Baxter

Baxter 9 månader

Igår blev Baxter 9 månader. Lika länge utanför magen som inuti om man avrundar. Hans 9-månadersdag firade vi med bad och mat här på Kreta. Några rader om Baxter som 9månaders…

Baxter älskar nektarin och äter gärna en hel, helt själv. Då ligger han på alla fyra på golvet och äter som ett djur. Han vill ha det så. Här på Kreta har vi lyckats förbättra hans tugg- och sväljteknik så numer äter han gärna spaghetti, bröd, ost och melon. Baxter har tre tänder i nederkäken som jobbar för fullt. Han dricker välling 2-3 gånger per dag; nu blandar vi hans refluxvälling med halva Nestlés milda välling. På natten dricker han ofta flera flaskor men det beror på huaktiv han varit under dagen och matintag. Baxter sover i egen säng här på hotellet, fram till 05 ungefär. Han vaknar 08-09 på morgnarna. Vart vi än går på kvällstid tar vi med vagnen så att Baxter kan somna i den kring 20. Dagtid sover Baxter två gånger. Alltid i vagnen. En gång vid 11, två-tre timmar och sedan en timme vid 16.

Sixten är Baxters stora idol. Baxter följer med snabb krypning i Sixtens fotspår vart han än går. Den stora sorgen är när Sixten äter chips och Baxter får avstå. Baxter älskar iPad lika mycket som sin bror men förstår inte hur man beter sig framför den så han får hållas lite på avstånd. Baxter säger ofta mama och papa men helt random. Baxter står vid möbler hela tiden och kan med lätthet byta grepp och ta sig framåt längs med. Baxter älskar att bada och simma, både i havet och poolen. Han är modigare än storebror och plaskar och skvätter hejvilt hela tiden.

Sixten  har fram till nu behandlat Baxter som en inventarie, inte visat honom en min men under senaste veckorna leker de alltmer tillsammans. Sixten har jordens tålamod och har aldrig gjort något ont, hårdhänt eller låtit mot Baxter. Han är mån om att hyssja när Baxter sover och viskar mjuka ord. Heddå Basstär, Dääär ä Basster och Basstär lässän är några av Sixtens meningar om lillebror.

Baxter har de blåaste ögon Medelhavet någonsin skådat och fäller många beundrare med sin blick.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

  • Svara M.H 28 juli, 2011 at 21:12

    Oj vad stor han ser ut helt plötsligt 🙂

    [Svara]

  • Lämna kommentar