Lofsan

Backträning på Kastellholmen

I morse anordnade Röhnisch ett stort event i Kungsträdgården. Tillsammans med Tess Modig och Anna Duberg var jag inbjuden att hålla i tre stycken löppass. Varje grupp hade mellan 12 och 20 deltagare och samtidigt som jag tog med mina gäng till Skeppsholmen och vidare till Kastellholmen så körde Tess cykling och Anna yoga i Kungsan.
 
 Trots att det blåste riktigt hårt och att det hade regnat hela natten så hade jag tre riktigt vassa gäng med mig på mina pass. Jag körde ett upplägg inriktat på grenspecifik styrka för löpare med fokus på backlöpning. Först körde vi 10 min jogging som uppvärmning, fram till backen. Sen startade jag en timer på 20 minuter. Under 20 minuter körde vi:
 
 Först löpning uppför backen (mellan 45 och 75 sekunder) och sen löpning eller gång nerför backen. Innan nästa varv uppför backen la jag in:
 
 10 knäböj
 10 utfall bakåt
 10 tåhävning med tyngdpunkt på stortån
 
 Valfri vila innan löpning uppför igen.
 
 Detta upprepas i totalt 20 minuter. Sedan adderade vi 10 minuter jogging efteråt.
 
 Detta är ett pass som passar bra för dig som vill bli starkare i benen, bli mer mjölksyra-tålig och samtidigt träna konditionen. Många av de kvinnor jag jobbar tillsammans med upplever att de på träning mest blir trötta i lungorna men när de ska springa lopp och framförallt kuperade sträckor blir tröttare i benen än i konditionen så då kan jag addera ett pass med ett sånt här upplägg i programmet.
 
 Jag tycker att det är superroligt att jobba med den här breda målgruppen i det här formatet. Det är så många som inte är vana vid att springa intervaller, att springa i backe eller att springa riktigt fort och riktigt långsamt och vi får såna fantastiska resultat på kort tid av att göra en ordentlig träningsplanering med flera kvalitetspass i veckan.
 
 Tack alla tjejer som satte klockan på ringning och sprang tillsammans med mig. Ni ger mig så mycket energi, inspiration och arbetsglädje!
 
 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Svara Natten 14 maj, 2015 at 02:54

  för mig som inte är bekant med backarna i Stockholm; vilken typ av backe sprang ni i/rekommenderad för detta upplägg?
  Jag följer program ur Stora Löparboken, kan jag byta ut/lägga till detta pass i min träning och att det kan bidra till nåt?
  Hur ofta rekommenderas backpass?
  Anledning till att det inte ligger något backpass i programmen i Stora Löparboken?

  [Svara]

 • Svara Gunilla 14 maj, 2015 at 03:38

  Jag har inte fått mail från rönnisch running school på 2 veckor,vecka 5 kan jag inte se på hemsidan heller! Kan jag hitta dem någon annanstans?

  [Svara]

 • Svara ida 15 maj, 2015 at 17:36

  Tack för ett superpeppande, tungt och roligt pass! Jag var nästan sugen på att haka på gänget som sprang efter min grupp också.

  [Svara]

 • Lämna kommentar