Lofsan, Träning

Bekännelsen – Vad du inte skulle säga till din PT

Vi träningsbloggare brukar rapportera om genomförda träningspass, vi skriver om målsättningar, tipsar om träning och fotar mat. Det mesta är vinklat för att inspirera och motivera våra bloggläsare till en sund och träningsaktiv vardag. Men vad händer mellan blogginläggen, vilken mat fotar vi inte och vilka ovanor har vi som inte syns i bloggen? Nu är det dags för både oss och er läsare att bekänna! Vi vill nog alla uppfattas som sunda träningsmänniskor, men inom oss alla bor det också något annat som inte vill samma väg. Häng på om du vill, antingen genom en bekännelse i kommentarsfältet eller med ett eget blogginlägg där du länkar hit. Låt mig veta: Vad skulle du inte berätta för din PT?

Jag skulle t ex aldrig drömma om att berätta att..

*Jag dricker mer lightläsk än många försöksdjur.
*Jag väljer träningsform efter vad jag är sugen på och inte vad jag behöver.
*Jag borde yoga och stretcha men har prestationsångest för hur stel jag är.
*Jag planerar ofta in tidiga träningspass kvällen innan men morgonen efter sover jag över tiden.
*Jag mäter mitt lördagsgodis i kilo, inte hekto.

Vad skulle du inte berätta för din PT?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

26 Kommentarer

 • Svara Sanna 4 juni, 2012 at 22:29

  Jag mäter oxå mitt godis i kilo.. Fast även på veckodagarna..:(
  Jag försöker fuska undan vilodagarna.. Får ångest om jag vilar…
  Annars är jag en PT:s dröm..;) träningsvillig & älskar alla träningsformer..:)
  Gött att läsa att du Lofsan oxå kan vara lite mänsklig..;)
  Lycka till!!!

  [Svara]

 • Svara Jennifer Sandström 4 juni, 2012 at 23:11

  Vilken kul och bra grej! Men svårt det där… Får nog fundera lite och se när nästa sådant tillfälle dyker upp, det borde de inte göra under hela juni-månad eftersom jag kör fitnessfighten och jag kör verkligen all in! 😉

  [Svara]

  Anna Reply:

  Fitnessfighten! Toppen! Jag har kört det två gånger och är så nöjd med det konceptet!! Lycka till!

  [Svara]

 • Svara Annah 5 juni, 2012 at 05:05

  Skönt att läsa att du är normal. Började tro att du var en träningsmaskin 😉 Mina bekännelser kommer =)

  [Svara]

 • Svara Frida 5 juni, 2012 at 05:24

  Bra inlägg! Även om jag i min blogg men även i min vardag är ärlig med allt typ av utrymme för den ”njutning” jag unnar mig. Jag anser att någon som är lite av allt, dvs äter sunt som grund har plats för både lightläsk, och ett kilo godis ibland.
  Tänk att man äter 5 mål om dagen i en veckas tid. Det är 35 mål att äta stabilt på och lägga en bra grund för energi och näringsämnen åt kroppen. Väljer man då att ett mål utöver dessa ska vara pannkakor med sylt och glass är det i mina ögon ingenting som kommer vara förödande varken för vikten eller prestationen. 90% bra energi 10% utrymme för extra njutning.
  Livet är till för att njutas av och det gör vi bäst om vi har utrymme för att ibland unna oss.
  En avslappnad inställning till träning och hälsa är den som kommer vara livslång!

  Stor kram Frida
  http://www.made.shapemeup.se

  [Svara]

 • Svara Frida 5 juni, 2012 at 05:36

  Bra inlägg! Även om jag är ärlig både i blogg och vardagen med mitt utrymme för njutning.
  Är man en lite av allt, dvs äter bra i grunden har man råd att unna sig både lightläsk och ett kilo godis någon gång ibland. Många glömmer att om man äter 5 gr om dagen i låt oss säga en vecka har man 35 mål på sig att ge kroppen bra energi och näringsämnen. Att ett av de målen blir pannkakor med sylt och glass är ingenting som är förödande varken för vikten eller prestationer.

  Med en stabil grund har vi råd med njutning!
  Sunt tänk och sunda val inom träning och mat är det som kommer ge oss livslång hälsa!
  Stor kram Frida

  [Svara]

 • Svara Jenny 5 juni, 2012 at 07:21

  Jag åker en del bil i jobbet mellan olika kunder och intervjuer. Oftast blir det ca 4 mil på E4 mellan mina möten och ibland blir jag riktigt sömnig och trött på vägen. Dagens last är att jag då oftare än jag vill erkänna svänger in på en mack och köper en Bounty. Och en påse nappar…

  [Svara]

 • Svara Petra 5 juni, 2012 at 08:54

  Det enda som jag kan komma på är nog att jag hellre tränar det jag känner för än det som jag verkligen behöver. T ex älskar jag att gå en snabb promenad när barnen har lagt sig på kvällen, men det jag verkligen skulle behöva är att jogga/springa i stället, gärna intervaller. Promenader är liksom mera behagligt, man blir lagom varm i kroppen (men inte direkt svettig, om det inte är varmt) och jag får tänka fritt utan att någon stör. När jag joggar hör jag bara mina egna flåsiga andetag och det är inte lika behagligt:).

