inte allt för mycket. 10 sammandragningar sen 2. Inga starka tyvärr. Så jag gjorde det enda rätta. Fram med gummibandet och köra lite styrka. Det hjälpte föga. Kanske ska ge mig ut på promenad när den lilla lagt sig hihi Ja, jag är redo nu!

  [Svara]

 • Svara Frida - Militärmamman 27 augusti, 2011 at 20:31

  Härligt!! Ni ser så starka och snabba ut!!

  [Svara]

 • Svara Lisa 28 augusti, 2011 at 08:42

  Grattis hela laget till grymt bra resultat!

  [Svara]

 • Svara jojjan 28 augusti, 2011 at 10:35

  Wow! Vad ni är duktiga!!

  [Svara]

 • Svara elinjosefine 28 augusti, 2011 at 17:41

  Sjukt bra jobbat!! GRATTIS till ett väl genomfört lopp och en superplasering!!!

  [Svara]

 • Lämna kommentar