Träning, Videobloggar

Bästa magövningen

Jag får ofta frågan vilken magövning som är den allra bästa, den mest effektiva, den som bränner mest och så vidare. Jag tycker inte att det finns något rätt svar på de frågorna. Vilken övning som är bäst beror på så många faktorer som hur stark du är, vilken motorisk kontroll du har, hur bra balans du har, vilken styrka du har i ryggen kontra magen, hur stark du är i den inre magmusklerna kontra de yttre och så vidare. I mitt jobb som personlig tränare så utmanas jag dagligen i att hitta övningar där mina kunder känner att de verkligen får kontakt med rätt muskler och kan jobba med självförtroende i övningen. Svaga axlar, stela höftböjare och svag ländrygg är ofta begränsande faktorer men de kan förebyggas och åtgärdas genom att träna funktionellt med stora övningar som engagerar och involverar hela kroppen. Därför fortsätter jag att tjata om att det är bra för de allra flesta människor att träna varierat, både avseende vikter, redskap, intensitet, frekvens, mängd och så vidare. Fokusera på att säkra upp alla svaga länkar genom att träna allsidigt. Och så bjuder jag på en övningskombination med bästa magövningen. För några av er kanske.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Kommentarer

 • Svara Mrs Moet 23 maj, 2013 at 21:57

  Hej

  Alltid lika kul och intressant att ta del av dina tips.
  Om man som jag har väldigt svaga axlar, som jag jobbar på att bygga upp, finns det då något sätt att förenkla övningen ovan på?
  Jag får alltid bryta för att axlarna inte orkar, inte att magen inte gör det. Känns så trist när jag så gärna vill träna upp magen.

  Kram Åsa

  [Svara]

 • Svara Anna 24 maj, 2013 at 09:46

  Jag vill gärna ha tips på olika träningskläder. Gärna om du kan skriva ett eget inlägg om det. Dyra, billiga, märke vs affärernas egna, funktion, hur man klär sig bäst, inne vs ute osv 🙂 Jag tycker det själv är svårt att veta hur mycket jag ska ha på mig när jag springer ute nu tex. För att det ska bli lätt och inte för varmt ( eller för kallt!) Ha en fin helg! Kraaam

  [Svara]

 • Svara v 20 24 maj, 2013 at 16:18

  Ok om man gravid?

  [Svara]

 • Svara Petra 24 maj, 2013 at 16:51

  Som jag sagt förut har du en toppenblogg! Inspirerande! Vill gärna vinna trädgårdsredskap till mina små pojkar!

  [Svara]

 • Svara Pjer 25 maj, 2013 at 13:50

  Bra inlägg! Det är lätt att variera sig med just med pilatesboll, finns så många olika kombinationer man kan göra. Grym övning förövrigt, jag gillar sida-till-sida med knäna för just obliquerna.

  Mvh/P

  [Svara]

 • Lämna kommentar