  [Svara]

 • Svara cajsa 5 juni, 2012 at 10:18

  haha, jag håller med annah, skönt att veta att du också är normal! och spännande att höra att man faktiskt kan ha prestationsångest för stelhet, det har jag aldrig tänkt på eftersom jag dansar och får mycket stretch och smidighet på köpet, jag har snarare enorm ångest över min kondition!

  [Svara]

 • Svara Lina 5 juni, 2012 at 10:35

  Jag har väldigt dålig självkontroll. Jag kan ställa mig på bandet och bestämma att nu ska jag springa 5 km. När jag sedan efter 1,5 km börjar bli trött så diskuterar jag med mig själv (i huvudet såklart så att folk inte tror att jag är helt knäpp) att det ju faktiskt är helt OK att bara springa 4 km och när jag sedan närmar mig 3 km så har jag redan bestämt mig för att det är grymt jobbat för jag hade ju kunnat strunta i att springa överhuvudtaget. Jag behöver med andra ord en träningspartner som ser till så jag inte fuskar…eller helt enkelt bara skärpa till mig!!

  [Svara]

 • Svara Beatatjata - Post baby Shape Up 5 juni, 2012 at 11:26

  Haha, jag borde inte berätta det jag precis skrev ett långt inlägg om i min blogg, sådant ska man hålla för sig själv. Men jag är ärlig, och jag jobbar med mina akilleshälar (de är många!). Jag vill äta chips och choklad varje dag, så är det. Jag vill fortfarande leva på skräpmat och ändå hålla vikten och få de resultat jag får idag. Jobbar på det. äter en miljon gånger mer hälsosamt idag än för ett par år sedan, utvecklingskurvan är suverän. Så jag skulle nog kunna vara ärlig mot min PT ävenom det här, faktiskt…

  [Svara]

 • Svara CiliaH 5 juni, 2012 at 14:44

  Hrrmmm… så lägligt, eftersom jag precis skickat ett meddelande till min man att jag vill ha chips och öl ikväll! Japp, jag är sååååå svag för sourcream n onion chips så det är sanslöst! Öl och vin är också gott. Att man sen feströker ibland är ju inte heller något man skulle basunera ut till sin PT (om man hade någon) men det händer det med. Ingen är ju perfekt som sagt!

  Kram

  [Svara]

 • Svara fia 5 juni, 2012 at 18:17

  att jag gärna tar en öl efter träningen. (inte morgonträningen….)

  [Svara]

 • Svara Gunilla 5 juni, 2012 at 18:28

  Förmodligen skulle jag hoppa över att säga att jag oftare än jag borde sitter med en sked i en ben & jerry’s glass-burk med smaken cookie dough. Och att jag inte helt kommit ifrån det där med att belöna/trösta/unna mig med ätbara saker.

  [Svara]

 • Svara Sandra 5 juni, 2012 at 18:46

  Hahah, vilket roligt inlägg!! Kul att se att även du är mänsklig!

  Jag har ingen PT, men de saker jag har svårt för att erkänna är:
  Jag hatar att dricka vatten och dricker helst saft till maten. Detta för att jag är en sucker för läsk och inbillar mig att saft är bättre än cola (för jag hata light läsk).
  Har svårt att motivera mig att träna de dagar jag är ledig. Det passar mig bättre att gå direkt från en aktivitet till en annan. Landar jag hemma (i soffan) så kommer jag aldrig där ifrån.
  Jag försöker bara äta godis och snacks på helgerna (då jag verkligen går all in), men oftast råkar det även bli lite under veckodagarna också.
  Jag berättar för alla att jag generellt sätt är nöjd med min kropp, men ändå kollar jag in den i spegeln flera gånger per dag (mest för att se om jag kan börja se några resultat)

  Jag hoppas våra ”erkännanden” ger dig inspiration till fler peppande inlägg!!!

