Lofsan

Barnmorskerapport

På bussen på väg till barnmorskan (BM) började jag känna mig lite yr. Och varm.

När jag väl var framme höll jag på och svimma. BM mätte blodtrycket som var väldigt lågt. Resten av besöket låg jag ner på britsen. Hon tog blodprov och järnnivån var bra trots att jag slutat med järntabletterna, det kändes skönt.

Magen har växt lite sedan senaste tillfället, SF-måttet är 29 cm. Jag ligger fortfarande under kurvan och kommer nog göra det sista 8 veckorna också.

Shrimpys hjärta slog 140 slag/minut. Som vanligt. Han sparkade mot dopplern så det tjongade i väggarna i BM:s rum.

Ny blodtrycksmätning-fortfarande lågt. Jag trodde jag skulle kräkas och fick lite vatten.

Shrimpy ligger fortfarande med rumpan uppåt och huvudet nedåt men han har utrymme att vända på sig. Vi pratade lite om sommaren. BM tror att mina kraftiga sammandragningar gör att jag inte behöver bli igångsatt som många förstföderskor blir när de gått 14 dagar över BF. (10/8 för min del). Hon sa att det inte är helt otroligt att han kommer lite före BF till och med.

Vi får väl se.

Ny blodtrycksmätning visar fortfarande lågt men vi avslutade mötet så att Kärleken och jag kunde gå ner och äta något. Klippoteket som vanligt.

Jag åt 3 pannkakor med sylt och grädde.

Eftersom Hans hade cyklat från jobbet tog jag jag bussen hem själv. Fick ett nytt blodtrycksfall och ligger nu placerad i ryggläge i sängen. Fötterna högt så att blodet ska rinna upp till huvudet igen. Känns som att fingrarna är helt tomma på blod och energi.

Mina planer för fredagseftermiddagen blev precis klara. Vila vila vila.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Josse 29 maj, 2009 at 16:31

  Vad mysigt med en bm-besök. Ska dit på tisdag, tycker alltid det är lika kul att få höra hjärtljud och mäta magen. Mitt sf var 27 cm i v 28+1 så får se vad den är nu, lite större hoppas jag iaf 🙂

  Vila upp dig och ät & drick ordentligt nu i helgen! Kram J

  [Svara]

 • Svara morfar Tomas 29 maj, 2009 at 18:04

  Värst vad du får vara med om men du är ju rätt seg och motiverad.. Men jag förstår att det är kämpigt!
  Kram

  [Svara]

 • Lämna kommentar