Lofsan

Baxters 1-årskontroll på BVC

När jag hade jobbat klart igår promenerade vi via Konsum över Odenplan till vår BVC. Vi har inte varit där sedan i april. Jag har ganska lågt förtroende för vår sköterska sedan hon inte tog mig på allvar när jag sökte hjälp mot Baxters hosta. Det var först när vi hade en vanlig kontroll med barnläkaren som de höll med om att det inte var ett virus. Vi fick komma till en barnspecialist. Han fick diagnosen reflux med kronisk luftvägsinfektion och receptbelagd mjölkersättning. Det tog fem månader.

Vår BVC-sköterska mindes oss aldrig från besök till besök så jag fick dra hela storyn varje gång. Det spelar ingen roll längre men om jag var förstagångsmamma hade jag varit förbannad. BVC är frivilligt i Sverige så nu går jag bara dit för läkarkontroll och vaccinationer. Jag behöver inte gå dit för att få råd.

Igår gjordes i alla fall Baxters 1-årskontroll. Han fick beröm för sitt tal; han säger mamma, pappa, Sixten (om man vet att det är det han säger), ja, nej. De tittade på pincettgreppet, hans ögon, lyssnade på hjärtat osv. Två sprutor i låren samtidigt för mässling, kikhosta, polio och nåt mer. Några sekunder sorg sen sjöng vi Imse Vimse spindel. Vi tar nästa vaccination i förväg innan resan till New York, annars är det vid 18 månader. Sixten fick också sin tidigare när vi skulle till USA och Mexico förra julen.

Baxter går inte helt själv än, igår kväll tog han nästan sju steg tror jag men han vill inte. Fast han kan. Sixten var exakt 1 år och en vecka när han gick utan stöd, det är idag för Baxter! 🙂

Baxter väger 11,1 kg och är 76 cm lång. Han använder 86/92, precis som Sixten i många kläder. När vi flyttat kommer de nog ha sina kläder i samma låda. Det är bara vissa plagg som är stora eller små i storlekarna som de får ha för sig själva.


Baxter och Sixtens nya mässor har Miras mamma sytt åt dem.


Sixtens ljusblå mössa med handen på och denna med armarna är från Blingo.

När vi flyttat ska jag skriva in gräbsen på en BVC på söder istället. Sixten ska inte dit förrän vid 3 års ålder men jag tänker ge dem Twinrix och vissa BVC hjälper till med det fast man får betala för det. Baxter ska som sagt få 18-månaderssprutan så snart som det går så att den också hinner verka innan New York.

Vaccinerar ni era barn mer än det som BVC rekommenderar?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara petra 2 november, 2011 at 12:56

  Vi har tänkt vaccinera alla med twinrix. det är ju något dom annars kan bli msittade av här hemma också.
  Har en fundering på att byta vagn 😉 inte så lite sugen på en Donkey! Men hur är den i snö? Där vi bor är vi ju förärade med jädrans massa snö väldigt länge och sedan en hel del slask man ska ta sig igenom. // Petra

  Har äevne en envis nackmuskel som vägrar sluta spänna så fick order om att inte göra plankan. Vad gör jag istället??

  [Svara]

 • Svara JoHannah 2 november, 2011 at 20:27

  Låter som vår bvc sköterska… Hon gjorde samma test vid tio månader som dottern redan klarat vid åtta tex och kommer aldrig ihåg någonting. När hon inte ens reagerade på att hon skrev in att hon vägde 5750 g vid tio månaders ålder bestämde vi oss för att det är dags att byta. Här blir det twinrix i december och vi vaccinerade mot mässlingen (tror jag det var) redan i sommras men får göra om det vid 18 månader tydligen.
  Men det var intressant att läsa att man inte behöver gå på dessa kontroller utan att man bara behöver gå till läkaren om man vill. Absolut något jag ska ta med mig till nästa gång vi får smått.
  Fina bilder på er!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Suck! Då blir man ju bara irriterad! Som om de sitter och tänker på helt andra saker…

  Tack!

  [Svara]

 • Svara Mimmi L 3 november, 2011 at 11:23

  Vi gav 18-månaderssprutan samtidigt som 12-månaders. Visserligen blev det tre sprutor på en gång, men vi ville ha det gjort innan vi åkte. Vår BVC sa att man antingen tog de samtidigt eller fick vänta, tror det var sex veckor.
  Båda barnen är vaccinerade mot hepatit på BVC, då maken är född i Asien. Dock inte alla hepatitsorterna så vi ska komplettera det med Havrix.
  Treåringen fick Havrix när hon var ett år men jag min klantskalle missade att ge henne andra sprutan så vi får börja om. Vi skulle ta samtidigt men jag blev gravid och fick inte ta, glömde då bort hennes också. Surt!
  Båda är också vaccinerade med BCG, mot TBC. Också pga Asienfödda pappan. Det är ju även en sjukdom som är på väg igen.

  [Svara]

 • Lämna kommentar