Lofsan

Bästa frukostmackan!

I samarbete med Pågen.

Jag är precis som alla andra, jag har också mina hemliga favoriter. En av dessa är mackor… Mina kompisar och min familj vet att smörgåsar utan problem kvalar in på min 10-i topplista över det jag allra helst äter. Gissa om jag blev glad när jag hade möjligheten att få hänga med Pågen i torsdags för att tillsammans med dem få tillverka min egen favoritmacka. Jag fick veta att Pågen LingonGrova är Sveriges mest sålda bröd, det visste inte jag. Bra tycker jag, för det är marigt och gott och är bakat på lokala råvaror nere i Skåne med enbart naturliga ingredienser, utan massa luft, konstigheter eller krångel. Det gillar jag.

Så här gjorde jag min lyxiga brunchsmörgås, inspirerad av Charlotte Street Hotel i London:

Gör en avokadoröra på mosad avokado, salt, peppar, pressad citron, lite citronskal, hackad gräslök och mosad getost. Gör också en äggröra  med lite riven prästost i smeten. Låt svalna.
Skär ut två st rejäla rundlar av en Pågen LingonGrova. Bred på smör och lägg på ordentligt med sallad. Lägg på en rejäl klick äggröra. Gör små blommar av ihoprullad kallrökt lax, med avokadoröran i mitten, och placera ovanpå. Raspa över lite pepparrot och garnera med lite lingon. – Starkt, sött, salt och syrligt. Skog, hav och åker.

sandra_rogers_photography_82

En kul sak med mackor är att de går snabbt att göra, är lätta att variera i det oändliga och utan problem går att skapa så att även barn gillar dem. Dessutom är det enkelt att göra dem matiga och nyttiga så att de verkligen blir ett bra mellis eller som del av en hel måltid, kanske med en tallrik soppa. Man behöver inte fastna i invanda mönster med en trött skinkbit eller en skiva ost (även om det också är supergott ibland!). – Låt fantasin flöda, det gjorde jag!

Just nu har jag tillsammans med Pågen tävlingen Bästa Frukostmackan ( http://pagen.se/bastafrukostmackan ) där man har chansen att vinna ett presentkort värt 10 000 kronor på Parks & Resorts anläggningar samt värdecheckar för Pågen LingonGrova motsvarande en familjs månadskonsumtion av bröd. Det enda du behöver göra för att tävla är att skapa en egen härlig och god frukostmacka med recept/beskrivning, ta en fin bild och publicera på Instagram och tagga med #bästafrukostmackan och #lingongrova 

Tävlingen pågår t o m den 13 nov. Så kom igen, börja skapa och bygg den bästa frukostmackan! 🙂

sandra_rogers_photography_30

sandra_rogers_photography_115

sandra_rogers_photography_116

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Svara Annicka 29 oktober, 2016 at 10:08

  Det känns lite konstigt när du gör reklam för den smörgåsen som kanske har mest socker av alla i sig. Som du dessutom visade upp som inte så bra i en film för inte så länge sen. (Tycker i övrigt mycket bra om dig).

  [Svara]

  admin Reply:

  Det är skillnad på bröd och bröd. I den film som jag tror att du tänker på så var det en sirapslimpa. Obs att inga bröd är helt sockerfria eftersom en del av mjölet omvandlas till socker under bakningen, vilket gör att t o m osötade bröd kan ha en sockerhalt på uppåt 4%. Men när det gäller friska, aktiva människor som äter en varierad kost så är det inte bröd som är den stora hälsoboven. Det kan tvärtom vara en bra källa till näring och fibrer. Om man av någon anledning vill äta väldigt stora mängder bröd varje dag så finns även Lingongrova i en variant med mindre socker.
  Kram!

  [Svara]

 • Lämna kommentar