Sixten

Bebisteater

Dagens Mamma & Dagens Sixten

Sixten är lite morgontrött efter att ha blivit väckt redan 0730

5 veckor kvar till BF

Idag har vi varit på bebisteater för första gången. Föreställningen Ah Hello Bebis spelas på Zebradans på Renstiernasgata på Södermalm under hösten. Biljetterna kostar 80:-… per person! Det innebär att Sixten och jag kostade 160 spänn! Är tveksam om det var värt det kan jag säga… För det första så rekommenderas pjäsen för 6-18 månader men tempot och volymen är för låg för att 1-åringar ska hållas uppmärksamma under 40-50 minuter. Det hade varit bra om barnen hade involverats mer och tidigare, de fick inte vara på golvet där framme, svårt att följa när de har en balja med vatten där som barnen såklart vill plaska i. Mer instrument och större rörelser tror jag hade matchat målgruppens behov bättre. Men det är säkert olika för olika barn. Det är klart att det kostar att producera en pjäs, de har hyra, löner och material att betala så priset för oss i publiken är säkert inte vinstgivande, det känns oavsett som en bra verksamhet att stötta.

Sixten var väldigt fokuserad halva tiden, han hade så stor inlevelse att han till och med började gråta när skådespelarna gömde sig under filtar men sedan var skådespelarnas backstageutrymme och köket och allt annat än pjäsen mer intressant. Men det kunde ha varit värre; varken Malte, Lykka eller Benjamin satt still en enda sekund under pjäsen.

Jag glad över att vi gjort detta, det är ett naturligt steg från barnvagnsbio och så har vi nu lärt oss att välja pjäser med högre åldersrekommendation. Jag undrar om det är någon som kan rekommendera någon annan barnteater här i Stockholm?

Efter teatern tog vi fyra mammor och alla barn en promenad till Ringen och köpte med oss lunch som vi åt i parken Skånegläntan, jag tror att det är favoritparken för oss mammor?! Sixten sov över en timme efter teatern men han hann leka en stund i parken ändå innan vi alla sa farväl.

Igår gick jag 6 km och idag blev det 8 km så jag känner mig nöjd utan att besöka gymmet idag, men imorgon ska vi dit igen!

Lykka

Lykka igen

Sickan på sitt livs första teater

Benjamin chillar med smoothie

Sixten får spela på xylofonen

Malte och Benjamin utforskar scenen

Alex och en fokuserad Malte

Sixtenojag!

Grabbarna spanar såpbubblor

Sötis!

Grabbarna Grus

Lunchdags!

Alex och Ida

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Anneli 15 september, 2010 at 09:29

  Jag slår ett varmt slag för teater Tittut, det är en dockteater med pjäser för olika åldrar. De arbetar mycket utifrån barnböcker och har gjort pjäser av ”Dollans dagis”, ”Vem ska trösta knyttet?”och många andra.

  [Svara]

 • Svara Stina 15 september, 2010 at 12:26

  Måste fråga – tar du bilderna av dig själv, själv? De blir alltid så bra!

  Du har fått en award hos mig 🙂

  Kram!

  [Svara]

 • Svara ida-maria 15 september, 2010 at 20:44

  Haha, min lilla tjej har ju för rolig frilla! Lite Beatles över det hela:)

  [Svara]

 • Lämna kommentar