Lofsan

Backträning

Till våren kommer jag att köra både löpträning i grupp och fysträning i grupp utomhus. Att träna utomhus har flera fördelar; mindre risk för bakteriespridning, solljus för vitaminer, naturlig variation och lättillgänglighet till exempel. Vi kommer att utgå från Rosa Skrot vid Mariatorget och köra passen i Tanto, ett perfekt område för uteträning.

Igår kväll hittade jag en backe vi kommer att köra intervaller uppför. Just detta pass måttade jag upp 120 meter uppför och körde 10 omgångar snabb löpning uppför och lätt jogging nerför. Backen går att förlänga upp till 300 meter, perfekt för långa intervaller. Att springa i backe med rätt teknik är bra för bålstyrkan, musklerna i benen, syreupptagningsförmågan och pannbenet. Det är lättare med sällskap, en lördagkväll ensam i backen är en mental utmaning.

Men som sagt; i vår kommer jag att köra backträning och teknikträning i grupp, bra för er som vill bli snabbare, starkare och uthålligare i löpningen.

Dagens vinterlöpningsoutfit:


Vindtät och lite isolerad jacka från Salomon med ficka för Iphone och hål för hörlurar


FleeceBuff från Bula idag men annars alltid pannband från Kicki by Åre


Fleecefodrade vintertights från Salomon, behöver inget underställ under vid nollgradigt.


Salomon Spikecross med små ståldubbar undertill för fäste på snö och is.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Svara Bella 30 december, 2012 at 15:17

  Kul! Berätta mer! Är det bara för Rosa-medlemmar? Eller även andra? I så fall, dag tid pris? Tack

  [Svara]

 • Svara Jennifer 30 december, 2012 at 16:09

  OMG, vilken träningsvärk jag har!!

  I förrgår tog jag mig ut på en löptur på 3 km, som uppvärmning. När jag kom hem körde jag ”tabata a la Lofsan” 🙂 Det blev knäböj med skivstång (8 kg, jag vet inte så mycket…), armhävning på tå de 3 första seten och resten på knä (trodde jag skulle dö för övrigt…), step down från köksstol och dips på köksstol.

  Kan säga att insida lår, rumpa och axel/arm/bröst gör galet ont!!! Kan dock inte låta bli att fundera på när jag kan/skall ta nästa pass…. 😉

  [Svara]

 • Svara Carina 30 december, 2012 at 18:18

  Åh nu blev jag sugen på backintervaller, men får vänta ännu ett tag. Spikecross gav jag min man i julklapp, han är nöjd med dem. Själv kör jag med Icebugs eller BestGrip. Uteträning är det bästa tycker jag! Kul att ni ska köra det!

  [Svara]

 • Svara Ingela 30 december, 2012 at 21:45

  Bor inte inte i Sthlm men skulle vara superkul att få vara med något pass?? Är det bara för medlemmar? Familljen ser fram emot Gladiatorerna på fredag, framför allt jag som följt din blogg! 😀

  [Svara]

 • Lämna kommentar