  [Svara]

 • Svara Johanna 5 juni, 2012 at 18:57

  Jag skulle kanske inte berætta att vi allt som oftast dricker ett glas vin till maten. Men samtidigt så har jag nog blivit ”førdanskad” dær eftersom jag numera ser det som en vældigt naturlig måltidsdryck. Ska också tillægga att vi extremt sællan dricker mer æn ett glas oavsett om det ær vardag eller helg så att det inte blir ramaskri 🙂 Men jag vet ju att det innehåller sjukt mycket kalorier så min imaginæra PT hade ju inte blivit så glad…

  [Svara]

 • Svara Åsa 5 juni, 2012 at 19:23

  Hm, jag har nog ett inte helt sunt förhållningssätt alla gånger. Kan ganska ofta ljuga om att jag tar vilodagar fast jag inte gjort det (för min sambo, vänner, föräldrar och på bloggen…) eller att jag säger att jag sprungit kortare eller tränat mindre än vad jag egentligen gjort… Bara för att slippa höra av folk att jag nog är lite knäpp eller sjuklig!!

  Äter ofta upp min dotters frukostmacka när hon tappat intresse för den eller det kan även vara nåt annat gott ;))

  Må så gott!!

  [Svara]

 • Svara J. 5 juni, 2012 at 20:39

  Det var roligt att läsa! Du verkar ändå vara nästan perfekt. 🙂

  Själv har jag en PT och en sak som jag inte har erkänt för henne är att jag visst vill bli smalare, mer muskulös, få en fast mage och rundare rumpa. Det känns för fånigt. Egentligen var alla de här sakerna del av varför jag ville börja träna med henne, men det primära ändå var att vara stark, lyfta tungt, kunna göra chins/pullups utan hjälp. Min lilla hemlighet var (och fortfarande är) att jag trodde att de andra sakerna får jag på köpet eftersom jag ändå skulle träna så hårt. Nu är jag höggravid och förstår att jag inte kan förvänta mig den typen av resultat precis nu. Det kanske blir lättare att erkänna när jag uppenbarligen behöver bli fastare efter en graviditet. Det känns löjligt, men jag vill att det även ska synas att jag känner mig stark…

  [Svara]

 • Svara Camilla 6 juni, 2012 at 00:32

  Bra inlägg, det är nog viktigt att få höra att alla inte är så ”perfekta” dom det ibland verkar! För mig blir det ett inlägg om detta senare i veckan, de blir några laster att rada upp..

  [Svara]

 • Svara Sofia - ett bättre du 6 juni, 2012 at 14:38

  Haha, dina bekännelser skulle lika gärna kunna vara mina :).

  [Svara]

 • Svara Marina 6 juni, 2012 at 16:17

  Jag väljer också träningsform efter vad jag är sugen på och inte vad jag behöver och när jag har en unnardag så spårar jag för tre veckor framöver!!!
  Vad skulle vi annars att kämpa mot om vi inte hade några laster? 😉

  [Svara]

 • Svara Sara 6 juni, 2012 at 16:39

  Jag skulle inte erkänna hur ofta jag faktiskt struntar i uppvärmning innan styrkepass… Vilket är VÄLDIGT ofta.

  [Svara]

 • Svara bodycomf 6 juni, 2012 at 18:30

  Nä, nu har jag tänkt på det här hela dagen, utan att riktigt komma på vad jag inte skulle berätta för min pt. Men sen slog det mig! Jag skulle inte berätta att jag tror att ”generella regler” inte gäller mig. Jag skulle nicka och hålla med när han/hon berättade om allt vettigt (typ vila, att inte äta massa skräp, att tekniken ALLTID går först och så vidare, sådant som jag själv säger till mina kunder), och sen i smyg tänka ”äh, det där gäller inte mig” 😉

  [Svara]

 • Svara Mari 7 juni, 2012 at 17:35

  Måste passa på att ge dig, Lofsan, lite cred för att din blogg håller en väldigt bra och sund hälsosam nivå. Du är grymt vältränad och du äter ändå ordentligt med mat, känns som en bra förebild! Vad jag inte skulle berätta måste ju vara feströkandet och att jag fortfarande spårar ur vissa dagar. Och då menar jag både god mat, en glass, lite godis, en kaka, ja ni vet. Men jag känner ändå att jag vill tillåta mig själv att vissa dagar få äta exakt vad jag är sugen på utan att behöva tänka att ”nu blir jag tjock”, för det blir jag faktiskt inte. Och glöm aldrig att en perfekt människa är det tråkigaste som finns!!

  [Svara]

 • Svara Camilla - Millasträning 10 juni, 2012 at 23:21

  Nu har ja fått till ett inlägg – det blev några laster. Men samtidigt så va gör de, tänk va tråkigt om man skulle vara perfekt!

  [Svara]

 • Svara Karin FitnessochHälsa 1 juli, 2012 at 07:30

  Jag gillade verkligen detta inlägg! Har skrivit om min bekännelse nu: http://fitnessochhalsa.blogspot.se/2012/07/min-bekannelse.html

  [Svara]

 • Lämna kommentar